er sånn halvveis i boka om engelsken utvikling.. mye om kasus sosv for tiden---

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det har vi hatt nok av i norsk også, vi mistet jo dativ et sted mellom middelalderen og nå. Bare noen "målmerker" igjen fra dativ. Tror jeg MÅ lese den der ... får ikke hjelpe at jeg vet litt fra før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

tysk er jo ille med alle disse tingene .....bra vi har engelsk og spansk

Godt sagt! (1) Varsle Svar

^₩^
Tysk er da ikke så ille ... tysk er ganske systematisk og greit versus fransk, som jeg lærte litt av en gang i tida (og deretter la for hat), hvor verb kan sorteres i 64 kategorier (i følge Larousse-grammatikkboka og franskmannen som er far til sønnen min) og alle grupper har unntak og i noen grupper er unntakene fler enn hovedregelen -
Russisk har vel såvidt jeg vet 6 kasus og finsk 15, hvorav de siste 9 eller noe sånt har med hva preposisjoner gjør med setninger. Vær glad vi har tysk, du, strukturen der er nemlig helt lik som gammelnorsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde tysk oppi halsen med den gramatikken, men klarer å snakke og sklrive det. Alle språklærerere burde egentlig holde seg til å få folk til å skrive og uttsle korrekt, uten å bruke all tiden på grammatikk som de fleste ikke skjøpnner noe av likevel..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lars Johann MiljeIngeborgChristofferAlice NordliHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk Nordvest