Lesehelg! Sannelig var lesehelgen der før jeg merket det! Jeg er gjest/bortreist på langhelg, så min bokelskere.no-vaner kom helt ut av fokus :-)

Etter å ha lest den fantastisk bra The Girl With Seven Names som jeg fortalte om sist helg, så måtte jeg lande litt. Jeg tenkte stadig på det jeg hadde lest i dagevis - ja, ennå. Den gjorde varig inntrykk.
Jeg er i gang med Slaughterhouse 5 av Kurt Vonnegut. Denne klassikeren har stått på lista lenge. En snodig og litt artig beretning så langt.
Men jeg ble så oppslukt av Nord- og Sør-Korea sist helg at jeg nå har funnet frem Please Look After Mother av Sør-Koreanske Kyung-Sook Shin. Den har fått vid internasjonal anerkjennelse og er også oversatt til norsk.

Folkens, nyt den lyse årstiden, livet og litteraturen!

God helg :-)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Avslutter ferien med Seks år av Harlan Coben jeg, spennende bok! Må nok lese flere av han.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei jeg har den første av han, har ikke lest bøkene hans før, vet lite om han. Er det etterforskning eller hvilken sjanger? Skriver han noe Lunde som Nesbø, mankell etc?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke helt hva jeg skal svare jeg... ikke som Nesbø egentlig. Veldig spesiell historie, EM slags krim. Vet han har serier og, men denne er ikke en del av noen serie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen holder jeg på med den lille kafeen i Kabul Deborah Rodriguez. Har vært lite lesing siste uke, men det går sagte men sikkert fremover. Håper dere får en fin lesehelg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

holder på med tål mine tics som omhander barn med autisme, asbergers osv. er en slags lærebok skrvet om barn med barn som bidragsytere. Lettlest.,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har funnet fram en bunch lettleste bøker å lese innimellom sporten, 12 bøker fra Fortean Times med korte småstykker, men skal først lese ut Ondskap, og kommer til å ha en 'vanlig' bok jeg leser ved siden av også. Begynner denne helga med The World's Weirdest News Stories og Book of Mythconceptions.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå har jeg igrunn tre bøker på gang,alle med småstykker som en kan lese litt her og der i.Den ene er Selsomme historier fra hele verden,redigert av Sigurd Hoel.Veldig bra, mange kjente forfattere som er med.
Så har jeg Knut Ødegård og Lars Roar Langslet sin bok om Olav den hellige,ei flott bok.
Og den tredje er Segl,katolsk årsskrift for religion og samfunn. Så det er mye forskjellig å fråtse i,liker å ha det sånn innimellom. Men alle bøkene er store og tunge,så på senga har jag en pocket av Gert Nygårdshaug, Det niende prinsipp. Det ble visst fire bøker.
God lesehelg til dere alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I dag leste jeg ut Nattens stemme av Nora Roberts. Henne er det lenge siden jeg har lest noe av. Har lest noen av bøkene hennes litt av og på før, men nå har det gått noen år. Romantikk er ikke min favoritt,min favorittsjanger er og blir horror. Nattens stemme var romantikk blandet med suspense. Min nye stuelektyre er Det er noe som ikke stemmer av Martina Haag.

Og jeg skal i tillegg lese videre i Fergen av Mats Strandberg og The Gunslinger av Stephen King. Satser på å bli ferdig med begge disse i helga, men vi får se. Tror ikke jeg blir ferdig med Det er noe som ikke stemmer siden jeg skal til å begynne med den. Jeg orker ikke å lese hele dagen, hver dag heller. Må ha litt avbrekk til andre sysler også.

Neste bok på lista er The Crossroads av Niccolò Ammaniti, men starter vel ikke på den før neste uke.

Og jeg skal ikke se OL i Rio. Det eneste jeg liker av sport som jeg har nevnt tidligere er sjakk og amerikansk fotball. Alt annet er jeg allergisk mot:)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Snart ferdig med Mockingjay, den siste boka i Hunger Games-trilogien. Neste bok ut er truleg Et dukkehjem av Henrik Ibsen.

På bussturen heim frå Norway Cup i kveld/natt blei eg forøvrig ferdig med lydboka My Man Jeeves av P.G. Wodehouse, og har kome i gang med The First Men on the Moon av H.G. Wells. Trivelege bøker begge to, om enn på kvar sin måte.

God Helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I uka som har gått har jeg lest Slaktehus 5 av Kurt Vonnegut. Den syns jeg var utrolig bra☺️ Morsom og tankevekkende. Nå begynner jeg på Catcher in the rye. Skal bli spennende!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er i det "sommer-lette" hjørnet om dagen og har lest 2 bøker av Karin Brunk Holmqvist "Kranvriderne" og "Sirile gentlemen søkes". Må si jeg har sansen for denne forfatteren. Prøver nå å lese "På ferie med pappa" av Dora Heldt. Men, kjenner at denne faren allerede begynner å irritere meg. Så får se om jeg leser den ferdig.

God lesehelg og fortsatt god sommer til alle :-).

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nettopp ferdig med Hoems bøker: Slåttekar i himmelen og Bror din på prærien. Har så mange mursteiner på hylla, og alle sammen av den typen jeg lenge har hatt planer om å lede og så klarer jeg for pokker ikke å velge blant dem. Så av ren trass leser jeg Jojo Moyes Girl you left behind dette til tross for at jeg ikke har likte en eneste av hennes andre bøker. Handlingsmessig er bøkene greie og jeg ville ha noe lettlest, men irriterer meg stadig over språket og klisjéene. Prøver derfor å lese på originalspråket denne gang. Liker faktisk denne boka bittelitt bedre enn de andre. Om d skyldes språk eller at boka er veldig annerledes fra de andre (foregår i Frankrike på begynnelsen av 1900-tallet under tysk invasjon), klarer jeg foreløpig ikke sette fingeren på.
Men så... Akkurat da jeg tenkte denne kunne bli bra treffer hovedpersonen en kunstner som vil male henne og LOVE HAPPENS (antar jeg... Det hele ble brått veldig forutsigbart og typisk.. Med mindre jeg tar feil og blir overrasket. Det vil helga vise)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg er midtveis i "Phantom" av Susan Kay. Dette er historien om livet til Erik "Phantom of the opera" før han som voksen gjemte seg i operahuset. Mistenker at Vallgren har lest denne før han skrev "Den vidunderlige kjærlighetens historie", det føles som plagiat....
Trenger litt avbrekk fra skjønnlitteratur, så jeg starter på "Kongens nei" av Alf R Jacobsen. Likte "Blucher" veldig godt, og regner med denne er like velskrevet. Passende bok å lese nå kort tid før filmen med samme navn kommer på kino. I tillegg bor jeg jo i Elverum

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har (minst) tre ufullførte bøker, og den ene er "Mi briljante venninne". Så da er det den som ligger øverst i bunken akkurat nå.

Fordi et av målene i livet akkurat nå er å bli ferdig med det jeg begynner på.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Blei ikke den store leseuka dette :-( Kom meg kun 61 sider videre av Fiskene Har Ingen Føtter av JK Stefansson. Helga ser ut til å bli bedre, puhhh!

God helg alle bokelskere :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg synes denne uka har gått utrolig fort, og kan ikke helt skjønne at det allerede er helg. I tillegg til full uke på jobb har jeg også fått en del timer til lesing denne uka. Starter helgen med God natt elskede av Fredrik Skagen. Regner med å bli ferdig med den, og da fortsetter jeg med En femte årstid av Torkil Damhaug. Begge bøkene har fått gode omtaler, så tror jeg har en spennende helg foran meg.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

På vei inn i helgen leser jeg ferdig American Tragedy The Uncensored Story of the O.J. Simpson Defense av Lawrence Schiller og James Willwerth. For første gang har jeg nå forståelse for hvorfor han ble frikjent, juryen hadde faktisk ikke mye valg uansett om de trodde han var skyldig eller ikke.

Tidligere i uka fikk og leste jeg den forhåndsbestilte Broken English av Marita A. Hansen. Etter å ha lest den på ett døgn fant jeg ut at det var på tide med ett gjensyn med hennes andre bøker, nå leser jeg Graffiti Heaven før jeg fortsetter på hennes The broken lives-serie. Dette er rå og brutale skildringer av New Zealands skyggesider.

God helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

I kveld starter OL i Rio, så jeg vet ikke hvor mye lesing det blir, men ihvertfall leser jeg nå på Ondskap - de henrettede i Norge 1815-1876 og det går unna. Regner med å starte på neste bok, Skapelsens geografi - Forestallningar om rymd och rum i medeltidens Europa på Søndag.

Skal sitte oppe på natta og se på svømming med start natt til Søndag. Ser nok på det meste, men følger ikke så nøye med på alt. De 3 viktigste sportene for meg er turn, friidrett og svømming.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Lars Johann MiljeIngeborgChristofferAlice NordliHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk Nordvest