Hei,

Hvordan går det med dere som holder på med leseutfordring?

Jeg har nå pr utgangen av september åtte bøker igjen - så jeg tror dette skal gå greit.

Jeg har imidlertid noe utfordring med noen av de siste punktene, og lurer på om dere har noen gode forslag?

De jeg strever med er:
En kjærlighetshistorie med handling i fremtiden -den sliter jeg med å finne, rett og slett
En politisk memoar -dem finnes det forsåvidt mange av, men frister lite. Disse synes jeg for det meste veldig navlebeskuende og lite interessante. Fryktelig tykke er de for det meste også... Ser Stoltenberg har kommet med en helt ny en i dag, men for å være ærlig, så frister ikke den noe særlig heller. Så om noen av dere har funnet en liten tynn en, som ikke er altfor kjedelig?
En bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg -jeg er økonom. Jobber med administrasjon, regnskap, lønn og analyse. Har noen av dere noengang lest en bok der en økonom er hovedpersonen? Jeg har ikke funnet noen enda. Sikkert ikke så mange forfattere som synes vi økonomer er særlig interessante mennesker.... ;-)

Så, om noen har noen gode forslag, så mottas de med takk :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Dere er mye flinkere enn meg, har kun kommet meg gjennom 20 punkt - 19 bøker og en avsluttet serie - på lista mi selv om jeg har 54 punkt (en er 3-i-1, en annen er serie) totalt på lista, og en del ideer som ikke er lagt til. Det er bedre enn ifjor da jeg strandet på ca 11/12, og det er jo fortsatt 2 1/2 måned igjen av året så jeg regner med å lese noen flere. Det er bare det at jeg har så mye annet interessert å lese som hele serien Historie på en ny måte på 52 små bind. 3 av de er biblioteksbøker og 2 forfaller til uka så jeg regner i hvert fall å lese dem, Dumbo og Maskefjes - dette er 3-i-1 boken, så også enkeltbindene ligger på liste og i leser nå hylla; og Eleonore av Akvitanien. Har lest 2 kapitler i den siste, så jeg fortsetter med den i helgen.

En politisk memoar - dette var en av de første bøkene jeg la til, den, The Downing Street Years og en bok på mer enn 600 siderPath to Power av Margaret Thatcher som er to bøker jeg allerede hadde i hylla. Får se om jeg kommer meg gjennom dem iår. Håper at jeg i hvert fall kommer meg gjennom minst 30, men vi får se.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her går det også fremover:-) Jeg har fått krysset av for 33 bøker, så håper jeg klarer å komme i mål. Vi får se, uansett har jeg som deg oppdaget mange bøker og forfattere jeg har lyst å stifte nærmere bekjentskap med, det er alltid moro!

Jeg var også usikker på kategorien 'En politisk selvbiografi', og fikk mange gode tips i begynnelsen av året her: Lenke. (Scroll deg ned til ca midten så håper jeg du finner det). Jeg endte med å lese Dommen av Hanna Kvanmo etter tips fra Lillevi her inne. Den likte jeg godt, så anbefaler gjerne den videre.

Så du hadde lest *Wonderboy", men det finnes også en oppfølger hvis du har den tilgode? Se her: Fyrsten. For kjærlighetshistorie med handling i fremtiden tenkte jeg å gå for en ungdomsdystopi (f.eks Divergent), men du er vel ikke så glad i dystopier hvis jeg husker riktig. For roadtrip kategorien fikk jeg endelig lest On the road av Jack Kerouac hvor jeg avsluttet med filminnspillingen etter at jeg hadde lest boka.

Lykke til med innspurten!
Gleder meg til å se alle listene på hva folk har lest når året er omme :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, så flott med flere tips :-) Fyrsten har jeg ikke lest, vetttu, der er det en jeg kan ta :-) Så bra!

Dystopier kan noen ganger være bra, f.eks likte jeg Hunger Games-bøkene veldig godt. Men ikke alt faller i smak, og Divergent ble på en måte for mye 'YA' for min smak, særlig språkmessig.
For kjærlighetshistorie i fremtiden tror jeg jeg vil gå for Sangvins tips og lese 'En fantastisk mann'.

Ja, det blir veldig morsomt å se listene til alle sammen :-) Lykke til til deg også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra! Tror kanskje det blir 'En fantastisk mann' på meg også, den fristet nå når jeg tok en nærmere titt på den:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei☺️ Her går det bra med leseutfordringen, nå har jeg bare 3 bøker igjen. En bok som er minst 100 år eldre enn deg selv, En bok fra Oprahs bokklubb og En tegnet roman. Har ikke bestemt meg helt for hvilke det blir. Jeg leste Den tidsreisendes kvinne på punktet En kjærlighetshistorie med handling i fremtiden, den var veldig rar, men også veldig søt. Absolutt verdt å lese. Lykke til i innspurten!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes dette har vært veldig morsomt. Jeg har fått åpnet øynene for mange nye forfattere, og sjangere jeg ikke har lest noe særlig av før. I arbeidet med å lete etter bøker som kunne passe inn i de ulike kategoriene har jeg funnet en mengde bøker og forfattere jeg har fått lyst til å lese - så nå har jeg også en liste med 'lyst-til-å-lese'-bøker.

Jeg har nå 5 punkter igjen på lista mi. I tillegg til de ovennevnte mangler jeg en bok anbefalt av noen du akkurat har møtt og en bok om en roadtrip. Den første tror jeg blir Ahnhem, og den andre Bill Bryson.

I kategorien tegnet roman valgte jeg Anna Fiske, og likte henne ganske godt. Jeg sier ganske, fordi det nok ikke blir en sjanger jeg kommer til å lese mye av, men til denne sjangeren å være, så var Fiske en fin forfatter.

Lykke til til deg også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips om Fiske, det skal jeg sjekke. Ellers har jeg det på samme måte som deg, syns det har vært gøy og oppdaget mye jeg har lyst til å lese. Så neste år blir det nok ikke en sånn utfordring som dette, men å lese det jeg har lyst til og prøve å få lest litt mer av de bøkene jeg har ulest hjemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Henrik Langelands roman Wonderboy? Hovedpersonen der er siviløkonom...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der har du en økonom ja, men den mener jeg at jeg har lest før. Morsommere å lese noe nytt, synes jeg.

Men tusen takk for at du tok deg tid til å tipse :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, dét sjekket jeg jo ikke, om du hadde lest den før - men siden du ikke er helt sikker selv, så er det kanskje ikke markert i boksamlingen din her inne heller. Langeland kom vel for noen år siden med en ny roman med samme hovedperson - men da har du kanskje lest den også?

Jeg har ikke sjekket stillingsbeskrivelsene til hovedpersonene, men i denne NRK-artikkelen får du i alle fall noen titler på et par "kontorromaner" - deriblant gamle, gode, norske Kontoret av Hans Geelmuyden (nei, ikke han som leder kommunikasjonsbyrået!).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi, ja der kan det være en godbit ja :-) Den vil jeg se om jeg kan få tak i :-) Tusen takk igjen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tips!
Nelson Mandela er sikkert en interessant mann å lese om ja :-) Den skal sjekkes ut!
Og jeg skal absolutt sjekke ut 'En fantastisk mann' også! Der har jeg den :-)
Tusen takk :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hm...politiske memoarer...kom bare til å tenke på Nelson Mandela: veien til frihet.
Den er nok ikke en tynn bok og jeg har ikke lest den selv, men har hørt den er god. Det kan jo være noe?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg benytter anledningen til å anbefale en bok som passerer i kategorien kjærlighetshistorie i fremtiden,nemlig En fantastisk mann av Marge Piercy. En helt formidabel bok, hvor hovedpersonen forelsker seg i idealmannen, som delvis er maskin, om jeg husker rett. Piercy skriver ytterst fengende, så denne leser seg nesten selv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLars Johann MiljeIngeborgChristofferHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk Nordvest