Diskusjoner om Hamsun... det var kanskje meg? ;) For jeg fikser jo ikke Hamsun så godt, jeg heller, og jeg vet at jeg her inne blant annet har grunngitt det med menneskesynet hans....

Høres ut som gemalen og du har en flott tur i vente!

Flere nordnorske forfattere: Laila Stien, fin novellekunst. Stien er vel finnmarking; det tror jeg også unge Aina Basso er. Har ikke lest henne ennå, men hun har blant annet en roman fra heksebrenningen i Finnmark. Eldre litteratur: samiske Matti Aikio, og Regine Normann som jeg for flere år siden fikk tips om her inne. Anbefaler som jeg pleier bokhylla.no for den eldre litteraturen. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Ja, nettopp - visst var det deg! Beklager Marit :-)

Hjertelig takk for tips. Fått mange gode forslag. Flere av de foreslåtte forfatterne kjenner jeg jo av navn, men det viser seg at jeg har lest sørgelig få av dem.
Ja, denne reisen skal bli fin. Gleder meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dere bør kanskje se "Heftig og begeistret" også, sånn for å være forberedt...?

Og så har jo for all del Lars Saabye Christensen bodd lenge i nord, og lagt handlingen i flere bøker dit! Jeg så for meg omslaget, men måtte sjekke i egen oversikt hvilken bok jeg spesielt tenkte på: Jubel er tittelen. Vaskeseddelen sier:

"Romanen handler om den underlige Jonatan Grep. På sommerjobben som dansemusiker på det minst besøkte hotellet i Nordland, møter han en rekke mennesker med vidt forskjellige personligheter og egenskaper. Jonatan får del i deres historier og i den nordnorske sommeren kommer også hans egne historier fram, bl.a. en oppvekstskildring fra Oslo som Jonatan Grep er ganske alene om."

Det jeg mener å huske fra boken, som kom ut på 1990-tallet, er en 17. mai-feiring i blond nordlandsnatt ute i øygapet...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ha, ha, ja absolutt! Alltid kjekt å vite hva man går til ...

Når det gjelder Saabye Christensen liker jeg hans dikt bedre enn hans mursteiner. Jonatan Grep høres imidlertid ut som et interessant bekjentskap. Stor variasjon i terningkastene!

Jeg er imponert over den responsen jeg har fått på min lille forespørsel. Prøver å svare alle. Tusen takk til dere alle i fall noe glipper for meg! Artig at det er stor interesse for den nordnorske litteraturen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

(Jubel kom ut lenge før LSB begynte å produsere mursteiner! Helt "vanlig romanstørrelse" på den boken. Måtte bare ile til og få avklart det.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kunne like gjerne ha vært meg. Falkberget og Hamsun har ganske ulike tilnærminger til figurene sine: Hamsun ler litt av en del av dem, men smiler likevel til dem, slik jeg leser han.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Karen RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn Bakken