Jeg ser at du har mange av bøkene og forfatterne jeg ville anbefale deg i bokhyllene dine her på Bokelskere, bla. Günter Grass, Georges Perec, Dostojevskij, Ishiguro, Miguel de Cervantes Saavedra, Joyce Carol Oates og José Saramago. Men det er jo så mange gode forfattere og fine bøker, og jeg anbefaler deg på det varmeste å lese noen av disse:

Infinite Jest av den amerikanske forfatteren David Foster Wallace (1962–2008).

Jesus' Son en novellesamling av den amerikanske forfatteren Denis Johnson (1949–). Har skrevet litt om den her på bokelskere.

En av trilogiene til den kanadiske forfatteren Robertson Davis (1913–1995) – The Salterton Trilogy, The Deptford Trilogy eller The Cornish Trilogy – de er fantastiske alle tre!

En av bøkene til den fantastisk amerikansk forfatteren John Fante (1909-1983). Den mest kjente romanen hans er vel Wait Until Spring, Bandini (1938) (norsk tittel: Vent til våren, Bandini). Jeg synes Dreams from Bunker Hill (1982) og The Road to Los Angeles (1985 og altså utgitt posthumt), er vel så bra.

Historien av den italienske forfatteren Elsa Morante (1912-1985).

En av de tidlige romanene til den australske forfatteren Peter Carey (1943–), enten Tax Inspector eller Illywacker. Carey har vunnet Booker-prisen to ganger, riktignok for senere utgivelser. samt vært med på å skrive filmmanus til Wim Wenders filmer Until the End of the World og Bliss . Har lest mye av ham og synes de første er best.

Noe av Stig Sæterbakken (1966-2012). Han skrev etter min mening fantastisk godt og særegent. Av romanene hans er min favoritt S-trilogien, som består av Siamesisk (1997), Selvbeherskelse (1998) og Sauermugg (1999). Han skrev også essay, og samlingene jeg liker best er Dirty Things (2010) og Ikke noe av dette handler om meg selvbiografiske notater (2016).

Henri Duchemin and His Shadows av den franske forfatteren Emmanuel Bove (1898–1945). Den foreligger også på norsk med tittelen Mine venner. Fantastisk sterk og original novellesamling om ensomhet.

Noe av den italienske forfatteren (1943–2012) Antonio Tabucchi. Ser du har min favoritt av ham, Ifølge Pereira, i hylla, men hva med hans Fernando Pessoas tre siste dager?

Til slutt sjanser jeg på å anbefale trilogien Orbitor av den rumensk forfatteren Mircea Cartarescu (1956–). Den består av Orbitor venstre vinge, Orbitor kroppen og Orbitor høyre vinge. Når jeg skriver «sjanser på», skyldes det at jeg foreløpig bare har lest den første, fordi den var så bra at jeg sparer på de to siste.

Håper du finner noe her som frister og at det i så fall faller i smak :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Tusen takk for svar. Her var det masse ukjent,men har notert meg alle

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fint at jeg kunne tipse om bøker og forfattere du ikke kjenner fra før :-)

Ser forresten at jeg hadde rotet når det gjelder John Fante. Han skrev både romaner og noveller. Og alle de jeg anbefalte deg, er romaner, Har rettet det nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland Skjeggerud