Denne helgen skal jeg lese en bok jeg har lånt på fjernlån i Strömstad da den ikke fantes på noe bibliotek i Norge siden den kom ut ifjor og av den grunn har kun 11 dager å lese den ut på, Svärd, sandaler och skandaler - - Antiken på film och i tv av red Isak Hammar og Ulf Zander.

Fant den på AdLibris når jeg lette etter bilde til en annen bok av Ulf Zander. Den handler om hvordan antikkens historie blir presentert på film og i tv-serier. Nevnt er bl a "I, Claudius", "Cleopatra" m/Elizabeth Taylor, "Caligula" og "King Arthur". Lånte den da jeg hadde tenk jeg ikke skulle kjøpe alle interessente bøker jeg fant, men etter å ha bladd litt i den og såvidt startet på den, ser dette ut til å bli en jeg kjøper meg etter at jeg har lest den som skjer av og til. De 3 siste var Tegneserienes historie og Steampunk - An Illustrated History of Fantastical Fiction, Fanciful Film and Other Victorian Visions som jeg kjøpte hos AdLibris og Den store boka om Morgan Kane som jeg fant i Litteraturhjørnet, bruktbokhandelen her i Sarpsborg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg ble veldig nysgjerrig på den boken av Ulf Zander - så jeg googlet litt, og fant en svensk pod-cast produsert ved Universitetet i Lund; en episode der han og et par andre diskuterer både boken du leser, og generelt temaet om hvordan antikken blir fremstilt på fjernsyn og film - den pod-casten skal jeg sette meg ned og høre i morgen! http://tvdags.se/artikel/svard-sandaler-skandaler-hor-lundaforskarpodden-om-antiken-i-film-tv

Her er podcast-redaktørens omtale av denne episoden:

Hur förhåller sig en historiker till filmmediet? Vad är egentligen peplumfilm för något? Och varför är det så mycket Rom och så lite Aten i skildringar av antiken på film och TV?

I det senaste avsnittet av HT-samtal, som är en podcast jag producerar åt Humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet, diskuterar jag dessa och en massa andra relaterade frågor med Lovisa Brännstedt, doktorand i antikens kultur och samhällsliv, Isak Hammar, forskare i historia, och Ulf Zander, professor i historia. Samtalet tar sitt avstamp i boken Svärd, sandaler och skandaler, som handlar om skildringar av antiken på film och TV. Isak och Ulf är redaktörer för boken; Lovisa medverkar som skribent.

Med anledning av ämnet tror jag avsnittet kan intressera många TVdags-läsare. Filmer och serier som diskuteras är bland annat Rome, Gladiator, 300, I, Claudius, Spartacus, Cleopatra, King Arthur och Ben-Hur. Mer info om avsnittet hittar du här.

Takk for tipset, Hilde - lurer på om jeg klarer meg unna å sette boken på ønskelisten min... ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva handler Claudius om og hvor får man tak i den?

På forhånd takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I, Claudius er en miniserie (TV) basert på romanen med samme navn (norsk tittel: Jeg, Claudius) av forfatteren Robert Graves. Romanen (og oppfølgeren Claudius og Messalina), er skrevet i 1. person og er således den fiktive selvbiografien til den romerske keiseren Claudius. Både tv-serien og bøkene er etter min meningsvært gode.

Det ser ut til at tv-serien er å få kjøpt på Platekompaniet, dog uten norske undertekster.
Mine pocketbokutgaver av de to romanene er begge fra 1977, og jeg ser at de er å få tak i på antikvariatnet.no.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begge bøkene er å få på engelsk som e-bok for kr 111,- pr stk på AdLibris (billigste valg der) også som CD-bok, pocket og innbundet, finnes også på biblioteket. Husker at jeg så tv-serien flere ganger under oppveksten, og har siden kjøpt den på DVD. Har bøkene i pocket utg, men har ikke lest dem enda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

DemeterLisbeth Kingsrud KvistenSynnøve H HoelAlice NordliKikkan HaugenTonje SivertsenAstrid SæverhagenBente NogvaAnne Berit GrønbechKetilIreneleserElin FjellheimHeidiVannflaskeKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsTove Obrestad WøienG LEvaHilde Merete GjessingBeathe SolbergLeseberta_23PiippokattaIna Elisabeth Bøgh VigreHilde H HelsethKarina HillestadTalmaPrunellaElisabeth SveeAnne-Stine Ruud HusevågKarin BergBård StøreTrygve JakobsenIngeborg GCamillaBenedikteJohn LarsenBjørg Marit TinholtTone Maria Jonassenlillianer