Jeg leser en del noveller, og denne samlingen av den svenske debutanten Stina Stoor fra 2015, imponerte voldsomt. Stoor er fra Västerbotten og har samiske aner.
Samlingen består av til sammen ni noveller. Og for et språk, for en originalitet, for et fortellertalent! Skal jeg sammenligne med noen, rent stilmessig, må det bli novellene til en av mine favorittforfattere, amerikanske Bonnie Jo Campbell.

Jeg likte alle de ni novellene, men synes sju av dem var fantastiske. En usedvanlig sterk femmer på terningen, dette. Så håper jeg bare det kommer flere bøker fra Stoor etter hvert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie