Hva slags bøker liker du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg leser mye forskjellig, men helst krim, romaner eller sci-fi/ fantasy. Hadde håpet på å finne ei bok som tross alderen på den fortsatt er aktuell (ikke utdatert).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte Sir Arthur Conan Doyles sci-fi-bok "The Maracot Deep". Litt usikker på hva den heter på norsk, men finnes nok på biblioteket. Han er mest kjent for Sherlock Holmes-bøkene, men i sin samtid var han kjent som en sci-fi-forfatter også :)

Ellers er jo Jules Vernes bøker et alternativ.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis du vil lese en gammel bok som ikke oppleves som gammel, kan det være lurt å velge en oversatt bok. Rett og slett fordi oversatt litteratur får et oppdatert språk når det oversettes, mens norsk litteratur i liten grad språklig oppdateres (selv om det jo også gjøres).

En av mine favorittbøker er Gustav Flauberts Madamme Bovary, den er evig aktuell. Hovedpersonen er misfornøyd med eget liv og forsøker å kjøpe seg til livsinnehold og er opptatt av fasade og hvordan det tar seg ut. En tidlig versjon av netthandel og poseringssamfunnet, fra 1857.

En annen bok som virker forunderlig moderne er Dekaremonen fra 1353, som er en samling fortellinger som er morsomme, erotiske og allegoriske. Dekameronen ble satt opp på Nationaltheateret i vår, og som boken var det rasende festlig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtJarmo LarsenChristoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav Selfors