Etter flere dager med snekring av ny innhegning til kaninflokken min har jeg tatt byggepause og får dermed lest litt mer. Jeg har lagd meg en liste med ungdomsbøker, ispedd et par barnebøker, som jeg har bestemt meg for å lese fram mot 2018. Så jeg holder nå på med Jeg gir deg sola av Jandy Nelson. Sliter litt med skrivestilen så det går litt seint framover men liker handlinga så kommer til å fortsette.

Blir jeg sliten av mye tekst har jeg fått øynene opp for tegneseriene til Jason så har også lånt med Jernvognen fra biblioteket. I tillegg til 5 ungdomsbøker som ligger på vent i biblioteksposen.. Klarer ikke å begrense meg til å låne bare et par bøker av gangen ;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Haha, slik gjør jeg også ... fyller posen full! Men jeg har et tips, prøv å la posen være sammenrulla mens du velger bøker og sett kriteriet at bøkene skal bæres på én arm mens du leter. Da blir det litt mer slunkent i posen min i hvert fall!

Høres koselig ut med kaniner. Er de kun til kjæledyr, da? Jeg vet så godt de er søte og kan premieres og alt det der, men jeg må bare innrømme jeg straks tenker "mat". Jeg har bodd i Skottland og vet de kan fylles i pai ... jeg har småbruk og har lurt på om det hadde vært noe å prøve seg på, å holde kaniner for mat. Hva tror du? Husker at alt gikk løst hos tanta mi for 30 år sida, for border collien sanka inn høner og kaniner ... ^^)) Har du noen fagbøker å anbefale?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hehe jeg bærer allerede på armen så må bare viske ut tanken om at jeg kan fylle nettet underveis :p

Ja her er bare kaniner for selskap (stort sett dumpa dyr fra Dyrebeskyttelsen) og av nyere bøker kjenner jeg kun til Den store kaninboka. Ikke helt rettet mot kaniner som mat ;) Tro (dessverre?) det er ulønnsomt å holde slaktekaniner i Norge. Men om det er til eget forbruk er det jo mulig å både ha kaniner som er store nok og samtidig gi de god plass/god dyrevelferd :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jaja, det kommer vel godt med å kunne favne vidt også andre steder enn på biblioteket ... :-P
Veldig greit det er enkelt å forlenge lån, da!

Ja, det var mtp til eget bruk jeg har tenkt på kaniner. Villkanin i Skottland er bare halvstore og ganske slanke. De hopper jo bestandig. Jeg kunne ikke tenke meg å spise en kanin som ikke har vært i aktivitet, så velferden, at de spiser godt, beveger seg mye og ikke utsettes for fare er veldig viktig. Det hadde vært moro med høner også, men ettersom det er endel hauk og ørn her, vet jeg det ville hjelpe å ha bikkje også. Enkelte i Storbritannia og sikkert andre steder også bruker bikkjer til å passe småkre mot rovfugl og rev. Det høres ut som et omfattende prosjekt, men alt kan vel læres. Jeg syns ikke noe om at all maten skal være ferdigvarer og syns det er gøy å lage fra råvarer. Naturlig steg blir å anskaffe råvarer i større grad utenfor butikk. Kjøkkenhage har jeg også. Det er et poeng i seg sjøl å finne på noe gøy og kortreist mat blir en bonus. :) Skulle jeg prøve måtte det bli med et slag kaniner som kan gi godt kjøtt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinKirsten LundPiippokattaNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDinaIreneleserRandiAElin SkjerengAnn-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.ChristofferTrude Oma