Lesehelg! Litt sen trådstart i dag; jeg kan nok ikke alltid rekke å starte tråden tidlig på ettermiddagen. Det er tid for diverse sommeravslutninger for mange. For min del er jeg glad for at årets avslutninger stort sett foregår ute i det fri da det er en deilig årstid.

Jeg holder fortsatt på med M Train (Patti Smith) og er snart ferdig med En finir avec Eddy Bellegueule (Edouard Louis). Har tittet litt i Thinking Fast and Slow (Kahneman) - en bok jeg trolig vil lese litt i nå og da.

Ukens podcast-tips er produsert av Slate Magazine - nemlig Slate Audio Book Club: http://www.slate.com/articles/arts/the_audio_book_club.html

Nyt helgen, livet og litteraturen! :-)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 17 svar.

holder på med Portal sin nyere historie etter 1750. Det er ikke så mye nytt, men det er en bra bok for de som liker slikt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hørt ferdig Pride and Prejudice på lydbok i helga, alltid hyggelig med en god Austen historie. I tillegg begynner jeg å nærme meg slutten av Overgangen, har rundt 150 sider igjen.

En fin søndagskveld ønskes alle:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har så smått fått tid til å starte på Løvekvinnen av Erik Fosnes Hansen, og likar godt det eg har lese til no.
Må sei at eg verkeleg ser fram til å få tid til å sette meg ned i godstolen og verkeleg kose meg med ei god bok igjen! Spesielt no med det flotte veret vi har!

God helg til alle! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hadde opprinnelig tenkt å starte på Roald Dahl bøkene mine denne helgen, da 6 av dem inngår i leseutfordringen, men bestemte meg igår for å lese ut så mange jeg kan av bibliotekbøkene som forfaller neste uke (6 stk) isteden. Kan fornye alle, men synes jeg bør komme gjennom dem så fort som mulig, så denne helgen leser jeg Tänk om- : - nio kontrafaktiska essäer av (red) Lars M Andresson og Ulf Zander, og neste bok blir Kong Salomo og dronningen av Saba - ni noveller av Ivar Lo-Johansson som jeg lenge har hatt på ønskelista mi.

Jeg har 4 bøker som forfaller tirsdag den 14ende, 1 onsdag den 15ende og 1 torsdag den 16ende. De på den 14ende er lånt i Strömstad, og de jeg rekker å lese ut, blir levert på vår månedlige handletur når trygda kommer enten torsdag eller fredag.

Siden min venn Bjørn gir meg sitt gamle kjøleskap som bursdagsgave (3. mai), da han og kona er i gang med å flytte og har kjøpt seg nytt, kjøper jeg så lite som mulig som trenger kjøl/frys denne gangen og sparer penger eller tar av skattepengene hvis de kommer i Juni i år (kom i August ifjor) og drar en tur til Nordby etter den 1ste Juli for å fylle opp. Må kjøpe meg ny scanner også siden den jeg ville ikke mer da prøvde å scanne inn bilde til 'Den tapte oasen' som jeg kjøpte meg i en utg som ikke lå i bokbasen og som jeg ikke kunne finne noe bilde til på nett. Fant den på et bibliotek, men de hadde ikke bilde av den. En ny kommer på 700-800 kr.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har arbeidshelg, og i tillegg en som er så travel at jeg har måttet gå dobbelvalt både på fredag og i dag,lørdag. Har dagvakt i mårra tidlig. Så da gjenstår det bare å se om jeg får lest noen sider søndag ettermiddag.

Leser "Peter Pan" av JM Barrie, på engelsk. Fin, liten bok med illustrasjoner.
Er også sånn ca halvveis i "Ringenes Herre" av JRR Tolkien. Den begynte jeg på for et par år sia, men leser i den bare av og til. Nå vil jeg virkelig få lest den ferdig!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har nettopp sett filmatiseringen av Gone Girl. (Flink pike) Leste boka i 2013 og både boka og filmen er like ille. Hva som er så fantastisk med Gone girl skjønner jeg ikke. Den er ikke så nyskapende og original som de fleste skal ha det til.

Jeg leser fremdeles NOS4A2 av Joe Hill som er en murstein på 703 sider så derfor har det tatt litt tid, men skal prøve å lese den ferdig i morgen. Og jeg leser også The Night Circus av Erin Morgenstern og Djevelmasken av Tom Egeland. Hvis jeg blir ferdig med NOS4A2 i helga som jeg har kommet lengst i, skal jeg begynne på Med beina på nakken av Arne Svingen.

Leste boka til Edouard Louis tidligere i år. Den traff meg ikke i hjertet dessverre (hvis jeg i det hele tatt har noe hjertet, da, hehe) og ga den terningkast 3. Spent på hva du synes når du blir ferdig med den:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Trodde virkelig Gone Girl kom til å gjøre seg bra som film av en eller annen grunn. For meg var boka helt grei, men enig i at den ikke er så fantastisk som mange skulle ha det til. For mye tvister blir veldig forutsigbart det og.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker tvister og overraskelser, men hverken i boka eller filmen var det ingenting som hverken overrasket eller sjokkerte, og det blir et savn i en slik sjanger. Så dermed blir boka og filmen veldig oppskrytt for min del. Man forventer noe mer. Originalfaktoren var heller ikke der. Mange påsto at boka var så original, bla, bla, bla, men det synes ikke jeg. Og nå er det synd at mange kopierer Flynns måte å bygge opp thrillere som Piken på toget av Paula Hawkins. Jeg liker psykologiske thrillere, men savner å bli lurt og sjokkert. Det er lenge siden sist og ikke alle bøker fortjener all den oppmerksomheten de får:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv om jeg ikke er ferdig med En finir avec Eddy Bellegueule, så kan jeg si at jeg synes Edouard Louis skriver og forteller godt om den vanskelige oppveksten og hvordan han opplevde det å være annerledes, hakket på og utstøtt. Og for en gedigen personlig reise og klassereise han har gjort! Jeg er glad for at jeg leser denne boken :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte personlig den første delen av boka en sistedelen. Han skriver godt det er ikke det, men det traff meg ikke på en måte som jeg hadde ønsket, hvis du skjønner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg glemte å ta med meg bok hjemmefra. Det var dumt. Heldigvis finnes det bøker her jeg er, og på nattbordet lå det beleilig nok to bøker. En av Michael Connelly som jeg har lest før, tror jeg. Og så en ny forfatter for meg: Jakob Melander med bok nr 2 i en serie. Den heter Serafine. Prøver den først.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har kommet godt i gang med Ken Follets 'På grensen til evigheten'. Det er den siste boken i hans århundre-trilogi om det 20. århundre, og jeg har hatt den liggende siden jul. Vet at den er bra, for mannen i huset har allerede lest den og likt det. Og har visst at jeg ville komme til å like den, for jeg liker alle Ken Follets historiske romaner. Synes han skriver enormt godt. Men den er jo så tykk - 1000 sider - så den har blitt liggende på vent en stund.

Men nå er jeg altså i gang - og jeg liker den kjempegodt! Nikoser meg! Kommer nok til å være i Follets univers hele denne helga, neste helg , og kanskje til og med den etter det :-)

God helg til alle :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Justice Redeemed av Scott Pratt. Tidligere har jeg lest hans Joe Dillard-serie og denne boken fortsetter i hans velkjente rettsak/krim-stil.

Været på Østlandet har jo vært fantastisk, men for min del gjør det ikke noe at det blir litt kjølige dager innimellom.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei igjen.
Jeg har som sagt hallveis tømt bibliotekhyllene (føles nesten sånn). Jeg har mye bøker hjemme, men dette er bøker jeg har lyst å lese lenge. Den uken som gikk leste jeg 4 bøker og en av bøkene var "hopp da så blir vi kvitt deg" -Tanja Wibe Lund. Jeg benytter sjangsen til å komme med bokanbefaling, fordi det er tema vi stadig hører om. Boken burde vært pensum i grunnskolen. Forfatteren har en unik formiddlingsevne, så anbefaler den☺️ Jeg har ikke bestemt meg for hva neste bok blir. Tror det blir "si at du lyver - Silvia Henriksdottir.
God helg☺️

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kona har masa i over 10 år om å setje opp eit gjerde i hagen. Skal eg starte på dette denne helga, tru, eller skal eg heller ta det heilt med ro og i staden alternere mellom TV'en (Fotball-EM) og lesestolen (Overgangen, som no nærmar seg slutten)? Vel, ser ein på historiske data for helgene dei siste åra så er prognosene for gjerde heller dårlege.

Apropos data, i dag har eg avslutta eit større litterært navlebeskuelse-prosjekt. Meir om dette i eit anna innlegg etter kvart.

Med ynskje om ei vellukka prokrastinatør-helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ny helg,det går så fort. Her er været bra i den forstand at det er sol,men det er en isende kuling fra nord,så det er ikke mye sommerlig her på nordvest-landet heller. Har et barnebarn her i helgen,men får nok lest litt innimellom. Holder på med "Kineseren" av Henning Mankell,den er god,har lest den for noe år siden også. Den holder nok til over helga og etter den er jeg litt usikker.Men det dukker nok opp noe.
En god lesehelg til dere alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Når jeg leser og hører hvor fint dere har det på Østlandet nå angrer jeg litt på at jeg flyttet til Hammerfest for 3 år siden. Her har vi for tiden bare 7 grader og regn, men sommeren kommer forhåpentligvis hit etter hvert også.

Denne helgen leser jeg Giftstrøm av Eystein Hanssen. Leste ut den første boka om Elli tidligere denne uken, og fikk straks lyst til å lese mer, men jeg må si at denne boka ikke er helt i samme klasse som De ingen savner.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLars Johann MiljeIngeborgChristofferHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk Nordvest