Gang på gang har jeg hentet frem Carl Grimbergs "Menneskenes liv og historie", når jeg ønsker å forstå tiden forfattere levde på eller skrev om. Han tar selv med mange verk og forfattere i sine historier og jeg liker språket, humoren og tankene til Grimberg.

I dag har jeg lest om alle de omveltningene og alt som skjedde i Europa på midten av 1800-tallet. I tillegg har jeg lest om den spanske inkvisasjonen i siste halvdel av 1400-tallet. Grådighet og religion er røde tråder gjennom hele den historien... Alt dette relatert til Dostojevskijs "Brødrene Karamasov." Noen har nevnt lesesirkelboka i tråden, og jeg må innrømme at jeg henger langt etter min egen leseplan. Mange bøker har jeg hastet igjennom, men denne blir ikke én av dem.

En riktig god helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Mine foreldre har den komplette Grimberg samlingen, og jeg kommer til å arve den når den tid kommer, siden mine søsken ikke har meldt sin interesse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fikk halvparten av bindene i Grimbergsamlingen til min konfirmasjon av bestefar, og min tvillingsøster fikk den andre halvparten, så tilsammen har vi den komplette serien :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste i sin tid de fleste av Carl Grimbergs "Menneskenes liv og historie", husker jeg kom helt til Napoleon for jeg ga meg en gang på midten av 80-tallet. Har fortsatt bind 22 Historisk atlas som jeg slår opp i fra tid til annen for kart og hersker rekker. Jeg lånte noen på biblioteket, men gikk etter hvert over til å låne dem av en kusine til pappa. Hun var ganske gammel da, tror over 90. Husker at hun døde før jeg var ferdig med serien, det er derfor jeg har bind 22 fortsatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han har fått kritikk som seg hør og bør når det gjelder historikere, men ingen kan ta fra han at han skriver godt, ikke minst med humor og innlevelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandMartinKirsten LundPiippokattaNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDinaIreneleserRandiAElin SkjerengAnn-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.ChristofferTrude OmaMartineTjommi