I forbindelse med Fartein Horgars nye serie om St. Thomas leter jeg etter en annen roman. Den foregår også på St.Thomas, men 200 år senere og da er øya fransk. Hovedpersonen (kvinne) flytter tilbake til Paris. En nordisk bosetning på øya nevnes i denne boka, men tittel og forfatter er som blåst bort. Noen som vet vilken bok det er?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Kan det være denne?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

har tenkt meg om, så det stemmer nok. Har lest alt jeg kommer over av Alice Hoffman. Takk for hjelpa.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eureka!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vet ikke hvilken bok du leter etter, beklager - men St. Thomas har vel ikke vært fransk? https://no.m.wikipedia.org/wiki/Saint_Thomas. Øya var dansk-norsk og så rent dansk etter at vi kom i union med svenskene; i 1916 ble øya overført til USA. Kan det være en annen karibisk øy den boken du leter etter, handler om?

Ellers interessant det du nevner om "Fartein Horgars nye serie" - ukjent forfatter for meg, har du lest denne nye serien?

ETA: Jeg søkte på Horgar og fant ut at første bok i serien kom i 2016 og heter Paradisets elendige.

ETA2: Danske Thorkild Hansens bejublede romantrilogi fra 1990-tallet dreide seg også om de dansk-norske karibiske øyer og hvordan vi en gang turet frem, og jeg må med skam melde at jeg ennå ikke har lest den tross min mors innstendige oppfordringer, men kanskje nå snart? Bøkene heter Slavenes kyst, Slavenes skip og Slavenes øyer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan ha lest den på engelsk, husker at hovedperson dro til Paris, og at mor lengtet dit. Jeg fikk lyst til å reise og se den gamle byen. har tenkt på om det var Elizabert Gilbert som var forfatter, men det stemmer ikke. har lest første bok.av Horgar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardHilde H HelsethGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine SundalPiippokattaNina GHanne Kvernmo RyeGro-Anita RoenGunillaHeidiCamillaRos-Mariknut erikTrineWenche VargasIngunn S