Sommer og lesehelg! Bedre blir det ikke.

På lydbok har jeg kommet et godt stykke i A Strangeness in My Mind av Orhan Pamuk. Men jeg vet ikke helt, jeg, synes den blir litt langdryg.

På Kindlen har jeg den nylig utgitte Raphael Ignatius Phoenix' siste vitnesbyrd av Paul Sussman. Den forholdsvis unge forfatteren døde brått i 2012, og denne romanen er gitt ut posthumt. En morsom historie om en mann som nærmer seg de hundre og har bestemt seg for å begå selvmord. Romanen er et tilbakeblikk på hans mildt sagt brokete liv, med den artige vrien at historien fortelles baklengs.

På e-bok leser jeg også Veneziansk spaserstokk med elefanthode, den nye essaysamlingen til Tor Åge Bringsværd, som jeg storkoser meg med. Han kan åpenbart skrive lettfattelig om alt, den mannen! For å sitere forlaget:

Å kalle denne boken et overflødighetshorn er å underdrive. Den inneholder reisebrev fra Iran, nærlesninger av Kurt Vonnegut og skildringer av hundens språk, for å nevne noe.

Jeg har holdt på med den en stund, for dette er en slik bok drøyer for at den skal vare lengst mulig, men nå begynner jeg å nærme meg slutten. Tror neste bok ut blir novellesamlingen Kilimanjaro av danske Katrine Marie Guldager, en annen forfatter jeg liker godt.

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Du har gjort meg nysgjerrig på Bringsværd tidligere, men så ble han borte for meg. Jeg har latt meg lokke jeg også, og var så heldig å kunne laste ned boka direkte fra bibliotekets ebok-utlån. De første sidene har fått en sliten sjel til å humre og kose seg. Herlig!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så godt å høre at du koser deg med den, gretemor. Bringsværd er en forfatter jeg nesten unntak blir i godt humør av å lese – ikke minst essayene hans. Bestilte Pustehull 1. råk fra antikvariat.net så snart jeg hadde lest ut Veneziansk spaserstokk med elefanthode
4. råk. Den kom i posten i dag, og det blir nok ikke altfor lenge til jeg tar den fram fra bokylla.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å - fantastisk! Har Bringsværd kommet med ny essaysamling - da må jeg jo av gårde til bokhandelen med det første! Tusen takk for at du fortalte det, Monica! (Det er en uting med utropstegn i hver eneste setning - men noen ganger man bare.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har sannelig du og Monica lokket meg til bokhandelen også!
Hjertelig takk. (Merk, jeg holdt meg til ett utropstegn, med et nødskrik :-))

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er sikker på at Monica fryder seg like mye som meg over å trekke andre med oss i fallet... Knegg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boken er bestilt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, noen ganger må man bare!!
Gled deg! Leste den ut i går.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gleder meg! Enda mer siden du mener at det er grunn til det!

(Jeg prøver iherdig å gi både Lillevi og deg stjerner som en slags "tip of the hat", men nå er jeg tilbake der jeg har vært tidligere: plent umulig å få stjernene til å feste seg hvor mye jeg enn dunker på "Godt sagt"-knappen. Så dere får forsøke å tenke dere at de er der istedet, beklager beklager!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Rare greier! Jeg får gi deg en stjerne i stedet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, takk! - og jepp, rart; men i dag funket det igjen, visst. Hadde jeg bare skjønt hvorfor...!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

GodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice Nordli