Eg likte den godt då eg las den, men det må vere rundt 30 år sidan. Meiner å hugse at den var ganske lettlest. Men det er vanskeleg å spå noko om kor godt eg hadde likt den no. Kanskje ville eg synest den var banal, eller så ville eg kanskje oppdage nokre nye lag i forteljinga som eg ikkje beit meg merke i første gangen.

Har forøvrig eit anna verk av Kåre Holt ganske høgt oppe på leseplanen, trilogien om Kong Sverre (Mannen fra utskjæret, Fredløse menn og Hersker og trell). Kanskje før sommaren ein gang?

Eventuelt namn på romanforma veit eg ikkje. Kanskje er det å finne på denne sida? Eg var ikkje nyfiken nok på dette til at eg orka å lese alt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Takk for tips, Jostein. Det later imidlertid til at alternate history (eller alternativ historie som det står i den norske Wikipedia-artikkelen) nok ligger nærmere kontrafaktisk historie. Ja, jeg kan ikke skjønne annet enn at de to begrepene nærmest er synonymer – for eksempel er Fedreland av Robert Harris som omtales i Wikipedia-oppslaget en kontrafaktisk roman, der Tyskland har vunnet krigen og handlingen er lagt til 1964 og foregår i det tredje rike – altså i en alternativ virkelighet.

Sjekket forresten trilogien om Kong Sverre på Tanum, og der har de sannelig alle tre som e-bøker til kr. 99,- per stykk. Kanskje jeg skulle lese dem , jeg også, om ikke så brått. (Prøver som vanlig, riktignok uten særlig hell, å få ned antall bøker i skal-lese-bunken …)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalIngeborg GReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland Skjeggerud