Takk for godt svar, sjølv om eg framleis er litt usikker på om eg verkeleg har forstått. (Det må vere litt "påsketregheit", om det er noko som heiter det)
Men postapokalypse er ikkje det situasjonen som oppstår etter ei krise? Eg måtte slå det opp, og forstod det slik.

Hadde sett pris på om du eller andre kunne anbefale meg ein dystopi som er verkeleg god. Eg likar kanskje best bøker med positivt innhald, men er boka god så kan det vere eit alternativ.....Har ma Bovara av Leikvoll på vent, men den må eg manne meg opp til, trur eg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det er mange gode forslag i Dystopisk lesesirkel her inne på Bokelskere https://bokelskere.no/tekst/288884/.

Jeg synes klassikeren 1984 av George Orwell er veldig god. Har du lest den? Ellers så liker jeg ungdomsdystopier, Hunger games eller Divergent-seriene var kjempespennende.

Jo, jeg tror også at postapokalypse er situasjonen etter en krise, men da kan det ofte danne seg små, dystopiske samfunn (i bøker i alle fall). Men neimen om jeg har dette helt klart for meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takkar for svar! 1984 har eg lese, opptil fleire gonger faktisk, og både på engelsk og norsk.

Ser at de kanskje skal lese "Salamanderkrigen" av Capek som eg har på "skal-lese-lista" mi. Den kunne eg jammen ha tenkt meg å lese i gruppe, men dessverre er boka langt vekke i ei kasse, så den får eg ta igjen seinare.
Ser også at der er mange gode forslag i linken du delte. Håper at eg kanskje kan delta seinare når både nett og bøker er på plass igjen! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

http://www.nrk.no/kultur/bok/seks-boker-om-fremtidens-dystopi-1.12695532

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikKirsten LundEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaDemeterritaolineHarald KIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine PedersenNeraLiljaTanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethBeathe SolbergMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. Martol