Vi går inn i en helg hvor store deler av landet får flott vår-vær. Mange vil sikkert nyte livet utendørs enten det er hagearbeid, mosjon/tur, lek med barna sine eller det å slikke sol på ute-cafe. Pollenallergikere vil nok foretrekke livet innendørs (med en bok?). Jeg har tenkt å benytte anledningen til å friske opp ansiktsfargen og dessuten så grønnsaker utendørs sammen med barna.

På lesefronten går det litt sent om dagen. Jeg har ikke kommet så mye videre i den dystopiske lesesirkelens bok, men gleder meg til å lese videre. Den siste uken har jeg latt meg friste av å se utenlandske spillefilmer, og benyttet anledningen til å styrke fremmedspråk-kunnskapene ved å droppe norske undertitler. Da har jeg liksom «alibi» for å se film istedenfor å lese, he-he.

De siste kveldene har Herreavdelingen på podcast vært fin å ha ved leggetid. Friis og Bjelke er to trivelige karer å sovne med på øret. Av annen lytting, kan jeg nevne at jeg fikk lyst til å lese Elena Ferrantes romaner fra Napoli etter å ha hørt intervju med den norske oversetteren på Nrk Kulturhuset Bok: https://radio.nrk.no/serie/kulturhuset-bok/MKTR07007116/01-05-2016

Riktig god lesehelg til alle bokelskere! :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 20 svar.

kommet halvveis i n\boka Portal som omhandler Norges og verdenshistorien før 1750. ellers har jeg lest ut 2 stk Donaldpocketer i helga. variasjon er bra

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig sommervær,endelig kom sommern:):) Boka jeg har hatt med ut i sola er Fjellets Skygge avGregory David Roberts, Shantaram fortsetter,To år er gått,Lin er tilbake i Bombay,hvor mye er forandret,og mange av vennene er borte,men Lin kan ikke forlate byen....Karla og et skjebnesvangert løfte holder ham fast.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fortsetter med 'Jane Eyre' denne helga. Vi har så fint vær, det er langhelg, med mye sosialt samvær og turliv, så lesingen går litt sakte. Men liker boka veldig godt. En veldig god leseopplevelse! Det er som regel en grunn til at klassikerne er blitt klassikere - så også med denne.

Fortsatt god helg til alle :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tidligere denne uka leste jeg ut Skrekkens hus av Hugh Zachary. Forrige helg begynte jeg på Arkitektens læregutt av Elif Shafak som jeg skal fortsette med og jeg leser også Paradisbakken av Marit Reiersgård. Hvis jeg blir ferdig med enten Arkitektens læregutt eller Paradisbakken først skal jeg begynne på Into Thin Air (A Personal Account of the Everest Disaster) av Jon Krakauer. Filmen Everest er ikke basert på boka, men både filmen og boka er basert på den tragiske hendelsen som skjedde på Mount Everest i 1996.

Selv gruer jeg meg til vår/sommerdager for synes at dagene er lange nok fra før og trenger ikke lengre dager. Selv om jeg ikke er pollenallergiker kommer jeg til å holde meg innendørs;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest siste side i Svindel og multelikør som var et helt greit tidsfordriv, men heller ikke mer. Etter å ha gått på jakt blant mine "1001-bøker" igjen, fant jeg Lady Chatterleys elsker. Dette blir min første bok av D.H. Lawrence og vil vel antakelig sjokkere meg mindre enn en gjennomsnitts skandinavisk krimroman, he-he! På øret har jeg Den gjenfødte morderen av A.J.Kazinski som er befriende fri for sex (så langt!), men veldig realistisk er den vel ikke.

Jeg har med vilje valgt litt lettere litteratur for å gjøre plass til Krig og fred etterhvert som Brødrene Karamasov blir fordøyet av de små grå. Herreavdelingen er også hvile for hjernen og jeg sper på med opptak av QI med Stephen Fry på BBC Brit. Alle de gamle episodene fylt av fullstendig unyttig informasjon blir sendt i reprise og det er deilig avkobling :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser "Den som graver en grav" - av Yrsa Sigurdardottir - litt sånn "midt på treet" spennende. Litt over 100 sider igjen, så blir nok ferdig i løpet av kvelden - etter at jeg har vært på fjelltur :-)

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat ankommet Tokyo på jobbtur, hvor jeg skal være den neste uken:) Den tykkeste boka jeg hadde i pocket ble med meg på flyet, nemlig The Pillars Of The Earth av Ken Follett. Har gledet meg til den lenge, men aldri kommet i gang, så nå var det på tide! Den holder nok minst hele turen, regner med det vil ta litt tid å komme seg gjennom da den er på over 1000 sider. Tenkte å plassere den som en Oprah bok i leseutfordringen.

Den dystopiske lesesirkelboka, Overgangen, er dermed lagt litt på is foreløpig. Jeg var kommet til et litt kjedelig parti (omkring side 300), hvor vi har forlatt de innledende hovedpersonene, så gjorde ikke noe å ta en pause fra den. Har ikke helt fått grep på den nye vendingen, men den tar seg sikkert opp igjen.

Tokyo viser seg fra sin beste side med sol og varme, så det lover bra!:)

Riktig god helg alle sammen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er i ferd med å vende nasa heimover etter ei jobb-veke i utlandet. Det var ikkje verre enn at eg kom meg igjennom 2. bind av Brødrene Karamasov, i veka som gjekk, og no satsar eg på å kome langt i veg med 3. bind før heimturen er over. Skulle eg bli ferdig med den denne, så blir det fullt trøkk på Overgangen.

Forøvrig må eg nok reikne med å bruke litt tid på andre ting enn lesing den halve helga eg får heime. Hundetrening for eksempel. Ja, og så må eg vel nesten helse litt på kone og barn også. Kjekt blir det i alle fall.

God Helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har du skaffet deg tidsmaskin? :P Helt greit, enda mer tid før 17 mai. ler

Jeg leser Stillheten etterpå av Karin Slaughter denne helga. Koser meg, kommer nok til å lese flere av forfatteren. Lest Blendet før, så dette er bok nr 2 fra Grant County.

God helg! :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det der med tidsmaskin osv er det fint om du forklarer nærmere Jeg skjønte dessverre ikke noe av det.
Har for øvrig en eller annen Slaughter stående i hylla, men den har aldri fristet nok til at jeg leste den. Har du noen gode argumenter for å lese Slaughter? Jeg er lydhør :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nja... Dette er andre boka jeg leser, så jeg vet ikke helt. Jeg har også hatt i hylla i årevis uten å lese, så satte jeg igang, og fortsatte. Hun skriver ikke så verst, men har lest bedre..

Tidsmaskin var bare en dårlig spøk, siden overskriften er Lesehelgen 6-8 APRIL. :)

Uansett, SUPERT at du har tatt over lesehelgen! :) :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesehelgen 6-8 april i headingen:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He-he, takk for at du påpekte det! :-) Skal rette det opp :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det såg jeg ig og trodde jeg hadde skrevet på feil, igjen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag har jeg pottet om grønnsakshagen min. Vel, det er egentlig en lang vinduskarm foreløpig + noe jeg nå kunne sette ut, men det er innstillinga det kommer an på, er det ikke? ;o) I løpet av kvelden leser jeg nok ut essaysamlinga til Vigdis Hjorth, Fryd og fare - essay om diktning og eksistens. Og det betyr at jeg i morgen begynner på Gro Dahles Amerika, noveller.

God lesehelg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har tatt meg en liten pause fra det meste de siste ukene, men nå er jeg tilbake :-) Synes du gjør en kjempejobb med lesehelgen, morsomt å få tips om podcaster. For meg som er lyssky, men liker å ligge på verandaen er det veldig greit å ha noe å høre på.

Jeg ble fristet til å lese The Passage gjennom den dystopiske lesesirkelen. Det tok litt tid å komme inn i den og den er veldig varierende, men med 80 % lest har jeg kommet i siget.

Ønsker dere alle en god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk skal du ha, Vibeke. Jeg synes DU gjorde en kjempejobb med å føre tråden (videre). Det er ennå litt uvant for meg å huske på og poste innlegget i tide.

Så gøy at du leser The Passage! - Hyggelig om du blir med i den dystopiske lesesirkelen :-) Jeg tør ikke spørre deg hva du tenker om handlingen lenger ut i romanen. Men om du har lyst til å si noe om ca de 250 første sidene, så gjør gjerne det :-) Jeg ble ganske engasjert i handlingen, men har en pause.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei og god fredag.
Jeg ble nett ferdig med "My name is Mathob" - Mahtob Mahmoody (oppfølgeren av ikke uten min datter for de som har lest den, bare dette er datterens historie). Holder på med en bok som jeg ikke har lest siden ung. Historien om Glenn anton - Thor Soltvedt. Jeg ler like mye hver gang. Ellers er jeg på jakt etter en prequel og en dystopi. Lite erfaringer med det, kom gjerne med tips.
Håper dere har like fint vær som her i tigerstaden.
God lese helg☺️

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, her i Buskerud skinner i hvert fall solen. Herlig med vår og helg:-)

Og lesing blir det. Jeg burde jo egentlig også konsentrere meg om den dystopiske lesesirkelboka, Justin Cronins Overgangen / The Passage, og kommer til å lese litt videre i den.

Men typisk meg leser jeg litt for mange bøkers samtidig. Denne gangen skyldes det at to yndlingsforfattere nettopp har gitt ut nye romaner, og jeg har ikke klart å dy meg, men er i gang med begge to. Den ene er Zero K av Don DeLillo, som jeg leser på Kindle, den andre Imagine Me Gone av Adam Haslett, som jeg har på øre.

Jeg satser også på å lese ut den kontrafaktiske romanen Hystopia av David Means. Means er en forfatter jeg setter høyt. Han har tidligere skrevet flere novellesamlinger, men jeg liker også denne debutromanen utrolig godt så langt.

Har også lest om igjen Øystein Lønns Hva skal vi gjøre i dag? og andre noveller, som jeg ble ferdig med i dag. Syntes det passet med et gjensyn nå, i og med at han nettopp fylte 80 år og det er 50 år siden han debuterte.

Riktig god helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Blir nok litt hagejobbing her i helga også,men mest lesing. Både inne og ute regner jeg med.Har begynt på Orhan Pamuks "Snø". Så langt lover det bra. Har også akkurat fått i hus det siste bandet av Edda-dikt, fenomenalt oversatt av Knut Ødegård. Seks år har han jobbet med dette verket,og nå er det bare å kose seg med denne nye oversettelsen. Tror det er ca. hundre år siden sist. Kommer nok til å veksle mellom disse bøkene den nærmeste tiden.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KPernille GrimelandHanne Kvernmo RyeLabbelineMalinn HjortlandAnne Berit GrønbechStine AskeTjommituhamreBjørg Marit TinholtLailaIngunn SSteinar HansenritaolineNinaSissel ElisabethSigrid NygaardDaffy EnglundVibekeLisbeth Marie UvaagLesevimsaTrineRoger MartinsenJarmo LarsenTrude OmaflamgeBeathe SolbergSusan StensrudSynnøve H HoelIngvild SAnna Katharina MyklebustTor Arne DahlMerethe SolstadVidar KruminsEli HagelundMonica CarlsenTom-Erik FallaThomas Røst Stenerud