Jeg foreslår også denne gang, en kvinnelig forfatter, nemlig japanske Julia Otsuka med boken Buddha på loftet Den handler om japanske jenter som reiser til USA på tyvetallet for å gifte seg med japanske arbeidere. De reiser med kun et fotografi av sin fremtidige ektemann, noen ganger tatt for mange år siden, andre ganger med en slektning avbildet... Se bokanmeldelse av NRK her.
Sitat fra bokanmeldelsen:
Det er ikke vanskelig å slutte seg til rosen. Buddha på loftet er en historietime og en litterær prestasjon i ett. På samme måte som Roy Jacobsen i sin siste roman løfter frem usynlige slitere, gir Julie Otsuka stemme til de stemmeløse.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasmgeDemeterBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanEileen BørresenHanne Kvernmo RyeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudPiippokattaKirsten LundkntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumWenche VargasSol