Lesehelg! Sommerhelg! Denne helgen føler jeg for å ta årets første sjøbad. Så få vi se hva det blir til når jeg stikker tåa nedi :-)

Jeg er i gang med å lese M Train av Patti Smith. Den har fått gode omtaler - bl. a. av Monica Carlsen her inne. Jeg har ikke kommet langt, men Smith skriver på en måte som får meg til å føle på atmosfæren i opplevelsene og gjør meg nysgjerrig på hva som skjuler seg videre i boka. Ellers har jeg En finir avec Eddy Belleguele (Edouard Louis) som lydbok.

Ukens podcast-tips er Tusvik og Tønne. Humorduoens rappkjefta og til tider grove humor faller nok ikke i smak hos de sarteste. På sitt beste er de suverene. Imidlertid hender det jeg synes det blir for mye kakling og babbel. Og da kan det gå en stund før jeg lytter til dem igjen. Men til tider er de ganske så artige:
http://web.tusvikogtonne.no/

Nyt sommeren og litteraturen! God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 20 svar.

snart ferdig med den siste boka av Egeland. som vanlig er den bra...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er kanskje litt flaut når jeg må legge inn samme boka jeg holdt på med forrige helg OG helga før der? Haha... Ikke bare oss to heter boka. Er jo så fint vær, så blir lite lesing. Eller jo... jeg har lest Lotte-Loppe da, en søt liten bok om ei jente med ADHD. Fin bok, for barn, men opplysende for voksne og. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg begynte på Buss på avveier av John Steinbeck i går. Fikk tak på den via antikvariat.net. Er det noen som har lest den? Den er så gammel at den ikke har ISBN nummer, og jeg måtte legge inn min egen utgave på bokelskere.
Jeg har lest det meste Steinbeck har skrevet, og hans krigskorrespondanse fra Vietnam er underveis i posten fra Amazon. Det blir spennende å se hvor langt det er fra Vietnam til California og Vredens Druer.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har en gammel pocketutgave et sted, kjøpte den i begeistringen etter "Øst for Eden", og da falt den litt ut av fokuset. Får prøve igjen en gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest "buss på avveier". Grei tidtrøyte, men ikke en bok å anbefale egentlig. Steinbeck har skrevet bedre bøker enn dette :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sitter inne selv når været er på det fineste og venter på høsten. Det synes jeg er den fineste årstiden med mest atmosfære.

Jeg leser NOS4A2 av Joe Hill, og Billett til helvete (Strangers on a train) av Patricia Higsmith. Og jeg leser også Djevelmasken av Tom Egeland. Hvis jeg blir ferdig med en av disse skal jeg begynne på The Night Circus av Erin Morgenstern.

Har ikke fullført en eneste bok denne uka fordi bøkene jeg leser er noe store, men det gjør ikke noe. Jeg har all verdens tid og mursteiner skremmer ikke meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Heisann: Patrick Highsmith var min aller første krimfavoritt og hun holder fortsatt mål. Jeg var særlig begeistret for "Uglen i mørkret". Hun ser verden fra et annet hold enn mange andre. Håper at du vil fortsette lesningen av hennes bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du mener vel, Patricia Highsmith?:) Jeg leste ut Billett til helvete (Strangers on a train) natt til søndag, og ble litt skuffet. Men jeg må i hvert fall lese to - tre bøker av en forfatter før jeg gir opp en forfatter. Har alltid hatt lyst til å lese The Talented Mr. Ripley, så har ikke tenkt å gi henne opp med det første:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skrev faktisk Patricia, men sjekket ikke autokorrekturen. Var ikke så begeistret for den boka du leser nå, jeg heller. Ripleybøkene er bedre. Du har vel sett filmene, som ikke gjør skam på bøkene. Etter min mening.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heilt i orden, ingen skade skjedd:) Jeg skrev at jeg har lest ut Billet til helvete og at jeg ble skuffet over den og husk at det er min første bok av henne og at jeg ikke har lest noe av henne før nå, men som sagt gir jeg ikke opp en forfatter før jeg har lest minst to eller tre bøker av forfatteren. Har sett filmen, men er ingen Affleck eller Damon fan, og som kjent er jo bøker oftest bedre enn filmatiseringer:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Heisann.
Denne helgen har jeg tenkt å lese det jeg kommer over egentlig. Jeg var på biblioteket i går og tok med meg en del bøker. Jeg ble ferdig med Mamma er et annet sted - Aasne Linnestå, og idag I skyggen av solen - Kristin A. Sandberg. Bøkene er korte og lettlest, og det tar opp relevante temaer, men målgruppen var ungdom, så den skårer ikke mer en 3-4 hos meg. Så nå jeg starter på min tredje bok denne helgen, Hopp da, så blir vi kvitt deg - Tanja Wibe-Lund.
Jeg har fått tre timer i solen, og er utrolig glad for at jeg er glad i bøker, ellers hadde det nok blitt kjedelig i lengden

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå er det lenge siden jeg har deltatt i lesehelgtråden. Det er ikke fordi jeg ikke har lyst, men jeg har dessverre ikke hatt så mye tid verken til lesing eller internettsysler de siste ukene. Men nå har det roet seg litt med jobb og andre ting, så håper jeg skal kunne bidra litt mer her i helgene fremover. Denne helgen er det regn og kaldvær her i Hammerfest, så her er det perfekt innevær. Jeg leser De ingen savner av Eystein Hanssen. Dette er min første bok av denne forfatteren, men jeg tror ikke at det blir den siste.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det blei rart å ha ei helg utan noko program, ikkje hundetrening ein gang. Får prøve å roe ned med ei bok, då. Det har gått litt treigt med Overgangen siste veka, kanskje eg klarer å gjere eit godt jafs i dei 300 sidene eg har att? Skal uansett stresse ned uansett kva eg gjer i helga, det har vært i overkant travelt i det siste.

God og avslappande helg til alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg begynner på "Sommerboken" av Tove Jansson nå. Fant den på salg hos Ark i dag. Aldri hørt om den, men likte det jeg leste bakpå. Den er under 200 sider, så jeg skal også prøve å få avslutta "Klippehulens folk" av Auel som jeg har hatt en pause fra nå. God lesehælj!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sommerboken er kjempefin!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den var veldig fin! Leste den i går kveld/natt. Ble en favoritt

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For et fantastisk vær vi har på Østlandet!! Og så deilig det er å ikke orke å gjøre noe annet enn å sitte i skyggen å lese i en bok:-) (ulempen er alt husarbeidet som ikke blir gjort, men det blir vel ikke borte;-)). jeg ble ferdig med Brødrene Karamsov i går, så nå har jeg begynt på Noen kjenner mitt navn. Det er den første boka jeg så da jeg gikk inn i en bokhandel, som er en av punktene jeg skal krysse sv på leseutfordringen i år. God helg!!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helga er det Gert Nygårdshaugs "Himmelblomstreet" som står for tur. Så langt verkar den spennande og med godt driv, og eg har framleis "Mengele Zoo" ganske friskt i minne. I tillegg les eg "Harriet Said" av Beryl Bainbridge, om to jenter på 13 og 14 som strekker grensene vel langt når dei er heime i sommarferien. Kan passe godt ettersom det er knallsol og 26 grader her på Voss no. God helg! :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

For meg går det i kriminalnoveller for tiden, Påskekrim 2012, Påskekrim 2013 og Perfekte forbrytelser. Hvis jeg blir ferdig med disse 3 før helgen er slutt, starter jeg med Roald Dahl bøkene mine, 6 av dem har jeg med på leseutfordringen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLars Johann MiljeIngeborgChristofferHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk Nordvest