Klar for fjerde bok i dystopisk lesesirkel?! :) "Ready player one" vant avstemningen! Den heter det samme på norsk og engelsk, og Ernest Cline er forfatter.

omslagsbilde ready player one

Tilgjengelighet:
Storytel: Engelsk lydbok
Ulike bibliotek: Norsk og engelsk bok (Hvis det er venteliste: spør biblioteket om det er mulig å bestille inn boken fra andre bibliotek. Mange bibliotek gjør dette. Kanskje spesielt for lesesirkler ;) )
Audible: Engelsk og tysk lydbok
Og på mange ulike bokhandler.

Jeg foreslår leseperiode 1. mars-31. mars. Passer det? :)

Understreker at det er åpent for alle å være med å lese og å diskutere boka. Vi er blitt en fin, liten gruppe, men vi ønsker gjerne nye medlemmer velkommen! :) Ingen påmelding, men si gjerne hei i tråden sånn at vi vet du er med. :)

For diskusjon om gruppa, videre bøker etc., se egen tråd her: https://bokelskere.no/tekst/288884/

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 87 svar.

Skrev en omtale av denne også på bloggen min.

Hva tenker dere om hvordan filmen kommer til å bli? Kan bli interssanet å se hvordan de løser det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ble en femmer fra meg og. Ble nok mest bergtatt i første del av boken, men bevares - god bok og orginalt tema.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er jeg ferdig med påskeegg-jakten også! Som flere andre, hadde jeg problemer med å legge den fra meg for ikke å lese den ut for fort. Et særs godt tegn på en god bok :-)

Ready Player One er en dystopi med masser av driv og spenning, og jeg er glad jeg omsider har fått lest den :-)

Trillet en femmer på terningen.

Vil også passe på å ønske alle en god påske, og gleder meg til neste bok i lesesirkelen når avstemningen er overstått – var det 3. april vi sa?

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for at du delte dette, Ajiniakra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ahhh, dette er drømmen for oss som skriver fanfiction.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er påskeegg-jakten over for min del :-) Det blir terningkast 5 fra meg. Jeg koste meg virkelig med denne romanen og prøvde stadig å senke lesefarten for å få den til vare. Ikke umulig at jeg leser den igjen om noen år. Kanskje samtidig med barna når de har blitt større :-) En svært fengende historie med en sympatisk hovedperson som man ikke kan annet enn å heie på. Selv om avslutningen kanskje ikke kommer som en overraskelse, så er det helt greit. Spenning og driv er det til siste slutt. Cline har gjort en god fortellerjobb og er dyktig på å bygge og beskrive universer som blir svært levende for leseren. Og jeg koste meg med hvordan alle de kulturelle referansene var med på å forme historien og universene. Topp underholdning og god bok!

Godt sagt! (6) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er en dystopi pga verdenen utenfor spillet og de korrupte og farlige autoritetene. En nostalgisk dystopi, som du sa :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kapittel 24.

Hmm. Trodde the Sixers fortsatt hadde sperra av den første gaten, så hvordan kan flere avatarer, som ikke er Sixers, få tak i den første nøkkelen? Wade sa nettopp at mange har fått tak i nøkkel nummer to, men mener at bare de fem hadde fått den første nøkkelen før det ble sperra. Eller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tolka det som at de flytta ressursene sine derfra etterhvert, og satte alt inn på de andre nøklene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var nok det. Hadde vært smartest å fortsette å blokke den første nøkkelen, slik at ingen andre skulle få muligheten til å gå videre, haha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De innså vel at deres største trussel var dem som allerede hadde fått nøkkelen, og at det viktigste var å prøve å slå dem, heller enn å bruke ressurser på å forhindre folk uten noen reell sjanse fra å ta den første nøkkelen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må innrømme at jeg fryder meg over at vi, avatarer, diskuterer akkurat denne boka - på nett :) Litt meta. :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

meta#2: Påskelektyra er ei bok om å leite etter påskeegg. Nåja, ikkje heilt meta kanskje, men litt i den retninga.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Haha!! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innertier!
... ingen grunn til å ha eit liv utanfor bokelskere, vel?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

OBS:
Ernest Cline har lagt ut en offisiell spilleliste på Spotify! Det er bare å søke på "Ready Player One" så kommer den opp :-)
Denne lista må jeg nok innom. Rebel Yell (Billy Idol) er en av mine gamle favoritter!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk, krira. Denne spillelisten er jo et must. Skal prøve å få tid til å høre på den i løpet av påsken!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så kult! Takk for tips!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker denne boka godt. Har blitt helt dratt inn i den, sleit med å legge den fra meg i går. Men ett grunnleggende problem har jeg: Hvordan kan OASIS være så allestedsnærværende og noe alle har tilgang til, i en verden med store energiproblemer? Der strømbrudd er dagligdags og biler og fly er blitt ubrukelige? Altså, elektrisk energi er vel det "enkleste" å produsere, sammenlinga med drivstoff osv., men akkurat dette premisset syns jeg var på grensa til å være urealistisk. Ellers syns jeg boka er god i det at den ikke overdriver sci-fi-effekten, det er noen framtidsvisjoner i sånne bøker som er helt fjerne med tanke på hvor fort utviklinga her gått, her syns jeg det egentlig virker ganske realistisk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men, det står jo ikke at biler og fly er ubrukelige? Det nevnes at fly er forbeholdt rikfolk. Og ellers kjører jo bl.a Aech kjører egen bil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også påpekt det med energimangel lenger ned i tråden. Jeg syntes også det var noe som ikke stemte helt der. Tidlig i boka (se lenger ned i tråden) ble det sagt at pga oljemangel var det energikrise. Merkelig at de ikke løste det med alternativ energi?
Ellers er boka topp, synes jeg og :-) Så det med energien gidder jeg egentlig ikke å tillegge alt for stor vekt, he-he.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nja, dette med alternativ energi er ikke så lett. Det tar lang tid å utvikle like effektivt drivstoff for eksempel. Det er nok en viss utopi i tankene fra teknooptimister om at alt vil "løse seg" av seg selv, fordi vi vil finne noe nytt. Olje har effektivisert transport og industri helt utrolig, og å finne en erstatning tar tid.

Det nevnes jo flere steder i boka at de bruker solcellepaneler, men du skal ha ganske mange av disse for å få nok energi. Heller ikke vindenergi eller lignende er spesielt effektivt. Så kombinasjonen av veldig mange folk som trenger et sted og bo og plasskrevende energiproduksjon er vanskelig. I Norge hadde vi nok klart oss bedre, fordi vi i praksis er selvforsynt med kraft gjennom vannkrafta (selv om det kan være sesong- og nedbørsavhengig, og vi importerer en del på vinteren, såvidt jeg vet, men det er mulig det går an å ta vare på energien - i dag eksporterer vi ut overskuddet for å tjene penger, men vi har et overskudd om sommeren f. eks.).

Uansett: At de ikke hadde funnet en alternativ energikilde, syns jeg ikke var så rart. Boka er tross alt bare satt til 2040-tallet, det er bare 25-30 år fra nå. Heller det at samfunnet fremdeles er så strømavhengig selv om de visstnok ikke har nok energi, som virker litt rart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg meiner det er nevnt vindmøllepark også, i skildringa av ein busstur ca midt i boka. Og heilt i byrjinga av boka får vi vite at hovudpersonen har ein ergometersykkel på gøymestaden sin for å kunne lade laptopen sin.

Sjølv tykkjer eg skildringa av energimangelen er ganske overtydande hittil (har kome halvvegs i boka). Det handlar jo til sjuande og sist om kva folk prioriterer å nytte energien til. Sidan dei fleste vi møter lever nær sagt heile livet på internett så gjev det også meining at ein prioriterer å nytte energien til å halde datamaskinene i gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jepp, når Wade flytter til Columbus så kjører de forbi gedigne vindmølleparker på utsiden av de overbefolkede byene. Og bussen selv hadde kraftig solcelle-system på taket. Jo mer jeg leser jo mindre rart lir det med energimangelen, ja. Dessuten har de utviklet en del alternativ energi. Folks virtuelle liv krever mye energi. Var det ikke slik at OASIS hadde eget energisystem? Noe av det første han gjorde da han kom til Columbus var jo å koble seg til en spesial-internett-linje tilbudt av GGS. Men den kan vel ikke fungere uavhengig av generelle strømbrudd?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kall meg pirkete, men:

http://www.miljolare.no/tema/energi/sporsmal/?offset=1007&antall=10

http://nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_troms_og_finnmark/finnmark/3217268.html

http://www.tu.no/artikler/vindmollene-skuffer-ar-etter-ar/245871

Disse linkene er litt uenige, men likevel er det generelle inntrykket at en vindmølle maksimalt kan produsere strøm til 300-400 husstander. Det høres kanskje ikke så lite ut, men husk da at du må ha minst 1000 for å dekke 300-400.000 husstander. I bøkene beskrives det en enorm overbefolkning og en enorm opphopning av folk i byene. Med tanke på hvor mange mennesker det bor i USA, er det ikke urealistisk å tenke seg at det da har samla seg kanskje 3-4 millioner mennesker i det som har blitt metropolen Columbus (i dag bor det ca 840.000 mennesker der). Nå vet vi at en økende andel av dem bor på gata, og de bruker nok ikke like mye energi. Samtidig har du megakomplekser som IOI og GSS som bruker veldig mye (de nevner vel at GSS er selvforsynt med energi via solcellepaneler eller noe, det kan hende, selv om det høres optimistisk ut mtp hvor ustabilt solenergi er, og også med tanke på at Columbios, Ohio ligger ganske midt på treet mtp antall soltimer årlig).

Du måtte altså hatt mer enn 2000 vindmøller kun for å fylle behovet til DAGENS Columbus, og denne byen beskrives som mye mer overbefolket. Den vindmølleparken må være ganske massiv, ja, hvis dette skal være realistisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan virke som om du har satt likheitsteikn mellom husstandar og personar i dette overslaget. Korrigerer ein for dette, så blir antalet vindmøller som trengs litt lavare. Men framleis veldig omfangsrike vindmølleparkar, ja. Og det er vel nettopp det som er skissert i boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, pluss at det uansett er litt pirkete av meg. :P Blir ekstra pirkete om jeg liker en bok, så det er egentlig et kompliment. Det skal nevnes at husstandene virker å være større i framtida skissert i boka enn i dag, men det er også trolig at de enkelte husstandene bruker mindre strøm (sparer på varmtvann, elektrisitet osv.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Apropos, det kommer en dataspillutstilling på teknisk museum i oslo http://www.aftenposten.no/digital/Na-kan-du-spille-deg-gjennom-dataspillhistorien-705950_1.snd
:-)
Har elendig nett her jeg e nå så jeg kommer sterkere tilbake i diskusjonen senere! :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Glem ikke Retrospill-messen i Sandefjord. Der er det nok også noen godbiter :).
Den skal jeg prøve å få med meg.

http://www.retrospillmessen.no/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He-he, den utstillingen ser litt artig ut. Kanskje det blir en tur innom etter hvert. Jeg var faktisk på Barbican i London da de hadde den utstillingen der - for en god stund siden. Men jeg var der av en annen grunn, så jeg ble ikke veldig kjent med utstillingen da. Håper du får bukt med nett-tilkoblingen da.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er ferdig med boka, og må si at jeg er helt overrasket over at det går an å leve seg sånn inn i og bli helt oppslukt av en bok om et spill og en virtuell verden! Den blir herved merket som "favorittbok". Betegnelsen "rubenske kropp" brukes for å beskrive en jente i boka, men hva i alle dager betyr det? Noen som vet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også ferdig. Lå våken til altfor seint i går for å få med meg klimakset. Ble fullstendig oppslukt. Det sto bakerst at de skulle lage film av den, jeg ser på IMDB at den er antatt ferdig i 2018. Kan tenke meg det er mye jobb med en sånn film. Sliter med å se for meg at vi har god nok teknologi i dag til å lage en sånn film skikkelig, men kanskje. Dette kan bli den første filmen siden Avatar som gjør seg best i 3D!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjenner jeg egentlig blir litt skuffet hver gang det skal lages film om bra bøker, da de sjeldent lever opp til forventningene. Jeg ser heller ikke for meg hvordan de skal klare å lage en god film av denne boken, da store deler av den er beskrivelser av utstyr, tidsepoken o.l

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du sett Scott Pilgrim-filmen? En ganske kul film, som viser at dette med nerdete referanser kan funke. Jeg ser for meg at denne filmen kan bli bra, jeg! Tror det er lettere å lage en såpass story-drevet historie om til film enn en bok som handler mye om indre tanker og følelser. Beskrivelsene kan man klare seg uten, det viktigste er å få referansene med. Dessuten kommer sikkert karakterene til å namedroppe en del.

Nei, jeg er mer positiv til å lage film av denne enn jeg pleier å være (selv om det er Spielberg som er regissør)...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig enig, det er fryktelig fascinerende! Jeg må bremse for å spare noe av moroa!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Samme her! Er snart halvvegs og holder igjen for å nyte boka lengst mulig :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er snart ferdig! Det var et punkt i midten et sted hvor jeg bare var irritert på hovedpersonen, men det kom jeg over. jeg synes Wade er alt for "kul-sarkastisk-smartass-type" til å ha så lite sosiale erfaringer og så få venner. men så tenker jeg at det er kanskje nettopp derfor han er sånn. Det er tross alt historien fortalt av ham, vi vet ikke om han er en helt pålitelig forteller, og han har sannsynligvis lært det han kan om kommunikasjon og å omgås andre ved observasjon og gjennom 80-talls referansene sine. Så jeg skjønner hvorfor han er sånn. Samtidig så er han bare litt for kul til å være så utenfor sosialt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå gikk det et lys opp for meg: Wade minner om Ferris Bueller fra Skulk med stil! Makan til irriterende hovedperson!... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nevnes ikke han og filmen i boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, og det var en av de få referansene jeg faktisk tok :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med rubensk kropp menes det nok at hun ikke er en sylfide akkurat. Kroppsidealene representert i Rubens malerier er formfulle og litt lubne. Gir det mening i sammenhengen?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Absolutt, tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mulig det refererer til Rubens små lubne engler - de som går igjen på glansbilder?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I utgangspunktet tenkte jeg at denne boken ikke vil gi grunnlag for dyptgående refleksjoner, men der tok jeg feil. Jeg ser klare paralleller mellom hvordan samfunnet idag bærer preg av at mye av kommunikasjonen mellom mennesker skjer via sosiale medier og spillforum, og at dette for mange er deres eneste "kontakt" med andre mennesker. Når det også er mulig å bestille take away levert på døra, og andre slike matløsninger, ligger det til rette for at vi skal kunne holde oss for oss selv, lukket inne og utfolde oss i en cybervirkelighet. Dette er ganske skremmende. Og jeg mener vi allerede ser resultatet av dette i det virkelige liv; mennesker som ikke burde være i maktposisjoner får disse pga rekordlave valgoppslutninger, åpenbare brudd på menneskerettighetene skjer over hele kloden uten at det egentlig vekker en reaksjon blant folk flest, selv de store mediene ser heller ikke ut til å bruke den makten de faktisk har.
Tanker jeg gjør meg når jeg er kommet godt over halvveis i boken.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Da prøver jeg meg med et innlegg som er ment for diskusjon. Og i det følgende så er det sikkert overlappinger mellom de forslagene jeg kommer med. Kom gjerne med innspill til hvordan du opplever romanen.

NB: Jeg er kommet til side 117. - Herved er du advart/orientert mht hvorvidt du vil lese videre.

Observasjon: hovedpersonen virker ensom selv om dette ikke utgjør et tydelig poengtert tema (i alle fall ikke frem til side 116 der jeg nå befinner meg). Hvorvidt ensomhet er et hovedtema gjennom hele romanen gjenstår å se.

Hypotese*:hovedpersonens ensomhet fremtrer ikke som ensomhet (da har jeg allerede antatt at fortelleren og/eller leseren opplever hovedpersonen som ensom)
.
Forslag
*:

a) han er for oppglødd over sine personlige interesser for virkelig å ta innover seg at han er en outcast. Han føler at han har kunnskap og talent for å forstå tankegangen til hjernen bak OASIS

b) han bryr seg ikke om at han er en nerd fordi han føler at han ikke har andre muligheter i det virkelige (dystopiske) samfunnet (det virker som om svært mange i dette samfunnet uansett er kvasinerder eller nerder – jf «gunters»). Studiene og/eller jobben hans anser han å være det og arbeide med og utforske spillet/jakten.

c) han har ingenting å tape da hverken hjemmefronten eller det virkelige liv har noe særlig å by på. Han kaster seg ut i spillet og lar det være en slags redningsbøye der virkelighetsflukten inn i den virtuelle virkeligheten blir så virkelig at den blir plaster på såret for smerten av den virkelige verdenen.

Hva sier så du?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På meg virker det som om han er smertelig klar over sin ensomhet, sin mangel på nettverk og sosiale evner i det virkelige liv, og har resignert i forhold til dette. Dette kommer veldig tydelig frem litt senere i boka, når han planlegger alternativet hvis alt går til helvete i OASIS.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, han er nok svært klar over sin personlige situasjon. Han virker å være en intelligent og i alle fall litt reflektert ung fyr. Men uten et liv i den vanlige verden - har han egentlig resignert? Er det ikke sånn at han har funnet en mye bedre verden? Bruker mulighetene han har? Men er det egentlig en bedre verden selv om han blir så engasjert i den?...
Jeg er bare på side 120 og prøver å lese mer i kveld (leste 100 sider i en fei i vinterferien, men har ikke klart å finne leseroen denne uken).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat i det partiet i boken fikk jeg følelsen over at han hadde resignert over sin situasjon i virkeligheten, at han ikke anså seg for å ha et levelig liv utenfor OASIS. Om verdenen er bedre....Det virker som den har noen gode løsninger, for eksempel at man kan få virtuell undervisning. Samtidig kan det se ut til det hele har kommet ut av kontroll; samfunnet i den virkelige verden lider under fattigdom, sult og undertrykkelse, avmakt. OASIS har blitt en avhengighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i at den virtuelle undervisningen virker som en god løsning sett i lys av det samfunnet de lever i. Ang resignasjon, muligheter, virkelighetsflukt osv: Jeg mener det sto noe tidlig i romanen om at siden oljereservene var borte, så var det full energikrise. Jeg stusset straks over det og tenkte:
Hvorfor i all verden har de ikke videreutviklet alternative energikilder? Jeg synes kanskje det ikke var helt troverdig.

Nå fant jeg det: på side 58-59 (i Kindle-utgaven) står det:
"The ongoing energy crisis contributed greatly to the OASIS's runaway popularity. The skyrocketing cost of oil made airline and automobile travel too expensive for the average citizen, and the OASIS became the only getaway most people could afford. As the era of cheap, abundant energy drew to a close, poverty and unrest began to spread like a virus. Every day more and more people had reasom to seek solace inside Halliday and Morrow's virtuel utopia."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, solcellepanel nevnes jo i boka, men ser ikke ut som dette heller er et alternativ for de som er på bunnen av samfunnet. De sover ute, varmer seg på bål i tønner, og stiller seg i kø på en eller annen offentlig OASIS kafé. Et sorgens kapittel.
Jeg synes det er skremmende hvor urealistisk og samtidig virkelighetsnær den er. Vi ser jo også at vi er på vei inni tidenes oljekrise, og har vel egentlig ikke et fullgodt alternativ i en global målestokk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå må jeg svare meg selv på den observasjonen jeg skrev langt oppe i kommentaren:
Slik omstendighetene til hovedpersonen fortelles tidlig i romanen går det neppe an å anta at han ikke er ensom. Men jeg fastholder at det gjenstår å se om ensomhet er et tema gjennom hele romanen. - I så måte kan det tematiseres: hva slags type ensomhet?
Hovedpersonen opplever fellesskapet/fiendskapet i den virtuelle verdenen som særdeles viktig. Et stykke ut i romanen ser det ut til at han knytter bånd til mer enn én annen avatar/virtuell person/spiller.
Jeg synes på en måte at ensomheten begynner å bli folksom ettersom hovedpersonen møter motstand (ikke bare fra spillet selv, men også fra andre spillere). Han bygger seg inn i et sammensatt univers og konstruerer seg selv, gjennom problemløsning. Han er spiller/avatar/hovedperson/helt i en virkelighet som stammer fra møtet med en annens (Halliday's) konstruerte/virtuelle virkelighet. I møtet med andre spillere oppstår ytterligere (virtuelle) erfaringer som påvirker hovedpersonens oppfatning av seg selv og andre. Han opplever positiv feedback og ser ut til å vokse personlig (i det virkelige liv, ikke bare det virtuelle) på utfordringene hittil.

Jeg liker denne romanen! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror han er ensom, men selv om han påpeker selv at det er patetisk (mitt ord) å bare ha venner som han aldri har møtt i det virkelige livet, så tror jeg at OASIS har blitt en så stor og realistisk del av livet at han også føler at det er greit at det er sånn. Han er sikkert mest sitt autentiske selv i OASIS når han slipper å forholde seg til kroppsspråk, grimaser, reaksjoner etc. Da har han mer kontroll på hvem han fremstår som.

Synes diskusjonene mellom Art3mis og Wade som omhandler om de egentlig kjenner hverandre eller ikke, er interessante. Art3mis har et poeng i at hun kun viser det hun vil vise, men jeg tror Wade har rett i at i bunn og grunn så er det den ekte personen som fremstår. Men igjen, Art3mis har rett i at det er deler av en ekte person, ikke nødvendigvis hele. Nå kjenner jeg at jeg kan lulle meg inn i noe kompliserte greier om at hvem kjenner egentlig noen andre fult og helt osv, men det skal jeg ikke gjøre. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig, ikke mulig å anta at hovedpersonen ikke er ensom i det virkelige liv, uten hverken familie eller venner. Men siden de aller fleste lever livet sitt i en virtuell boble, er vel relasjonene inne i OASIS på mange måter viktigere enn de utenfor. Og en potensiell kilde til gode vennskap i det virkelige liv etterhvert håper jeg.

Liker boken godt så langt jeg også. Spennende handling, gode karakter, ja rett og slett en veldig underholdende bok. Jeg er kommet til kapittel 0016, og må ta en pause for å ikke rase gjennom boken kjenner jeg. OASIS, for et spill, jeg vil spille! Appellerer så absolutt til nerden i meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg klarte ikke å holde igjen, og leste den ferdig for et par dager siden. Vurderer å lese den om igjen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He-he, har veldig lyst til å være i OASIS jeg også - appellerer til nerden i meg, ja :-) Den virtuelle verdenen bir hyper-reell; det virtuelle universet overgår alt den (gamle) virkeligheten kan tilby. Hmmm-- den vanlige virkeligheten blir liksom døll og veldig passé i forhold til mulighetene i OASIS! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har sånn smått kommet igang med boka. Har ikke den helt dystopiske følelsen jeg er vant til når jeg leser bøker i denne kategorien, uten at det gjør den dårlig (så langt) for min del. Nå har ho ikke jeg lest så veldig mange dystopiske bøker, noen få av Stephen King og Jonathan Cronins trilogi, så jeg har nok bare godt av å utvide horisonten litt. Hvis det er én ting jeg skal peke på som jeg synes er litt småirriterende; fotnotene. Jeg synes det er unødvendig med fotnoter som ikke har en relevans som gir leseren mer forståelse. Fotnotene hittil har ikke vært så veldig oppklarende, men kanskje de settes i sammenheng lengre uti handlingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fotnotene er heldigvis kun i starten av boken i kapittel 0000. Ingen fotnoter etter Første brett og kapittel 0001 i den norske utgaven, hvertfall ikke så langt jeg har kommet :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er på side 189, og ikke en eneste fotnote i syne. Heldigvis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lagt merke til at det er så mange fotnoter? Jeg leser den engelske utgaven på Kindle. Der er det greit å kunne slå opp ting direkte (ikke bare ord, men referanser til filmer, musikk osv som wikipedia forklarer). Leser du den norske utgaven?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser den norske, ja, men fikk akkurat tips om at de kun er i begynnelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Angåande at boka skal innehalde talrike referansar til 80-talet så lever i allefall innleiinga opp til dette. Men der er jammen meg mange referanser eg ikkje kjenner meg att i. Måtte t.d. høyre på Dead Man's Party med Oingo Boingo, men det ringer ingen bjeller.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Som deg måtte jeg sjekke sang og band, som var helt ukjente for meg. Men sangen var bra den, og på Spotify kommer de gamle heltene Wall of Voodoo opp først på "related artists".

Mange av referansene går til spill og filmer som er helt ukjente for meg, liker allikevel boka svært godt så langt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er mange jeg heller ikke kjenner meg igjen i, spesielt på spillsiden, foruten de helt åpenbare som for eks Pacman. Men siden jeg ikke er noen spiller, forventet jeg heller ikke at jeg skulle ta de. Jeg har mer hell på musikksiden, selv om det er ukjente referanser her også, blant annet den du nevner. Men boken har allerede utvidet spillelisten min på Spotify :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke så veldig lenge siden jeg leste Ready Player One, så jeg blir nok ikke å lese den på nytt nå, men jeg kommer absolutt til å delta i diskusjon :) Det er en god bok, gled dere!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tror jeg slenger meg med jeg også! Hører den som lydbok via Storytel. Garanterer ikke at jeg klarer å følge med dere hele veien da jeg begynner med bacheloroppgave i midten av mars.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lånt boka og har en intensjon om å delta på felleslesingen :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken er åpnet og de første sidene lest. For en som lett blir grepet av imagenære verdener og som for tiden står med begge bena i et fantasispill, tror jeg dette kan bli en veldig interessant bok. Hadde uten tvil vært en av eggerne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg nærmer meg halvvegs nå, og selv om jeg knapt nok har spilt den typen dataspill som boka omhandler liker jeg boka godt.

Jeg ser at det heter "egger" på norsk. Jeg leser den engelske utgaven. Der heter det "gunter", som er en forkortelse for "egg hunter". Hvordan har de forklart hvordan ordet "egger" oppsto på norsk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser at jeg var litt kjapp her, temaet har vært oppe tidligere i innlegg lengre ned!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig, hvis jeg hadde hatt tilgang til OASIS frykter jeg at det hadde vært uhyrlig avhengighetsskapende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eggerne? - Det er antagligvis oversettelsen av gunters? Ikke så gal oversettelse :-) Jeg ble også straks grepet av de imaginære verdenene og synes det skrives og fortelles på en måte som gjør det lett å se for seg handlingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En som leter etter et virtuelt påskeegg. Er gunters en avledning av hunters?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

i starten av romanen får vi vite at de som jakter på Hallidays virtuelle egg, først blir kalt "egg hunters". Dette forkortes deretter raskt til "gunters".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er klar! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er klar! Vi hadde boka på engelsk hjemme, men fikk låne på norsk på biblioteket. I følge min mann er den veldig bra, og han gleder seg til å diskutere med meg. Bra utgangspunkt!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Grei leseperiode. Boka er sannsynligvis i postkassa mi idag (sammen med Gå aldri fra meg, for den så også spennende ut).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjekker om denne er tilgjengelig på biblioteket mitt umiddelbart!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette blir bra, gleder meg. Boka er bestilt frå bokklubben, 262,- med stive permar, håper den kjem fram til lesestart. I mellomtida får eg finne fram litt god gamal 80-talsmusikk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gledeleg overrasking då eg pakka opp boka i dag; det ser ut for at eg har fått eit signert eksemplar!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var ikke verst! Hvilken bokhandel er det som leverer signerte ex?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg kjøpte frå bokklubben, så eg vart veldig overraska. Men smussomslaget var bittelitt slitt i kantane, eg tipper dei har tatt imot eit ekseplar som har stått til utstilling i ein bokhandel ein kvan plass.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har hatt lyst til å lese denne i over ett år pga alt hysteriet over den i bokmiljøet. Kjøpte den for nesten ett år siden også men har ikke fått startet den enda. Så det passer perfekt :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er boken bestilt fra biblioteket:) Gleder meg til å se om jeg tar alle 80-talls referansene. Foreslått leseperiode er fint.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt grei leseperiode :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah, denne har jeg hatt lyst å lese lenge. Gleder meg!
Leseperioden høres helt grei ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundMonica  SkybakmoenMorten JensenEivind  VaksvikLailaHelen SkogTrude JensenDolly DuckSolveigReidun SvensliIngunn SPiippokattaReadninggirl30Torill RevheimFindusHeidiHilde Merete GjessingEmil ChristiansenTine SundalKari ElisabethAnniken RøilIngvild SAnne-Stine Ruud HusevågOle Jacob OddenesFride LindsethMarit HøvdeG LskognymfenEllen E. MartolmarithcVannflaskeVibekeBjørn SturødSynnøve H HoelBjørg L.IreneleserKorianderBeathe SolbergMarit Håverstadsiljehusmor