Lesehelg! I dag er det lett regn. Det er deilig da jeg har hatt mye pollenplager de siste to ukene. Pollenplagene er kanskje en (dårlig?) unnskyldning for sneglefart mht leseprogresjonen.

Når man er nedsylta, daff og "tett i pappen", så er det lett å ty til Netflix. Der har jeg sett den nye serien Marseille (som var halv-bra, litt melodramatisk) og en del franske filmer fra de siste 5-6 årene. To filmer som var bra er Killer Instinct (del 1) og Public Enemy Number One (del 2). Disse er filmatisering av den franske gangsteren Jacques Mesrines liv og levnet/forbrytelser. Han var litt av en type og ble faktisk i sin tid ansett som samfunnsfiende nummer en av franske myndigheter. Mesrine har også skrevet en slags selvbiografi - L'instinct de mort (Death Instinct). Vincent Cassel spiller Mesrine veldig bra.

Jeg har en del igjen å lese i The Passage og er glad for at den dystopiske lesesirkelen her på bokelskere valgte å utvide leseperioden!

Denne uken slår jeg et slag for podcasten til BBC's World Book Club. Det hender jeg blir klokere av å lytte til den. De har holdt på lenge, så der er mange forfattere å velge mellom. Sendingene er med live audience, en intervjuer/journalist og en forfatter. Publikum får dessuten anledning til å stille spørsmål. Hver sending varer bortimot en time:
http://www.bbc.co.uk/programmes/p003jhsk/episodes/downloads

Ha en fin helg alle sammen! :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Helg igjen... vært ei travel uke, så jeg befinner meg fremdeles i Fredrikstad, både i virkeligheten og bokverden. Leser Hevneren av Jan-Erik Fjell. Har vel 10 sider eller noe igjen, så starter jeg med Ikke bare oss to av Fionnula Kearney.

God helg! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har såvidt begynt på Alberte og Jakob og liker historien og språket veldig godt. Det er min første bok av Cora Sandel og det gir mersmak.
På lydbok hører jeg fortsatt Krig og fred og føler meg mer og mer hjemme hos den russiske adel. Jeg har fortsatt godt over 20 timer igjen å høre og de gleder jeg meg til. Anders Ribu er god å lytte til og nå har jeg endelig sluttet å se for meg Knausgård når jeg hører stemmen hans. Hørte Min kamp 1-6 opplest av Ribu og blir fortsatt like skuffet hver gang Knausgård åpner munnen og totalt mangler Ribus behagelige røst.
Min andre favorittoppleser er Duc Mai-The, og når jeg lytter til lydbøker han har lest inn så spøker en mager ridder til hest i bakgrunnen. Jeg vurderer å høre Don Quijote en gang til!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i Cora Sandel. Alberte-trilogien var blant den første «voksenlitteraturen» jeg leste. Har vurdert å lese den igjen nå, i forbindelse med min lenge planlagte Nord-Norge-reise. Kanskje den rett og slett blir min reiselektyre, tre små, frynsete Lanternebøker fra 1965.
Tusen takk for påminningen og god lesing!

Jeg har også Janneken Øverlands Sandel-biografi liggende på vent. Valgets kval :-)

Med samme formål fant jeg på loppemarked i dag Knut Hamsuns "Benoni", "Rosa" og "En vandrer spiller med sordin" (enda jeg slettes ikke er så glad i Hamsun ...)

Men først skal jeg fullføre Virginia Woolfs "Til fyret", en bok jeg virkelig er glad jeg har "fått hull på". Eksepsjonell litteratur etter min mening.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Snodig sammentreff! Jeg har også planer om å lese "Til fyret" etter omtale/diskusjon her i det siste, dessuten er både "Til fyret" og "Orlando" på 1001-listen. Jeg forbereder meg litt mentalt på å lese sakte.
Jeg begynte på Hamsuns samlede for noen år siden og ventet med "Benoni" og "Rosa" da jeg hadde forhåpninger om at dette var litt lystig lesning i forhold til mye annet han har skrevet. Jeg husker vagt noe fra fjernsynsteateret med latter og ståk. Jeg var vel 10 år da det ble sendt, så der kan jeg ta feil :-) Uansett er det på tide å fortsette på Hamsuns forfatterskap, "Benoni" og "Rosa" passer kanskje i solen i sommer.
Ja, også frister det selvfølgelig å lese hele Alberte-triologien. Døgnet skulle hatt flere timer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, helg igjen. Og en herlig solskinnslørdag, i hvert fall her i Buskerud.

Denne helgen leser jeg Seiobo There Below av László Krasznahorkai. Han har skrevet en rekke skjønnlitterære bøker, essays og skuespill, men dette er mitt første møte med den ungarske forfatteren.

I denne romanen er det et uttall tråder å følge. Språket i den engelske oversettelsen er nydelig, poetisk og presist, og de svært ulike historiene (som formodentlig vil bli vevd sammen etter hvert?) er såpass interessante at lesningen er en fryd. Dette er virkelig en bok jeg har vanskelig for å legge fra meg. Han mottok i 2015 The Man Booker International Prize for den som den første ungarer noensinne.

På øret har jeg så vidt begynt på We Are Not Ourselves av Matthew Thomas, så den kan jeg ikke si så mye om foreløpig, annet enn at den handler om en irsk-katolsk familie i New York, og at vi følger dem gjennom tre generasjoner.

Hvis det blir tid, skal jeg også lese et essay eller to i Essays første bok av Michel de Montaigne. Jeg har holdt på med denne en stund, dette skyldes dels at mange av essayene er veldig korte, og at jeg bare leser ett av gangen, og dels at dette er en bok jeg vil bruke tid på og fordøye, ikke rase igjennom.

Ønsker dere en fortsatt god helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

leser en bok om Kinas historie, og den er mye mer interesant enn den som heter Atlantis, ATLANtis

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser egentlig på "Klippehulens folk" av Auel, men den (og de andre i serien) er så langdryge innimellom. Til tider er det så mye gjentagelser at jeg kjeder meg, men jeg klarer ikke helt å la være å lese den ferdig. Men for å letne det litt så leser jeg andre bøker innimellom. Så i dag starta jeg på "Da duene forsvant" av Sofi Oksanen. Hørt mye bra om den! God lesehelg alle sammen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har nettopp humret meg igjennom 'Doppler' av Erlend Loe. Den hadde jeg faktisk ikke lest før, men den var meget god.

I kveld skal jeg starte med 'Gutten i den stripete pyjamasen' av John Boyne, den blir vel ikke like formøyelig, tenker jeg. Handling fra 2. verdenskrig, så det blir nok mer alvorlig materie. Men jeg har store forventninger til den etter å ha lest anmeldelser her inne.

Den er vel en nokså liten bok, og det ligger an til en rolig helg med mulighet for mye lesing. Så hvis jeg blir fort ferdig med den, starter jeg antagelig med 'Bror din på Prærien' av Edvard Hoem. En bok jeg gleder meg skikkelig på. Var på biblioteket og fikk tak i den i går :-)

Ønsker alle bokormer en god helg :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er så mange som sier at tiden går så fort, men jeg er ikke i samme tidssone for her går det tregt. Men sånn er det å være arbeidsledig og venneløs. Da er det ikke mye som skjer.

Tidligere denne uka leste jeg Fortielsen av Jørgen Jæger (som kommer ut neste uke). I går kveld ble jeg ferdig med Arkitektens læregutt av Elif Shafak og like etterpå begynte jeg på En del av meg av Maren Engelschiøn. Jeg leser fremdeles Into Thin Air (A Personal Account of the Everest Disaster) av Jon Krakauer og skal selvfølgelig fortsette med den. Hvis jeg blir ferdig med En del av meg eller Into thin air i helga skal jeg begynne på Dakota rød av Lene Lauritsen Kjølner.

Jeg har ikke Netflix og har ikke tenkt å skaffe meg det heller for det er synd at alt er så digitalt. Jeg er vel en av de få som fremdeles kjøper albumer og filmer/tv-serier på blu-ray/dvd. Jeg foretrekker fysiske samlinger akkurat som bøker:)

God helg:)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helg på helg, det vil ingen ende ta. Kvar vart det av veka? Ja ja, bakenden er uansett godt planta i godstolen, så då er det berre å finne fram lesestoff.

Det er fullt fokus på Overgangen for tida, nærmar meg halvlest. Skal på jobbreise neste veke, denne gangen betyr det at eg til avveksling har fri på kveldane, så eg har god von om å kome langt med denne boka innan neste helg.

Så har eg starta å høyre på lydbok igjen, etter ein månads pause. Eg har lasta ned ei reiseskildring frå 1899, Sailing Alone Around the World av Joshua Slocum. Treng eg fortelje kva den handlar om?

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er inne i en litt treg periode nå, så jeg orket ikke å fullføre Ingvar Ambjørnsens bøker om Elling. Men er på Østlandet denne uka, så ho mor lånte meg "Bror din på prærien"av Edvard Hoem. Den er bra,på linje med Slåttekar i himmelen,like bra. Så da blir det den i helga,men søndag blir det konfirmasjon så jeg må nok låne den med meg hjem.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei alle!
Takk for fint podcast-tips Krira. Den skal jeg sjekke ut!

Denne helgen skal jeg først og fremst lese ut Agnes Ravaten sin Operasjon sjølvdisiplin. Foreløpig digger jeg den. Den er opplysende, litt tankevekkende og veldig morsom. Også trenger jeg seriøst å gå gjort noe drastisk med min egen selvdisiplin. Det kan virke som jeg født uten..

Etter den aner jeg ikke hva jeg skal ta fatt på, faktisk. Det er så mye å ta av hjemme. Og jeg sliter liksom med å finne helt det jeg vil lese om dagen. Lurer på om jeg egentlig vil ha krim.. Vi får se. Regner med alle har sånne perioder?

God helg til dere alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Harald KTorill RevheimVegardAnne Berit GrønbechKaramasov11DemeterBeathe SolbergJarmo LarsenKirsten LundRandiAnniken RøilIngrid HilmerToveSverre HoemJørgen NLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågMads Leonard HolvikVannflaskeLailaLinda NyrudHegeNinaTotoroBjørg  FrøysaaMarteTone Maria JonassenMorten JensenEgil StangelandBenedictealpakkaRisRosOgKlagingDaffy EnglundBjørg L.Tine SundalEli HagelundIngunn SLinda RastenLisbeth Kingsrud KvistenTor Arne Dahl