Enig i at den virtuelle undervisningen virker som en god løsning sett i lys av det samfunnet de lever i. Ang resignasjon, muligheter, virkelighetsflukt osv: Jeg mener det sto noe tidlig i romanen om at siden oljereservene var borte, så var det full energikrise. Jeg stusset straks over det og tenkte:
Hvorfor i all verden har de ikke videreutviklet alternative energikilder? Jeg synes kanskje det ikke var helt troverdig.

Nå fant jeg det: på side 58-59 (i Kindle-utgaven) står det:
"The ongoing energy crisis contributed greatly to the OASIS's runaway popularity. The skyrocketing cost of oil made airline and automobile travel too expensive for the average citizen, and the OASIS became the only getaway most people could afford. As the era of cheap, abundant energy drew to a close, poverty and unrest began to spread like a virus. Every day more and more people had reasom to seek solace inside Halliday and Morrow's virtuel utopia."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, solcellepanel nevnes jo i boka, men ser ikke ut som dette heller er et alternativ for de som er på bunnen av samfunnet. De sover ute, varmer seg på bål i tønner, og stiller seg i kø på en eller annen offentlig OASIS kafé. Et sorgens kapittel.
Jeg synes det er skremmende hvor urealistisk og samtidig virkelighetsnær den er. Vi ser jo også at vi er på vei inni tidenes oljekrise, og har vel egentlig ikke et fullgodt alternativ i en global målestokk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Nina J.B.Karamasov11Readninggirl30SolveigPerSpelemannThomas Heie H.Tore OlsenLilleviMartine GulbrandsenTor-Arne JensenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KKjell F TislevollHilde H HelsethEivind  VaksvikMads Leonard HolvikMonica  SkybakmoenStig TmgeAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryLailaPiippokattaKaren RamsvikAmanda AHanneEllen E. MartolIngunn SMalinn HjortlandEli HagelundAnita S.LinnNikkaGladleserJarmo LarsenalpakkaKjerstiConnieReidun Anette Augustin