Boken illustrerer etter min mening godt konflikten mellom samfunnets behov for struktur, orden og regler på den ene siden og hva som skjer når disse prinsippene blir satt under press ved at basale behov som for eksempel mat, ly og trygghet ikke blir tilfredsstilt i tilstrekkelig grad.... Det blir kaos og rå maktkamp. Det er lett å forstå hvorfor denne boken er blitt en klassiker og hvorfor William Golding fikk nobelprisen i 1983.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Når jeg leser anmeldelsen din tenker jeg på blacklivesmatter bevegelsen og de som blir skutt ned - ubevæpnet - av myndighetene i USA. Enig med deg i at det er lett å forstå hvorfor dette er blitt en klassiker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant referanse til blacklivesmatter... (Jeg tenkte mest på Hobbes og Locke fra filosofihistorien. Det kan se ut som om Golding i stor grad støtter opp om Hobbes...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke hvem Hobbes og Locke er, men skjønner jeg må sjekke de opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag