Har nettopp begynt på denne på lydbok, men kan allerede si meg enig i at slavenes/alle fargedes breie østkantdialekt er veldig iriterende. Men grunnen til at jeg svarer på ditt innlegg nå, er at jeg iriterer meg like mye over faktafeilene i DET.
Fruen på plantasjen mistet ikke sin datter da hun var nyfødt. Hun var tolv år gammel! Burde du ikke merket denne feilen i det minste gjennom sitatet du gjengir rett etterpå, der det framgår at den døde datteren hadde hatt en venninne? Som nyfødt har man da ikke rukket å få venninner. Senere nevner du noen andre romaner om slaveri i Sørstatene på 1800-tallet. Men Sue Monk Kidds "Bienes hemmelige liv" handler verken om slaver eller 1800-tallet. Du mener antagelig hennes senere "Bursdagsgaven" (med den herlige engelske tittelen " The inventions of Wings".) Hadde du vært en "vanlig" leser skulle jeg ikke brydd meg om å kritisere dette, men innlegget ditt er jo et klipp fra LITTERATURBLOGGEN din, så da syns jeg man kan forvente større våkenhet og dermed større respekt for dine lesere enn dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Hmmm ... Det er noen år siden jeg skrev denne omtalen. Beklager faktafeilen. Den skal jeg umiddelbart rette opp. Jeg er fullstendig klar over at handlingen både i Sue Monk Kidds roman og for den saks skyld Barnepiken foregår på 1960-tallet. Når jeg nevnte disse romanene var det for å si noe om en opplevd "inflasjon" i Sørstadsromaner.

Jeg har for øvrig stor respekt for mine lesere. Fant du mer enn denne ene feilen? Det virker som om jeg har begått en stor forbrytelse her ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Inger-LiseTine SundalReadninggirl30William BillisonLailaBeathe SolbergsiljehusmorTor-Arne JensenTanteMamieTralteKirsten LundOleKjell F TislevollVannflaskeLars Johann MiljeGrete AastorpOdd HebækSolveigCamillaVanja SolemdalMartineEvaRufsetufsaKaren RamsvikHilde VrangsagenJohn LarsenBjørg L.Lisbeth Marie UvaagLilleviHeidi LEli HagelundReidun VærnesAnn EkerhovdBente NogvaEivind  VaksvikAvaNina GAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnniken RøilJarmo Larsen