Lesehelg, tralala! I kveld skal jeg kose meg skikkelig med krimen jeg iflg Kindlen har 20% igjen av; The Ladykiler er på ca 740 sider, så jeg sier meg vel fornøyd med å klare å fullføre denne. Når kvelden kommer blir temperaturen på terrassen hjemme levelig også, så det kan bli en koselig bokkveld ute. Dagen har vært varm og i ettermiddag satt jeg i skyggen på en rolig uteservering og storkoste meg med bok og Farris med masse isbiter. - Anbefales!

Ellers så vurderer jeg å gå i gang med den dystopiske lesesirkelens valg, Salamanderkrigen over helgen. Men boken Reading Like a Writer. A Guide for People Who Love Books and for Those Who Want to Write Them frister også. For ikke å snakke om Lucia Berlins noveller. Sommerens boklager er uansett på plass her, så jeg vil ikke ha problemer med å finne lesestoff.

Nyt livet, sommeren og litteraturen!
God helg til alle bokelskere! :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Det er en god stund siden sist jeg deltok i denne tråden nå. Endelig er sommeren her, og det er mer tid til å sitte ute å kose seg med en bok.

For tiden leser jeg Uglen av Samuel Bjørk. Jeg liker den godt så langt.

Ha en god helg, og sommer folkens. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg "En himmel av brev" av Alyson Richman En roman fra annen verdenskrig.Handlingen foregår i Portofino i Italia.Grei og lettsest leseunderholdning,boka virker spennende....Ellers er det Slottsfjellfestivalen i Tønsberg,så det blir mye musikk...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også i Italia. Leser den tredje boka i Napoli-kvartetten av Elena Ferrante. Synes kvaliteten er varierende på disse bøkene, men samtidig er jeg så nysgjerrig på hvordan det går med dem at jeg ender opp med å lese alle fire bøkene...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

ferdig med Sommersverdet, og har lånt boka ADHD og det disiplinerte samfunn. Boka for de litt spesielt int om ADHD, og er ikke lettlest....Mye forskningsblabla...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Deilig med helg og fint vær. Jeg leser Stormen av Frode Granhus. Den liker jeg skikkelig godt☺️ God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser "Klodenes kamp" av HG Wells. Har sett filmatiseringen med Tom Cruise et par ganger. Den morsomme forskjellen ligger mye i at filmen er moderne, men boka er utgitt i 1898. I filmen rømmer de fra marsboerne i bil, i boka rømmer de i hest og kjerre :)
Starter på "Salamanderkrigen" eller "Mengele Zoo" etter denne, ikke bestemt meg enda.
God lesehælj!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Heime igjen frå gjeterhundkurs. Det var særs bra, så det blei ikkje bruk for så mykje av "nød-lektyren" eg hadde dratt med meg, ref innlegget i førre lesehelgtråd. No er eg i gang med Smuglere av Arthur Omre, stilen i boka får meg til å tenke på Hemingway, eller rettare sagt oppfatninga mi av korleis Hemingway skreiv, har lest berre ei bok av han og det er ganske lenge sidan. Dessutan kosar eg meg også med dystopilesesirkelboka Salamanderkrigen.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her i Nord-vest er det ikke noe problem med for høy varme,men det er nå opphold for det meste. Jeg holder på med ei bok av Klaus Wivel som heter Den siste nattverd,om kristenforfølgelse i de arabiske land. Og så leser jeg Drømmen om Roma av Jan E. Hansen.
Et praktverk,nydelig bok illustrert av Thor Furulund. Så det går i ganske så forskjellige ting for tiden.
Ønsker alle en god bok-helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mange snakker om sport for tiden. Jeg ser hverken fotball EM og heller ikke fridrett. Det eneste jeg ser av sport er sjakk og amerikansk fotball. Sjakk sender de noen ganger direkte, altfor lite (men ser de gangene det sendes) og når det gjelder amerikansk fotball er det bare Super Bowl den store finalen, istedet for alle kampene til den tid, og det er synd, men Super Bowl er bedre enn ingenting. Men bortsett fra sjakk og amerikansk fotball er jeg allergisk mot sport. Så gleder meg til nettavisene ikke er overbelastet med EM - fotball artikler.

Jeg har ikke fullført en eneste bok så langt denne uka. Grunnen til det er at jeg leser to engelske bøker og en på norsk som er på over 500 sider. Jeg er ikke redd for store bøker for det er jeg vant til og jeg foretrekker å lese på engelsk, det er bare det at jeg leser litt tregere på engelsk og får ikke den samme flyten. Men det gjør ikke noe. Engelsk er et rikere språk og leser engelske bøker så ofte jeg kan. Norsk blir så tamt i forhold til engelsk.

For tiden leser jeg: The Mermaids Singing av Val McDermid, Lykkejegeren av Jan - Erik Fjell og Rosemary's Baby av Ira Levin. Hvis jeg blir ferdig med en av disse, skal jeg begynne på Eating Animals av Jonathan Safran Foer. Den grugleder jeg meg til og håper den ikke blir fæl. Jeg liker kjøtt og samtidig er jeg en god dyrevenn. Ikke lett det der.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg sitter og ser på EM i friidrett for tiden, startet på onsdag og går frem til søndag. Innimellom leser jeg Roald Dahl bøker på engelsk. Har lest 4 av de 6 på leseutfordringen og 3 utenom, og har 16 til på 'leser nå' hylla. Er nettopp ferdig med de to kokebøkene, Roald Dahl's revolting recipes og oppfølgeren Even More Revolting Recipes og den neste boka jeg startet på (i morgen) blir Matilda. Leser dem i rekkefølge fra den med flest sider først, eneste unntaket er The Great Automatic Grammatizator and Other Stories som jeg leser til sist, og bøkene om Charlie som jeg leser etter hverandre. Av mine utgaver har 'Matilda' 234 s og den korteste, 'Esio Trot' 58 s. Alle sammen kommer i 'Til salgs/bytte' hylla mi etter at jeg har lest dem. Min favoritt blant dem 'Danny the champion of the world' har jeg allerede i en norsk utgave.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg fortsetter på 1001-bøker-listen og finner stadig nye perler. Nå leser jeg Rob Roy av Sir Water Scott og storkoser meg. Det går litt tregt å lese på engelsk, enda jeg ikke har kommet til de skotske glosene enda, men jeg føler at det er vel anvendt tid. Jeg leser også Hundre års ensomhet av Gabriel Garcia Márquez som hittil bobler over av fortellerglede og rare hendelser. Begge bøkene passer min "sommerhjerne" godt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nydelig sommervær med bading og lesing. Håper det varer. Leser Alex av Pierre Lematire. Er den like god som irene av samme forfatter er helga reddet. Leser også mysterier av Hamsun.

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hei igjen☺️
Ja da var fredagen her igjen.
Jeg leste nett ferdig "En dåre fri - Beate Grimsrud" utrolig bra bok. Forgje helg var jeg på hytten å klarte å glemme boken "Det Alice glemte avv Liane Moriarty nos som tante var særfeles glad for. Jeg holder på (strax ferdig) med Tyskerjentene - historien som aldri ble fortalt, Helle Aarnes. Jeg har lånt masse bøker av biblioteket, så får kanskje ta fatt på en der. Jeg har ikke helt bestemt meg for hvilken jeg skal ta enda. Jeg er uansett godt i gang;)
Ha en god helg, håper solen skinner like mye som i tigerstaden☺️

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var jo litt vittig at du gløymde ei bok med denne tittelen. Det Marte glemte var Det Alice glemte, liksom.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt observert, den der var god

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God helg!

Denne helga skal eg endeleg lese ferdig Ghostwritten av David Mitchell. Den er bra, men ikkje like gjennomført som Cloud Atlas, du merkar på ein måte at dette er ein "master in the making", og at skrivestilen ikkje er heilt ferdig utvikla endå. Den består av fleire historiar som er samanfletta gjennom den såkalla "sommerfugleffekten": tilfeldigheiter og samantreff skapar ei kjede av hendingar som berører liva til dei forskjellige hovudpersonane.

I går fekk eg The strange library av Murakami i postkassen, verkar som ei gjennomført utgåve, nydeleg illustrert og med ei lomme for bibliotekskort limt på forsida, til slike stempla kort som eg hugsar frå barndomens besøk på det lokale biblioteket. Det er denne eg gledar meg mest til, så det blir nok den eg lest først :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLars Johann MiljeIngeborgChristofferHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk Nordvest