Min feil, Kjell og takk for gode ønsker!

Endelig har jeg fått tak i Nordlands trompet med latinske bokstaver og ordforklaringer (som du anbefalte). Enkelt var det ikke.

Utgaven fra 2007 (Gyldendal) er altså så «utgammel» at den hverken finnes, eller vil bli trykt opp på nytt. Etter å ha sjekket diverse bokhandlere (også Haugen, som sjelden svikter), samt antikvariatnet.no, klarte Ark å skaffe meg et eksemplar fra Trondheim. Jeg tror jeg må ha fått landets siste!!

Jeg slutter ikke å forundre/ergre meg over at gode bøker nærmest er ferskvare. Nok om det, nå gleder jeg meg til å lese – og å fortsette min Nordnorske litteraturreise!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Rart med slike klassikere. De kommer stadig ut på ny. Og jeg som trodde jeg hadde en heller ny utgave. Min er nemlig fra 1907! Også med tegninger av Th.Holmboe og med latinske bokstaver og ordforklaringer. Min er på et annet forlag, nemlig H.Aschehoug & Co (W. Nygaard), KRISTIANIA anno 1907. Lenge siden jeg har bladd i den- for jeg trodde til nå den var med gotiske bokstaver (som jeg hadde foretrukket ved et sånt gammelt verk!). Hadde jeg ikke trodd så feil hadde jeg sendt deg den, Lillevi! Har lest den nemlig og det grundig. Etter slitasjen må andre ha gjort det før meg. Erindrer den likevel som høyst leseverdig tekst. Lykke til med den ! (også.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hjertelig takk for omtanken og dine gode ønsker, Rolf!
Vi (eller rettere sagt gemalen) har en utgave med gotisk skrift. Dessverre ga jeg tapt for den, i hvert fall i første omgang.

Nå følger jeg Kjells råd, og min egen intuisjon, og leser "trompeten" langsomt, konsentrert og andaktsfullt. Har en god følelse for denne boken, allerede etter noen få linjer :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, Lillevi! Jeg la den i hyllen for dem jeg skal lese på ny med det aller første. Og jeg garanterer: Også du vil finne "Trompeten" verdifull,en som gir deg god følelse, for å bruke dine egne ord. Den kan ikke sammenlignes med noe annet, den er genuin! Gi deg tid.Den må nytes.
Ellers takk for god respons.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gratulerer med Nordlands trompet.
Lykke til med lesingen :-)

Trompeten bør leses med tålmodighet, konsentrasjon og andakt (PD var jo prest).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoenNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalKirsten LundIvar SandEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangStig TJulie StensethmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian AxdalBenedikteJohn LarsenDagfinn JakobsenTorill RevheimRisRosOgKlagingsiljehusmorSolveigNorahAkima MontgomeryHarald KHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine Olsrød