Lesehelg!

Hurra for helg! Meeen da jeg trodde jeg var berget og skulle ha en frihelg (den eneste frihelgen min i hele juni!), så ble det sannelig å dra på jobb i morgen og gitt... Ikke at jeg klager; jeg liker jobben! Imidlertid har det ballet på seg med overtid på forsommeren. Legg til litt lang reisevei, liten tid med barn og mann og lenge til ferie, så skjønner dere kanskje at det har gått litt trill rundt i hodet her i det siste (=muligens begredelig unnskyldning for mangel på lesehelgtråd, men sånn er det). - Nei, det er bare å holde stø kurs og få nok søvn så går det nok bra :-D

Oppi det hele har jeg nettopp begynt på en ny bok som fenget såpass at jeg er midtveis; The Humans av Matt Haig. Sjangeren er noe ubestemmelig - midt i blinken for meg nå for tiden. En annen bokelsker skrev at det kanskje er science fiction for de som ikke liker science fiction. Det tror jeg på. Uansett er den litt vittig og satirisk. En alien kommer, forkledd som menneske, til jorden (med et oppdrag, må vite) og serverer et skrått blikk på menneskeheten - litt sånn passe småfilosofisk mellom linjene: https://bokelskere.no/bok/the-humans/394079/ og https://bokelskere.no/bok/the-humans-a-novel/387891/ Anbefales som sommerlektyre! :-)

Hva leser dere for tiden? Hva opptar dere? Lesetips? Det er stas med oppdateringer fra de man allerede er litt kjent med her på bokelskere.no og lesehelgtråden. Men vi hører gjerne fra deg som ikke har deltatt på lesehelgtråden tidligere også! :-)

God helg, folkens. Lev vel i og utenfor bøkenes verden!

Skylder på for mye jobb og for lite fritid når jeg er kommet til det stadiet at jeg føler for å dele denne klassikeren bare på tull:
https://www.youtube.com/watch?v=Qk3iXmskiZ4

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 26 svar.

endelig ferdig med bokserien om Solgudens Autostrada. Når blir det bare Donald og tegnerserien for noen uker--

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gifted hands av Ben Carson. Har mistet litt lysten på krim og er nå opptatt av biografier. Dette er en veldig imponerende og fascinerende livshistorie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat avsluttet Empress of A Thousand Skies, sci fi som passer utmerket som en soft introduksjon til denne sjangeren. Veldig bra bok, og jeg mistenker forfatteren for å muligens være litt fan av Star Wars. Noe som egentlig aldri blir feil. I dag begynte jeg på en småartig bok av en ung norsk debutant, Eventyr Suger av Simen Meisdal. Det merkes at han er ny i gamet, men dette lover bra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

På eit gjetarhundkurs i frå morgon til kveld
Finn eg tid til å lese ein stubb likevel
Ja, når hunden er fora og legg seg til ro
Blir det Line og eg som finn saman, vi to.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Nynorsk poesi slår aldri feil!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det du leser hørtes veldig spennende og fristende ut :). Jeg leser for tiden Et godt liv av Jens M. Johansson, den er veldig lovende godt skrevet fine skildringer om samlivet til mennesker, tristhet det kan oppstå etter å ha mistet et menneske og generelt mange gode litteratur anbefalinger og musikk som jeg skal høre på.

Ha en god helg og kos dere alle med bøkene og ønsker dere fint vær også :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sommer og lesehelg! Bedre blir det ikke.

På lydbok har jeg kommet et godt stykke i A Strangeness in My Mind av Orhan Pamuk. Men jeg vet ikke helt, jeg, synes den blir litt langdryg.

På Kindlen har jeg den nylig utgitte Raphael Ignatius Phoenix' siste vitnesbyrd av Paul Sussman. Den forholdsvis unge forfatteren døde brått i 2012, og denne romanen er gitt ut posthumt. En morsom historie om en mann som nærmer seg de hundre og har bestemt seg for å begå selvmord. Romanen er et tilbakeblikk på hans mildt sagt brokete liv, med den artige vrien at historien fortelles baklengs.

På e-bok leser jeg også Veneziansk spaserstokk med elefanthode, den nye essaysamlingen til Tor Åge Bringsværd, som jeg storkoser meg med. Han kan åpenbart skrive lettfattelig om alt, den mannen! For å sitere forlaget:

Å kalle denne boken et overflødighetshorn er å underdrive. Den inneholder reisebrev fra Iran, nærlesninger av Kurt Vonnegut og skildringer av hundens språk, for å nevne noe.

Jeg har holdt på med den en stund, for dette er en slik bok drøyer for at den skal vare lengst mulig, men nå begynner jeg å nærme meg slutten. Tror neste bok ut blir novellesamlingen Kilimanjaro av danske Katrine Marie Guldager, en annen forfatter jeg liker godt.

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Du har gjort meg nysgjerrig på Bringsværd tidligere, men så ble han borte for meg. Jeg har latt meg lokke jeg også, og var så heldig å kunne laste ned boka direkte fra bibliotekets ebok-utlån. De første sidene har fått en sliten sjel til å humre og kose seg. Herlig!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så godt å høre at du koser deg med den, gretemor. Bringsværd er en forfatter jeg nesten unntak blir i godt humør av å lese – ikke minst essayene hans. Bestilte Pustehull 1. råk fra antikvariat.net så snart jeg hadde lest ut Veneziansk spaserstokk med elefanthode
4. råk. Den kom i posten i dag, og det blir nok ikke altfor lenge til jeg tar den fram fra bokylla.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å - fantastisk! Har Bringsværd kommet med ny essaysamling - da må jeg jo av gårde til bokhandelen med det første! Tusen takk for at du fortalte det, Monica! (Det er en uting med utropstegn i hver eneste setning - men noen ganger man bare.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har sannelig du og Monica lokket meg til bokhandelen også!
Hjertelig takk. (Merk, jeg holdt meg til ett utropstegn, med et nødskrik :-))

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er sikker på at Monica fryder seg like mye som meg over å trekke andre med oss i fallet... Knegg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boken er bestilt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, noen ganger må man bare!!
Gled deg! Leste den ut i går.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gleder meg! Enda mer siden du mener at det er grunn til det!

(Jeg prøver iherdig å gi både Lillevi og deg stjerner som en slags "tip of the hat", men nå er jeg tilbake der jeg har vært tidligere: plent umulig å få stjernene til å feste seg hvor mye jeg enn dunker på "Godt sagt"-knappen. Så dere får forsøke å tenke dere at de er der istedet, beklager beklager!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Rare greier! Jeg får gi deg en stjerne i stedet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, takk! - og jepp, rart; men i dag funket det igjen, visst. Hadde jeg bare skjønt hvorfor...!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga blir det lite lesing, tror jeg. Aktiv og travel - og morsom - helg i vente.

Men har ca 3 timer igjen av Haruki Murakamis 'Kafka på stranden' igjen. Kanskje jeg skal prøve å få hørt ferdig den. Jeg liker denne godt, den er fornøyelig å høre på, og oppleseren, Duc Mai-The, er kjempegod. Likevel er jeg ikke helt sikker på om jeg synes handlingen kanskje tipper littegrann over i det litt for fantasifulle... Skal nå bli spennende å se hvordan alt sammen henger i hop til slutt, med Kafka, Nakata og Saeki og alle de andre. Også denne forbannelsen. Underlige greier.

Ellers leste jeg 'Land ingen har sett' av Edvard Hoem på 3 dager forrige uke, den var kjempebra, synes jeg :-) Jeg liker nok de konkrete fortellingene bedre en disse fantastiske drømmeaktige.. :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"Kafka på stranden" var den første boka av Murakami jeg leste. Ble anbefalt å begynne med den, siden den er minst "crazy". Hehehehe :)
Jeg er veldig glad i Murakami og har lest mye av han. Ja, det er mye sprøtt, men jammen meg er det bra!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er akkurat det. Så bra skrevet, og en fascinerende historie. Og samtidig så hinsides. Jeg blir fengslet av fortellingen, og vil videre, samtidig som jeg ikke klarer å ta inn alt, på en måte. Både liker og ikke liker, om du skjønner :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var den første av ham jeg igså leste :-) ble fullstendig bitt av basillen og har nå lest nesten alt han har skrevet. Kafka på stranden kan jeg dermed si at IKKE er blandt hans minst sære og eksteme bøker. Om denne virker litt "for mye" kan jeg anbefale noen andre, mindre ekstreme bøker av samme forfatter:
- colorless tsukuru tazaki and his years of pilgrimage
- after dark
- sputnik sweetheart
- south of the sun, west of the border

Godt sagt! (2) Varsle Svar

er kommet til side 694 V 720 i siste boka om Solgudens Autostrada. denner er lang, men blir ferdig i helga.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hei og velkommen tilbake :-) Har blitt en god del lesing den seinere tida. Mørk Kyst, den beinsolide krimmen til Peter Temple var unnagjort på onsdag denne uka. Da kasta jeg meg over De Fem Årstidene av Gaute Heivoll, ei god bok det også, som jeg brukte kun èn dag på - forklaringen er enkel: Hjemmeværende over to dager med snørring og hosting, fysj og æsj! Klar framgang nå, og da kan jeg reise på kamp igjen i dag, adresse Tysnes, Hordaland.

Begynte på ny bok igjen i går, Kjærlighet Og Fotball, om ei indisk jente som blir tvangsgifta bort men som nekter å legge fotballen på hylla. Tar boka med, kan jo lese både på ferja og ferjekaia :-) God lesing to all of you from all of me!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du verden som tiden flyr. Snart midtsommer og jeg føler nesten ikke at sommeren har startet ennå. Jeg er fortsatt i "Syttitallet" av Ketil Bjørnstad, det er gode, solide mursteiner han kommer med. Ellers er det faktisk ingen annen bok ved siden av,prøver å komme dit at jeg kun leser en bok av gangen, ikke alltid det går men det har blitt bedre. Har ellers vært i barnehagens sommerfest for to-årig barnebarn denne uka og neste uke er det bursdagsfeiring, så det er litt annet enn lesing. Men heldigvis-ikke så mye annet.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Trygda kom igår, så vi dro på den månedlige handleturen til Strömstad/Nordby litt senere på dagen enn vanligvis (kl 14.30 mot vanlig 11.00), og mens jeg var innom på biblioteket for å levere en bok - Kleopatra - Egyptens sista drottning - og hente 2 jeg hadde reservert - Kapare och pirater i Nordeuropa under 800 år - cirka 1050-1856 og Stockholms historia under 750 år fant jeg en lokal leseutfordring for Strömstad bibliotek, 'Bibliotekets bokbingo 2017' på 5x5 ruter og du skal få bingo ved å lese minimum 5 bøker på rad i sommer (Juni - Juli - August). Og på denne kan man vinne en bok. Skal prøve meg på den, har allerede laget meg en liste hvor jeg har valgt bøker til 21 av de 25 punktene og 5 av dem er også med på '2017 POPSUGAR Reading Challenge'. Den første boka på lista leser jeg på allerede, Why Did It Have To Be Snakes - From Science to the Supernatural, The Many Mysteries of Indiana Jones av Lois Gresh for punktet 'En bok skriven av en kvinnelig författare'. Boka var en bestilling for en venn av Bjørn som samler på Indiana Jones, men når boka kom bestemte jeg meg for å lese den selv først. Har ca 60 sider igjen.

I tillegg har jeg ca 15 sider igjen av Bak pannen ligger hjernen på lur - gullkorn fra barn, en bok fra gratishylla på Sarpsborg bibliotek, og hvis det blir noe tid til overs denne helga enten starter jeg på Hellige krigere - johannitterne på Værne som også er med på bokbingoen for punktet 'En valfri fagbok' eller les videre på First Encounters (Lost and Found in History) fra leseutfordringen for punktet 'A Book set in the Wildeness'.

Har også en DVD box lånt på fjernlån på biblioteket som jeg må bli ferdig med i helgen/på mandag, JYLLANDSBOKSEN. Har også en enkelt DVD i samme serie som jeg kjøpte på eBay, Oplevelser fra Sjælland, Lolland Falster og Møn. Ble hekta på dem etter at jeg leste de 5 bøkene i serien hvor det fulgte med en DVD til boka 'Fester og Gæster'.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Juhuu, krira er tilbake! Fint det, for guttungen kom hjem brun og blid og litt trøtt fra leirskole. Tenkte jeg måtte gjøre litt ekstra for å gjøre kvelden hyggelig for ham og da kom jeg ikke så langt som hit. Hatt endel å drive med denne uka, så jeg er fortsatt på tredje bok i Ragnhild Magerøy - serien, altså Nikolas. Jeg har hentet én bok til fra det stengte bibliotek i dag, den bestilte jeg på fjernlån fordi Tom Egeland skrev at den var så bra. Har sansen for den mannen, så jeg tenkte jeg skulle prøve Sapiens. Per dags dato er jeg langt forbi nyttårsforsettet mitt om å lese mer enn i fjor. 2016 ble forbigått i mai og av en eller annen grunn har jeg masse overskudd til å lese. Det er såååå velkomment! Det står på tida istedet ... haha.

Skjønner hva du sier, krira, du får være flink til å lade opp batteriene. Hyggelig du var her igjen!

Riktig god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

ArcticDwarfTone Maria JonassenAnne LiseHedvigBeate KristinTherese LierLeseaaseEivind  VaksvikKristinLibrosaurus vCarolineBertybokxleserFrode KinserdalLinda SolheimAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBergen BibliotekSiv RønstadhimChristinaGuro BGroAnniken RøilNorahIngeborg GEllen E. MartolTone HRisRosOgKlagingDolly DuckBoktimmyGeir Sundetandreas h. o.PhoenixØyvind BerekvamJostein RøysetLilleviellinoronilleLene AndresenJulie Stensethingar h