Velkommen til den siste lesehelgen i november, bokelskere!

Mørketiden er over oss og jeg gleder meg over hvert glimt vi får av sola. I dag så jeg en virkelig flott solnedgang - sånt varmer. Jeg har begynt å glede meg til at sola "snur" - ganske nøyaktig fra den 21. desember 2016, klokka 11:44. Fra da av går vi lysere tider i møte ! :-)

Lesemessig har jeg flere bøker som jeg gjerne kan lese ferdig - en lydbok og et par papirbøker (bl.a Marit Eikemos Samtidsruinar). Dersom jeg skulle finne på å snuse på ny lektyre i helgen måtte det bli en gratis roman-smakebit fra Kindle. Har ellers tenkt å stikke innom New York Times og oppdatere meg på noen artikler der.

Jeg lurer på om mørketiden er bedre, eller like så godt, egnet for "påskekrim" enn påsken? I påsken er jeg inne i det mentale modus "lysere tider" - mens nå i november passer det bedre med skumle saker. Uansett, her er linken til podcasten Criminal - i tilfelle noen har lyst til å høre kriminelt relaterte historier fra det virkelige liv i årests mørkeste dager:
http://thisiscriminal.com/

God helg til alle - med og uten bok!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 17 svar.

leser videre om Jesus i India/Kashmir, og alle de som er etterkommere av han der oppe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter å ha lest et par bøker av normal størrelse har jeg for n'te gang i år starta på en murstein. Som et ledd i å "lese meg opp på New Zealand før ferie" prosjektet har jeg begynt på The Luminaries av Eleanor Catton. Vinner av Booker-prisen i 2013 og på 832 sider. Visstnok den lengste boka som har vunnet prisen, og den yngste forfatteren.

Boka virker lovende. Kanskje det blir en tur innom Hokitika til våren, sjøl om klimaet ikke ser turistvennlig ut?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den er jeg også i gang med - i norsk oversettelse riktignok.

Ikke kommet så langt enda, men er enig i at den virker lovende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går fryktelig tregt hos meg for tiden, jeg har holdt på med It av Stephen King i flere uker og er omtrent halvveis. Det er ikke noe galt med boka, det er bare jeg som ser mye på tv og hører på pod-cast. I pod-verden er jeg også i kategorien krim fra virkeligheten, denne gangen med Real Crime Profile der ekspertene diskuterer virkelige saker. Akkurat nå går det i O.J. Simpsons sak og hvordan den portretteres i tv-serien i forhold til virkeligheten. De tar også for seg Making a Murderer og andre høy-profil saker. Og min personlige mening er at krim passer til alle årstider.

God adventshelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg startet nettopp med Enken av Fiona Bartion. Fullførte nettopp Lyntyven, første bok i serien om Percy Jackson. Så klar for bok 2!

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, her er han som forrige fredag hadde lagt DEN slagplanen om videre lesing av både Ingstad sin Pelsjegerliv og Dagbla`-historien om en forlatt nyfødt baby. Har kommet 11 korte sider videre blant pelsjegere, men det er alt :-( Så nå har jeg lagt INGEN planer og får se om den strategien funker bedre. Uansett, les til lesekrampa tar dere alle dere som kan ;-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hehe kjenner meg litt igjen! Hvis jeg "planlegger" å lese, så skjer det ikke! Da blir det. Plutselig til en "må" - greie og da er det som om psyken min automatisk aktiverer en slags trass som sier at jeg iallfall ikke gidder å lese! Om boka bare ligger nære nok, derimot, da blir det lest!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...og pinadø har det blitt 44 sider til nå i dag :-) Og jeg har tida fram til lyset slukkes igjen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

LYDBOK: har denne uka stiftet bekjentskap med Lars Saabye Christensen (tidligere kun lest noen noveller av han, samt tenkt at jeg snart må få lest Magnet, Beatles og Herman) og hørt "Norske stiler" og "Amatøren" på lydbok. Litt ambivalent rundt hva jeg mener om begge disse. Førstnevnte fordi jeg er mer begeistret for selve idéen enn for selve boka. Sistnevnte fordi jeg savnet "mening" utover ren underholdning, savnet spennibgskurve og utvikling, samt at jeg virkelig ikke kan fordra slutten. Samtidig har jeg jo kost meg med begge disse, og kan dermed ikke være for krass i kritikken.

Er nå i gang med ny lydbok : "Us" av David Nichols (lest av David Haig=Meget dyktig opplever!) som er ny forfatter for min del. Britisk. Og så langt er jeg veldig begeistret - både over språkbruken og selve fortellingen (korte, enkle, presise formuleringer, ingen langdrygenog unødvendige "transportetapper", dialoger som virker enormt ekte og sannsynlige, smarte formuleringer med mye humor, og godt driv i fortellingdn

BOK-BOK: Nettopp ferdig med Du er så lys, av Tore renberg og det ble en helt klar sekser på lik terning. Slukte boka på 2 kvelder. Og gruet meg til den skulle ta slutt. Heldigvis hadde jeg en bok på lur som jeg gledet meg til, så nå har jeg fordypet dypdykket inn i Murakamis verden og leser "Colorless Tsukuru and his years of pilgrimage"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har begynt å lese Jesus lived in India, og det er ca 286 sider om hva han gjorde der i alle årene som han ikke er me di Bibelen. Dette er ikke den første boka om han, men det e rpå en del områder mer utfyllende enn de yo som heter Issa OG Jesus LEVDE I Kashmir..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tror dere på noen andre beretninger om Jesus enn
at han skulle ha spilt død og så stukket av til utlandet
for å finne seg en mer lettimponert tilhengerskare ?

..etter at kommandanten over romernes kyndige bøddel-lag
hadde konkludert: "Sannelig, denne var Guds Sønn!!"

"Men da offiseren og folkene hans, de som holdt vakt over Jesus,
så jordskjelvet og det som hendte, ble de grepet av stor frykt
og utbrøt: «Sannelig, han var Guds Sønn!»
(se Matteus 27 vers 41..66 for beretning ifølge øyenvitner.)

Davidsen 'Dekodet' har finurligere detaljer i en bloggartikkel,

"å si hvordan en person som ikke bare har vært naglet tvers i gjennom
hender og føtter,
er pisket med all uønsket romersk grundighet
og muligens har blitt stukket i med et spyd,
kan fremstå som "oppstanden" for sine etterfølgere.
Fremfor altså ikke bare hardt såret og i sterk behov for pleie.
For ikke å si penicillin og blodoverføring"

PS: Islamske læremestere er på sin side ofte begeistret for
slike 'esoterisk'-spekulative Jesus-reduserende eventyorier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Riksveiene som ble til E18 - fra Ørje til Drammen.Har allerede bestilt meg Riksveiene som ble til E18 - fra Drammen til Larvik og Riksvei 1 - tapt og funnet siden den utgaven jeg leste for 2 år siden var lånt på biblioteket. Dette er bøker som jeg sparer på.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Innevær har vi absolutt her hos meg også. Ikke særlig kaldt, men skikkelig ruskevær, og meteorologene har gått ut med flomvarsel. Så mye innetid blir det nok.

Så er det også første helga i advent, og det betyr starten på litt adventsyssel i heimen her hos oss. Vi har ikke noe styr og stress rundt det, men koser oss med ting vi synes er koselig å holde på med. Stjerna er oppe alt, og vi må kanskje bake litt og få litt gode lukter i huset.

Og jeg har en god bok liggende også, selvfølgelig. Denne helga leser jeg 'Offer uten ansikt' av Stefan Ahnhem. Jeg ser den har fått litt blandede kritikker, men nå har jeg kommet til side 126, og synes den tegner bra. God underholdning, tror jeg nok hvertfall.

Jeg har også fått hjem Tante Pose fra bokklubben, og den blir en fin liten adventsbok. Jeg har heller aldri lest boka, men mener filmen alltid gikk på tv i jula da jeg var liten. Jeg så den mange ganger, så det blir gøy å lese boka :-)

God helg til dere :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kanskje det blir til at vi ser Tante Pose med barna før jul :-) Den ligger på youtube. Den eldste på 10 mener at filmen kanskje er kjedelig siden den er så gammel at den er i sort-hvitt, he-he.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den hadde vært gøy å se igjen :-) Jeg husker den som kjempemorsom. Men om ungene liker den, er usikkert. De synes i alle fall at både Skomakergata og Tre nøtter til Askepott er gått ut på dato, og skjønner ikke oppstusset hver jul rundt disse.
Hovmesteren liker de da. Så jeg har da lyktes med noe i oppdragelsen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja her hyler stormen rundt nova og regnet høljer ned,så hvis ikke dette er leseveær så vet ikke jeg. Har begynt på et stort,russisk verk av Mikhail Sjolokhov,Stille flyter Don. Fire store bind og har kommet godt i gang med andre boka.Blir veldig revet med i livet til donkosakkene,det var tøffe tider. Det er også mye fra skyttergravene under første verdenskrig. Et mektig og stort verk,han fikk nobelprisen i 1965, tror jeg.
Ellers har jeg stående Tante Pose av Gabriel Scott som jeg skal få lest før Jul,faktisk aldri lest boka, bare sett filmen. I dag er det også julemesse i bygda her,så må vel ta en tur dit også.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

God helg utan bok høyrest veldig hypotetisk ut, men det er alltids greit å ta høgde for alle tenkelege alternativ.

Eg les ganske lite krim av ein eller annan merkeleg grunn, men som du er inne på så tykkjer eg hausten passar veldig godt for denne sjangeren. Derfor har eg starta på den andre krimboka for november, og det blei Sønnen av Jo Nesbø. Lovande start på boka. Og medan eg køyrer bil for tida så høyrer eg på The Phantom of the Opera, den er ikkje så verst den heller.

Forøvrig er det meldt møkkaver i helga. Eit godt høve til å teste slagordet om at det ikkje finnest dårleg ver, berre dårlege klede. Og medan eg skriv så stakk den firbeinte nett snuten hitover og gjorde meg merksam på at det er eit hundever, sjølv om det ikkje er bikkjekaldt. Den må eg tenke litt på.

God helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenEster SKirsten LundSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinTheaG LReidun SvensliNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalRolf IngemundsenPiippokattaMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  Frøysaa