For å klargjere litt;
1 - er det først og fremst tema frå antikken som interesserer deg, eller er alle historiske epoker interessante?
2 - Er du først og fremst ute etter bøker der historiske hendingar er gjendikta i romanform, eller kan det like gjerrne vere romanar der handlinga er oppdikta, men "kulissane" er historisk korrekte?

Uavhengig av svara på dette, så har eg spesielt to bøker i tankane:

  • Quo Vadis av Henryk Sienkiewicz, oppdikta hovudpersonar, men truleg rimeleg korrekt attgjeving av forholda i Roma før, under og etter at Nero sørga for at det blei kveikt på. Eg har ein mistanke om at den norske utgåva er nedkorta. Sjølv høyrde eg den på lydbok på engelsk, deler av den var ei mektig oppleving.

  • Jomfruen fra Norge av Tore Skeie. Den har fått mykje bra omtale, og eg oppfattar den som solid forankra i verkelege historiske hendingar. Har ikkje lest den sjølv enno, men den stend ganske høgt oppe på leseplanen min (blir nok å finne mellom dei 10 neste bøkene eg les).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Tusen takk:)

  1. Antikken er på en absolutt førsteplass etterfulgt av middelalderen hvor England og Frankrike også kommer naturlig inn i bilde. Av en eller annen grunn jeg ikke helt klarer å sette ord på, interesserer ikke Spania meg noe særlig? Tyskland med 1 og 2 verdenskrig har jeg lest meg mett på de siste 20 årene, det kan vente en stund. Ja (herlig melding Jostein, jeg blir tvunget til å tenke godt gjennom det) jeg faller på antikken og middelalderen.

2 Det må bli romaner hvor de historiske kulissene er sterkt tilstedeværende, det er hva jeg savner. Det finnes jo mange som blir for romantiske eller hvor krigføring står så sentralt at kulissene blir både borte og lite troverdige.

At jeg ikke har tenkt på Quo Vadis! Jeg tenker bare på det som en film (korttenkt). Tusen takk!
Jomfruen fra Norge ser virkelig bra ut. Lagret:)

Tusen tusen takk:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jomfruen fra Norge er en av de beste historiske bøkene jeg har lest

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, takk igjen! Den lagret jeg fort nå:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

NinaHeidi HoltanRune U. FurbergKirsten LundRufsetufsaBritt ElinStein KippersundTorill RevheimLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHarald KHanne MidtsundHeidi LIngvild SChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumToveanniken sandvikTalmaLilleviKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserTanteMamieTor Arne DahlMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechElisabeth SveeBeathe Solbergalpakka