Det kan være en tålmodighetsprøve å finne igjen gamle tråder her inne. Jeg holdt på å gi opp når jeg fikk frem ca. 760 forslag på mitt: "visste du?", men tråden dukka opp etter hvert.

Visste du at hovedstaden vår egentlig het Opslo? Jeg lurer på om noen vet opprinnelsen til navnet? Personlig liker jeg Christiania best, men man ville vel ikke beholde det danske kongenavnet på hovedstaden.

Navnet Opslo dukket opp nå i Kongefrykt av Kurt Aust. En i en serie av historiske romaner som jeg setter veldig høyt, har faktisk spart på disse lenge. Kurt Aust er dansken som gjorde nordmann av seg, mens vi nettopp har lest en roman av nordmannen (Kim Leine) som gjorde danske av seg. Kurt Aust flyttet til Norge som 30-åring og ble her. Språket og historiene hans, er etter min mening vanskelig å beskrive. Når jeg setter meg ned med boka, faller det en helt spesiell ro over meg, og sånn har det vært siden den første jeg leste, selv om den ikke er hans beste. Håper flere kan får øynene opp for Kurt Aust, det fortjener han virkelig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Artig du fant igjen denne, gretemor!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård Støre