Var selv en "leste alt jeg kom over" - type. Barndom på slutten av 1970 og begynnelsen av 1980 - tallet, med 1 tv kanal, fasttelefon og uten internett. Fikk lånekort rundt 8-års alder jeg også, og fra den dag var jeg titt og ofte innom biblioteket. Kjenner meg også igjen i "baksida på melkekartongen" . Lærte meg raskt næringsinnholdet i h- melk ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg og leste det meste, Frøken Detektiv, GGG, GGP, Bobsey barna (fikk en Lykkebarna i gave en gang, og var så skuffa det ikke var Bobsey, så jeg leste den ikke på et par år), 5 bøkene, Astrid Lindgren, Anne-Cath Vestly, Roald Dahl, Maria Gripe og ble tidlig hekta på historie med boka Norges Historie i Billeder og Tekst, en av de første bøkene jeg leste etter å ha lært å lese fra Donald-blader.

Jeg arvet en god del pikebøker fra moren min som var barn på 30/40-tallet. Jeg elsket og elsker fortsatt Ina-bøkene, den første jeg leste var bok nr 4 - Ina Inviterer siden det var det laveste nr de hadde på Sarpsborg bibliotek (har siden kjøpt meg hele serien og har lest den flere ganger), tror jeg fikk lånekort som 7/8 åring, og lånte EE Ellis, JF Cooper, HR Haggard, Hardy guttene og Frøken Detektiv, Monica Dickens, leste masse hestebøker selv om jeg aldri har vært interessert i ridning. Husker også at jeg både lese bok med korte fortellinger fra Bibelen, og jeg har en egen Bibel fra mormor som jeg leste i som barn, og andre av mormors bøker som jeg leste var 'Rui-jentene som kom til Kongen', 'Kong Olav V - Vår konge og hans hus', 'Sonja - Norges kronprinsesse' og 'Jorden rundt med Det Beste'. Av pappas bøker leste jeg Karl Eskelund og andre reisebeskrivelser.

Når jeg hadde lest det meste flere ganger lånte jeg bøker av slekt, venner og naboer, og gjennom etterlatte bøker etter en voksen sønn av en nabo ble jeg hekta på Knut Gribb som 12-åring. Husker at jeg leste 1 el 2 Larry Kent samtidig. Gjennom en kusine av pappa (en annen enn hun som hadde Grimberg) lånte jeg Davy Crockett og Mette-Marit bøkene. Lånte alle Davy Crockett etter hvert gjennom biblioteket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her nevnte du flere bøker jeg rett og slett har glemt at jeg har lest :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg pleier å legge inn bøker jeg har lest som barn og ung når jeg kommer på dem, og hvis jeg kan finne info om dem på nettet da jeg ikke har dem lenger, eller lånte dem på biblioteket og de er siden utgått. Kjøpte en igjen på QXL ifjor en gang, Bamse og vennene hans som var en annen av mine favoritter. Endel kan jeg huske coverbilde, men ikke akkurat hva boka het. Vet jeg har lest noen av Susy-bøkene jeg har til salgs men ikke hvilke og en del andre lånte/arva eldre gutte-og pikebøker som hvis jeg husker på legger til fra tid til annen. Har lagt til en god del Donald og Skrue pockets som jeg fant i AresAnubis sine lister i så måte og 'Fortællinger fra rummet - Linda og Valentin' og av vanlige bøker var de siste 'Flåklypa Grand Prix', Gwen Bristows 'På spor etter lykken' i 2 bind, 'Molbohistorier', 'Pirater og sjørøvere' av John Gilbert og 'Bak den svarte døren' av Richard Hermann

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har gjort det samme om deg Noe som har vært til hjelp m.h.t å huske alle titlene, er at jeg faktisk har en god del av bøkene ennå., pluss at jeg har søkt her inne, med søkeord "barnebøker". Leste masse Donald og Skrue pockets, men så godt som alle disse har jeg solgt. Imidlertid har jeg fortsatt 200- 250 Donald blader fra perioden 1977- 1984.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinKirsten LundPiippokattaNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDinaIreneleserRandiAElin SkjerengAnn-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.ChristofferTrude Oma