Så er det lesehelg!

De siste dager har budt på mer spenning og overraskelse enn mange hadde forventet; amerikanerne har gjort sitt valg. Til tross for at Clinton fikk flest stemmer, så bidrar det gamle valgsystemet til at hun likevel ikke blir USA's neste president. Det gjenstår å se om Donald kan blåse liv i den amerikanske drømmen, og at den blir noe mer enn bare en drøm.

I følge The Economist, Washington Post og Jens Stoltenberg m.fl. så er det i Norge vi finner virkelighetsversjonen av den amerikanske drømmen - noe også journalisten Ann Jones skriver om her: http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Etter-at-jeg-bodde-i-Norge_-foltes-USA-som-bakvendtland-Her-er-grunnen--Journalist-Ann-Jones-9872b.html.

Blir det for mye for amerikanerne, så kan de eventuelt emigrere til Ringerike: http://www.emigrateme.com/. Eller de kan trøste seg med å lese om den amerikanske drømmen i skjønnlitteraturen: https://www.goodreads.com/shelf/show/american-dream

Lesemessig er jeg i innspurten på lydbokversjonen av Dangerous Lady (M. Cole) og har blitt godt underholdt av sagaen om en mafiøs London-families liv og levnet. Det spørs om jeg så går i gang med å lytte til oppfølgeren, Maura's Game. Jeg har så vidt begynt på Marit Eikemos Samtidsruinar; det er på tide å lese god norsk samtidslitteratur igjen.

Riktig god helg til alle bokelskere! :-)

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Denne helga har jeg vært på hyttetur hos søsteren min og hennes familie. Hyttetur og kortspill synes jeg hører sammen og vi har hatt noen store kortspill dueller :)

Selv om det har vært skikkelig lesevær, regn og sludd, har jeg ikke lest så mye. Har lest noe av Tore Renbergs roman Mannen som elsket Yngve. Jeg liker selve historien, men syns han gjentar mye unyttig. Ellers er jeg snart ferdig med Anne Brontes Agnes Grey, som jeg synes er en god roman i forhold til forfatterens epoke.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Eg kom meg omsider gjennom alle 713++sidene i En bønn for Owen Meany. Har endå ikkje klarte å bestemme meg for om det blir ein firar eller femmar på terningen. Heller nok mot ein firar, då det blei i overkant langdrygt (men så er det jo Irving då, og då får ein sjelden noko kort og lett, og som lesar veit en jo det og forventer ikkje noko anna). Eg trur at det som øydelegger for ein femmar, for min del, er at eg ikkje kan identifisere meg særleg med korkje tidsperioden eller religionens viktige rolle i historia. Eg kan rett og slett ikkje nok historie til å la meg engasjere i oppramsinga av ymse presidenter, og dei mange referansene til Vietnam-krigen. Og så var det religionen då, som fekk ganske mylke plass i boka, og som går litt rett over hode på meg då det ikkje finns ein einaste religiøs celle i kroppen min . Men historia er jo fantastisk og så absolutt ein klassikar.

No er eg i gang med ei lita søt bok - med ref til storleiken, ikkje innhaldet, for innhaldet er så langt veldig stort ifht kor liten plass han tek opp. Eg les nemlig boka: "Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede" av Jan Weise. Original bok! Gleder meg til å dykke dypare inn i den i dag :-) ein regnfull søndag skal tilbringes i godstolen, etter ein treningsøkt, vel og merke.

God (resterende) helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kom meg til slutt gjennom den fantastiske Havboka til Strøksnes :-) Videre vlei jeg så møkka lei amerikanske presidentkandidater og en nyvalgt Trump, at jeg emigrerte inn i neste bok som er Helge Ingstad sin legendariske Pelsjegerliv :-) Mye bedre å være i kulda lengst nord i Kanada enn i en gæ`ærn verden ;-)

Les som gale, folkens!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eg har nettopp avslutta ei bok som har stått i hylla lenge, Fire dager, åtte år. Jau, der var no ein god dose spenning, og eg likte godt at det var basert på ei verkeleg hending som sjokkerte mange. Men, slutten gjorde at eg kanskje er litt mellomfornøgd.
No har eg leita fram Hvitt hav som eg skal lese i ein lesesirkel eg er med i. Skal bli spennande å sjå om eg likar den like godt som forgjengaren, De usynlige.

Ha ei god helg! :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er så glad for at leselysten endelig er tilbake. Her i nord blir det tidlig mørkt nå, og da er det deilig å sitte i sofakroken med en god bok. Denne helgen leser jeg Et helt halvt år av Jojo Moyes. Synes det er en fin og gripende bok som det er vanskelig å legge fra seg.

God lesehelg =)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ei litt grå høsthelg, og trolig en del tid til lesing!

Jeg har tatt en litt for sjelden visitt utenfor skjønnlitteraturen og leser Prisoners of Geography av Tim Marshall. Interessant bok om hvordan geografiske begrensninger er med og styrer verdenspolitikken. Til sengelektyre har jeg Menn som ingen treng av Frode Grytten. Leser normalt bare ei bok om gangen, men faglitteratur egner seg ikke så godt på senga, synes jeg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Da blir det å lese videre i boka sjakk eller livet. Om sjakkens historuie. og der er det mye rart...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har visst en god stund at jeg ikke blir ferdig med leseutfordringen i år heller, (har lest 19 punkt) men regner med å lese 5-10 stk til likevel. Det er iallefall bedre enn i fjor hvor jeg stoppet opp på ca 10 punkt.

Denne helgen leser jeg på Kua har fire hjørner av Jean-Charles som jeg fant for litt siden i bibliotekets gratishylle, har ikke lest den siden 1990. I tillegg har jeg 2 bøker å lese ut før neste handletur til Strömstad den 17; en som er maxet ut på fornying, Kleopatra - Egyptens sista drottning av Joyce Tyldesley og en jeg kan fornye en gang til og et punkt på leseutfordringen - 'En bok hvor handlingen er i Europa' - Kapare och pirater i Nordeuropa under 800 år - cirka 1050-1856 av Lars Ericson Wolke.

Ellers så ser jeg på sport denne helgen: skøyter, alpint, skiskyting og kunstløp. De 3 første på NRK, kunstløp kun på sportskanalene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ny helg igjen og denne helga har jeg tatt fram bok to av Opstandelse av Leo Tolstoi. Hadde en liten pause etter første delen,men nå er det kjekt å ta for seg siste delen og få med seg hva som skjer. Ble akkurat ferdig med Antonio Tabuccis Ifølge Pereira og det var ei kjempebok (dog ikke i størrelse). skrevet akkurat sånn som jeg liker,lavmelt og underfundig.Kan minne litt om Uroens bok. Det er bare å lese den,anbefales. Nå kom akkurat sola opp over fjellet her,så det blir nok en tur ut i dag også.Får passe på når det er go'vær.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ifølge Pereira ga meg heller assosiasjoner til Dürrenmatts Uhellet, enda så forskjellige de er. Det er noe uhellsvangert over begge historiene, noe vi ikke riktig vet hva er har skjedd/vil skje. En undertone av noe gruvekkende.

I og med at forfatteren hele tiden referer til hva Pereira har sagt, «det og det skjedde, ifølge Pereira», får vi en indikasjon på at historien ikke er slutt når sist blad er vendt. Måten dette er skrevet på gir, i hvert fall meg, inntrykk av en forsvarstale.

Selv er jeg i gang med Den gode jord av Pearl S. Buck. Virker lovende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er fremdeles i krim modus,denne helgen blir det "Når havet stilner",av Jørn Lier Horst,spennende krim hvor en mann blir funnet bevisstløs på en trapp til et apotek i byen.....Snart dukker det opp flere lik.....Han skriver fra Vestfold hvor jeg selv bor:) ellers blir det strikking og sport på tv,og et besøk på den lokale julemessa.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ja, dette har i sannhet vært en begivenhetsrik uke - og det blir utrolig spennende å se hvordan USA som samfunn kommer til å utvikle seg framover.

Du er så flink til å finne interessante lenker, Krira! Nå ble jeg avledet fra å skrive svar til deg her, for jeg måtte lese lenker og kommentarer, google litt, og forskjellig. Ser at jeg bare har lest noen få av bøkene på american-dream-lista, og det er veldig mange der jeg nå fikk lyst til å lese.

Boka jeg leser denne helga handler også om politikk, men på helt andre sida av jorda i forhold til USA. Nå er det Jesper Bengtssons 'En kamp for frihet', en biografi om Aung San Suu Kyi, og hennes politiske kamp i Burma, jeg er i gang med. Den bør jo bli interessant.

Etter denne har jeg to bøker igjen før jeg har fullført leseutfordringen for 2016. Jeg medgir at det begynner å røyne på nå - jeg begynner å glede meg til å ha fullført. Jeg har oppdaget mange forfattere som har vært nye for meg, og fått utfordret meg selv på sjangere jeg vanligvis ikke leser mye av. Og jeg har lest utrolig mye bra! Så sånn sett har jeg hatt stor nytte og glede av å hive meg på en sånn utfordring.

Men nå begynner jeg å bli lei, og gleder meg til å bare velge bøker ut fra genuin leselyst :-)

Ønsker dere alle en riktig god helg :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hvilken leseutfordring for 2016 har du? - Noen spesiell liste/krav? Du sier jo at du har hatt stor nytte av utfordringen; har du lyst til å fortelle oss bokelskere hvorfor du gir deg selv en sånn utfordring (igjen)?

Tusen takk for ros :-) Jeg har dessverre ikke mye tid til å lese og skrive innlegg på Bokelskere; fredags-lesehelg-innlegget mitt må vanligvis tas på sparket. Jeg håper at bokelskerne opplever at den tråden er samlende, inkluderende, raus, informerende og, ikke minst, oppmuntrende.

:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei,

Jeg forsøker meg på leseutfordringen fra Popsugar, som flere her på forumet følger.

Jeg har aldri gjort en sånn utfordring før.
Det jeg sitter igjen med nå når jeg bare har to bøker igjen på lista, er at jeg har hatt nytte og glede av det, men det har også vært litt stress.

Jeg har blitt kjent med mange nye forfattere. Sjangere som jeg har lest lite av før ar jeg blitt bedre kjent med. Sjangere jeg har trodd jeg ikke liker, (f.eks science fiction) har jeg opplevd at det går an å like litt likevel. Jeg har lest veldig mange bra bøker. Og i min søken etter bøker som kan passe inn i punktene har jeg funnet utrolig mange spennende bøker som nå ligger på venteliste.

Samtidig synes jeg det har holdt hardt noen ganger, når jeg har skullet finne motivasjon for bøker og sjangere som jeg slett ikke har hatt lyst til å lese. Noen ganger har lesingen rett og slett vært et stykke 'arbeid' jeg skulle gjøre, og jeg har bare gledet meg til boka er ferdig (f.eks. selvutviklingsbok, som jeg ikke lærte å like...) Da har jeg lurt på hvorfor jeg bruker tid på dette :-)

Jeg er ikke sikker på om jeg går på en utfordring for 2017. Mye mulig jeg har lyst til å bare lese etter lyst, og ikke tvinge meg til å lese bøker jeg ikke ønsker å lese. Også har jeg jo ei kjempelang venteliste nå da, så jeg trenger ikke akkurat noen leseutfordring for å finne inspirasjon.

Når det gjelder tid, så har jeg det litt som deg. Har slett ikke tid til å lese så mye som jeg ønsker, og har ikke tid til å være så veldig aktiv på nettet. Men vi får kose oss med hobbyen vår når vi kan, tror du ikke?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du sett, du posta i same minutt som eg slo på PC'en etter middag. Perfekt timing!

Eg nærmar meg slutten av lesesirkelboka Margfolket, eg held litt igjen for ikkje å bli ferdig for tidleg, så derfor les eg også i Doktor Fredrikis kabinett av Jørgen Brekke. Det gjeng litt for lenge mellom kvar krimbok no for tida, så eg fann ut at eg måtte gjere noko med det.

Du nemner den amerikanske draumen. Det finnest sikkert mange variasjonar over denne, og ein av dei møter vi i Vilhelm Moberg sin utvandrarserie. Eg har dandert dei 8 bøkene i serien utover leseåret 2016, og det er straks tid for å starte på nr. 7 i serien, Siste brev hjem 1.

Forøvrig blir det, som vanleg, ein del hundeliv i helga også.
God Helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Sist sett

Rune U. FurbergLilleviHarald KIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLaila