Heksene er mine favoritter i Discworlduniverset, og her får de virkelig boltre seg.

Da heksa Desiderata Hollow dør får den unge heksa Magrat oppdraget med å være gudmor/den gode fe, for en ung jente bosatt i byen Genua (som kan minne om New Orleans). Hun skal for enhver pris forhindre(!) at jenta gifter seg med den lokale prinsen. Hun får også streng beskjed om at hun absolutt ikke skal si noe om dette til veteranheksene Granny Weatherwax og Nanny Ogg, men de snuser seg selvsagt til hva som foregår før Margrat har klart å trylle fram sitt første gresskar. Hun arvet ikke bare tittelen gudmor/gode fe, men også en tryllestav. Dessverre fulgte det ikke med noen bruksanvisning så stakkars Margrat tryller fram det ene gresskaret etter det andre, samme hvor hardt hun prøver å få staven til å gjøre andre ting.

De to andre heksene blir til slutt med på reisen. Det blir en del dramatikk på veien og det dukker opp diverse eventyrfigurer, noe jeg syntes var svært fornøyelig. Selve hovedplottet, å hjelpe jenta, kom kanskje litt i bakgrunnen - det ble brukt mye tid på å komme til Genua, og det som skjedde på reisen. Noe som førte til at det kanskje ble litt tynt til slutt. Jeg er allikevel så pass sjarmert av Granny Weatherwax og Nanny Ogg at jeg ble svært begeistret for denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lene AndresenLeseaaseTove Obrestad WøienSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeChristoffer SmedaaselmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit Honningsvåg