Eg beit meg også merke i historia om Dyveke og Sigbrit då eg las meg opp litt på Christian II i anledning felleslesinga. Det er nesten litt påfallande at ingen av dei er nevnt i Jensen sin bok (eg la i alle fall ikkje merke til det dersom dei var nevnt)

I Oslo har ein forøvrig Dyvekes gate og Dyvekes bro, som er oppkalla etter denne elskerinna. Og for å spore av ordentleg, så siterer eg fritt etter minnet;

Natten vil ingen nåde gi,
det var for sent jeg forstod:
Faktisk var jeg forelsket i
en varulv fra Dyvekes bro

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jensen har ikke koblet Christian II til ett eneste kvinnemenneske, så vidt jeg kan erindre. Han var nok ingen skjørtejeger. Men varulven kan saktens ha vist seg for Dyveke -?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ei kobling er det vel, på side 227, slutten av kapittelet På Sønderborg:

"han kom til å tenke på den unge kvinnen som Ditlev Brokdorp listet inn til ham for elleve år siden, da han hadde lagt til sengs og ikke ville stå opp igjen. Det lot seg ikke nekte at han hadde vært lykkelig med piken, hun var også virkelig vakker"

men altså ikkje viktig nok til å få eit namn i Jensen sin forteljing.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Javisst - den hadde gått meg hus forbi!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MSigrid NygaardHilde H HelsethGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine SundalPiippokattaNina GHanne Kvernmo RyeGro-Anita RoenGunillaHeidiCamillaRos-Mariknut erikTrineWenche Vargas