De sjangrene jeg liker best er:

Krim, helst serier der vi følger de samme etterforskerne fra bok til bok. Jeg liker best krimbøker der det er mer fokus på etterforskningen og at man prøver å finne ut hvorfor et drap har blitt begått, heller enn at selve drapet skal beskrives mest mulig grotesk. Syns mange norske krimforfattere overdriver her.

Fantasy og sci fi, ofte av det humoristiske slaget som bøker av Terry Pratchett og Jasper Fforde for eksempel. Elsker bøkene til Connie Willis, særlig Oxford time travel serien.

Historiske romaner, særlig hvis det er noe mystiske og/eller mørke hemmeligheter som skal fram i dagen. Favoritter her: The little stranger av Sarah Waters, The children's book av A. S. Byatt og The blind assassin av Margaret Atwood.

Klassikere: mest den lettleste typen som Dickens, Austen for eksempel. Har ikke prøvd meg på russerne enda.

I tillegg liker jeg gode romaner uansett sjanger. En interessant historie som er godt fortalt er herlig å lese.

Styrer unna typiske dameromaner, slike med dame med ryggen til på omslaget. Gidder bare ikke bruke tid på det. Jeg er også av de som sliter med å like bestselgere, blir ofte skuffa og tenker hvorfor har dette blitt så populært? Men det er vel mye det samme med musikk også, mine favoritter har ikke akkurat herjet på hitlistene.

Jeg har vært litt lat i lesinga mi i det siste, så det er nok snart på tide å utfordre meg selv litt. Det har blitt vel mye krim det siste året.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit R