Vet du hvilke typer studium som godtar wikipedia som kilde? Jeg vet at mange studenter bruker wikipedia, men jeg har fortsatt til gode å møte ansatte ved utdanningsinstitusjoner som godtar det. Man pleier å få beskjed om å finne andre kilder.

Personlig foretrekker jeg å lese skjønnlitteratur når jeg velger bøker selv. Det er i stor grad grunnet at jeg leser fagbøker i 2-8 timer de fleste dagene i uken (antall timer varierer ut i fra hvordan dagen er lagt opp, og noen fridager tar jeg meg). Da er det deilig å kunne slappe av med en annen type bøker, som gjerne ikke krever så mye av leseren som faglitteratur gjør.

Men som en som studerer et samfunnsvitenskapelig fag (sammenliknende politikk) så tilegner jeg meg en god del av de kunnskapene du etterlyser via studiet, og via en interesse for demokratisering, politiske systemer og mer generelle samfunnsvitenskapelige spørsmål. Det er ikke spesifikt sosiologi, men sosiologi er et utrolig bredt fagområde, og de færreste kan interessere seg for alt.

For de som ikke studerer, kan det å lese sakprosa være en fin måte å få større innblikk i vårt, og andres samfunn, og jeg er helt enig med deg i at det er viktig. Men man kan heller ikke tvinge samfunnsengasjement på andre, og jeg vil påstå at det er bedre at en person leser skjønnlitteratur (som man også kan lære av, på en annen måte), enn at denne personen tvinger seg til å lese sakprosa og ender opp med et dårlig forhold til lesning generelt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Barnepleier-studiet på Aftenskolen godtar bruk av Wikipedia som kilde. Min forlovede tar det studiet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det verkar underleg. Å oppgi Wikipedia som kjelde er nærast som å oppgi "internett". Det er jo referansane som fins på Wikipedia som er kjeldene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

OleBeathe SolbergKirsten LundBjørg L.Tor Arne DahlMorten MüllerMartinLyriaFrode Øglænd  MalminTone HYvonne JohannesenSol SkipnesGro-Anita RoenElisabeth SveeStig TSigrid Blytt TøsdalVannflaskeKaren PatriciaIngvild SSilje HvalstadHanne Kvernmo RyeStine AskeHarald KSolveigReidun SvensliAnne Berit GrønbechMonica CarlsenmgeLars MæhlumLinnEgil StangelandSigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenBertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsa