Da var det helg igjen folkens!

Denne helgen leser jeg Oliver's Strange Journey av Oliver Markus. Hans reise var kanskje merkelig, men så langt har ikke boka vært det helt store.
Da har jeg større forhåpninger til Falling Through the World ~ A Journey Through ME/CFS ~ A Novel av Rachel Clarke. Dette er en bok som jeg frykter blir litt vel personlig da jeg selv har alvorlig grad av ME, men det gjelder å utfordre seg selv.

Ønsker dere alle en god helg!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 46 svar.

Leste kjappt gjennom den 80 siders boka om TISA og TTPS . Den bør alle lese da det handler om vår økonomiske fremtid

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortsatt er det Kjartan Fløgstads samlede og Ingvild H Rishøis historie om fru Bang og andre noveller. Storkoser meg med begge!

Heri Odda har vi et litteraturhus, bedre kjent som Bokbadet. Her kan du levere inn bøker du har lest (eller aldri har lest eller kommer til å lese, for alt jeg veit...), eller du kan kjøpe de samme billig. Plukka med meg to klassikere for 2 x 40kr i dag, Dashiell Hammett og Malteserfalken og Hunden fra Baskerville, dere veit hvem. Begge i veldig god stand! Disse leste jeg rett etter hverandre for nærmere 40 år siden. Reunion folkens, reunion!

Fortsatt god lesehelg i sol eller regn eller snø, vind eller stille, dagslys eller mørke ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med Anne Holt- Offline i forrige uke. Etter at jeg ble ferdig med denne har jeg startet på Liza Marklund sin nyeste krimbok Jernblod. Dette er den siste boka om Annika Bengtzon , så jeg er spent på hvordan dette går.

God lesehelg til alle sammen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg sitter med Ikke en sånn jente av Lena Dunham. Jeg liker den. Til tross for at jeg egentlig ikke har noe forhold til Lena Dunham. Jeg har ikke sett Girls eller noen av filmene hennes. Men det tror jeg at jeg kommer til å gjøre nå!

Når jeg er ferdig med den skal jeg kaste meg over Nådegaven. Har gledet meg lenge til denne fantasytrilogien. Håper den innfrir.

God helg alle leseglade venner!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal lese kategorien Graphic Novel i Popsugar Reading Challenge og har valgt Elfquest volume 2 God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

På tirsdag ble jeg ferdig med Farvel til Eddy Bellegueule av Edouard Louis. Og jeg har begynt på Silber (drømmenes første bok) av Kerstin Gier og jeg skal fortsette å lese i In the dark av Richard Laymon. Hvis jeg blir ferdig med en av disse skal jeg begynne på Red Rain av R.L. Stine. R.L. Stine er forfatteren bak bokserien Grøsserne (Goosebumps) som jeg var fan av da jeg var yngre og har alle de bøkene fremdeles. Den bokserien har blitt til både tv - serie og film.

Ellers har det vært mye snø i det siste, og håper den forsvinner snart og det er ikke mer sjakkturnering å se på tv enn så lenge:( Så det blir en kjedelig helg i vente:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva synes du om Eddy? Har lenge tenkt at jeg vil lese den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei og beklager for sent svar. Jeg har ikke skrevet anmeldelse av den ennå, men det blir etter hvert. Men det jeg kan si er at jeg likte historien fordi den er sterk. Det er bare det at det var noe med fortellermåten som skurret og som jeg ikke falt for helt. Om det er oversetteren sin feil eller ikke, vet jeg ikke. Jeg likte historien, men ble ikke helt fan av fortellermåten. Så jeg ga den terningkast tre. Vet at mange elsker boka, men jeg ble bare ikke helt bergtatt:/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du svarte veldig raskt i og med at jeg nettopp spurte ;-) Takk for raskt svar :-) Jeg kommer til å sette pris på en anmeldelse dersom du føler for å skrive en.

Ja, jeg har fått inntrykk av at historien er ganske så sterk. Og den er vel selvopplevd fra fortellerens side. - Er det så en forteller eller en forfatter vi da har med å gjøre, tenker du? - Eller begge deler? Jeg kommer til å lese eller høre den på fransk da det faller naturlig for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kommer naturligvis til å skrive anmeldelse av den, usikker på når for jeg ligger etter med andre anmeldelser, men jeg gjør så godt jeg kan;)

Du har rett. Historien er sterk og selvopplevd av forfatteren. Og om det er en forfatter eller forteller vi har med å gjøre angående denne boka er et godt spørsmål:) Men vi har vel å gjøre med begge deler:)

Jeg kunne ha lest den på fransk hvis jeg hadde kunnet det, men det kan jeg ikke:) Jeg tok fransk på ungdomsskolen og interesserte meg ikke annet enn å få godkjent i akkurat det faget;) Tror det var det og matte jeg interesserte meg minst i:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har sendt samboeren ut på quiz, og satser på at det resulterer i at jeg får lest en del i kveld. Jeg leser flere bøker samtidig nå, både på grunn av korte frister hos biblioteket, og på grunn av jeg leser en bok sammen med den dystopiske lesesirkelen.

Jeg leser Menneskebarnet sammen med lesesirkelen. Den har ikke fenget meg nevneverdig ennå, men er ikke kommet halvveis ennå, så mulig den tar seg opp. Merker at sci-fi ikke er min favorittsjanger.
Jeg leser en spennende kriminalroman også, Offer uten ansikt. Den er vanskelig å legge fra seg, og er den boken det haster mest med, da jeg har lånt oppfølgeren med relativt kort lånefrist. De er på drøyt 600 sider også, i overkant mye, men handlingen er god!
I går lånte jeg med meg 5 bøker hjem fra biblioteket. Arbeidsplassen min flyttet til sentrum i januar, så det betyr mange besøk på hovedbiblioteket i byen :o En av de jeg lånte, som jeg har startet med, er Slåttekar i himmelen, som jeg har hørt så utrolig mye bra om. Den har allerede gjort et godt inntrykk av meg, etter drøye 50 sider.
Som om ikke det var nok med disse bøkene, så leser jeg også en krimbok med handling fra Trondheim, like utenfor jobben min: Nådegiveren - et Falkener og Wilberg mysterium. Dette er en krimbok i mye roligere tempo enn "Offer uten ansikt", og det at den foregår for omtrent 100 år siden, i kjente omgivelser for meg, gjør at den er behagelig og interessant. Her er mysteriet i fokus, og ikke drap etter drap etter drap..

Riktig god helg alle bokelskere! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg koser meg ordentlig denne helgen med Det vokser et tre i Brooklyn av Betty Smith, som har kommet i en nyoversettelse, hurra for det, gode, mer moderne oversettelser er viktige.
I tillegg begynte jeg nettopp på Døde sjeler av Nikolaj Gogol, virkelig fornøyelig.
Sist, men ikke minst, leser jeg Karen Blixens Syv fantastiske fortellinger, og følelsene er litt mer blanda her. Karen Blixen forvirrer meg litt for mye, og jeg liker ganske enkelt ikke følelsen av forvirring, som ofte stjeler unødvendig energi, enten det foregår i dagliglivet, eller på lesefronten.

En riktig god helg til dere alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg skal hente Evna av Siri Pettersen på biblioteket etter jobb i dag, og gleder meg stort til avslutningen av denne flotte trilogien. Bare litt synd at det er den siste.

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kommer IKKE til å bli skuffet! Gled deg! Jeg skulle ønske jeg kunne lese den for første gang igjen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh, så bra! Glad for å høre det. Jeg hadde tenkt å plassere boken under punktet 'a book that is guaranteed to bring you joy' i Pop Sugar leseutfordringen, så da høres det ut som jeg trygt kan gjøre det :) Kjempefin serie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan du trygt gjøre! Kos deg masse med den! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, endelig helg! Forrige helg lå jeg rett ut med feber og hodepine så føler at det er lenge siden jeg har hatt helg. Jeg har endelig kommet igang med Syv fantastiske fortellinger, er halvveis i Veien til Pisa og liker språket så langt. Ellers har jeg planer om å lese min første Paul Auster bok i helgen, Illusjonenes bok Nå laver snøen ned her, så jeg holder meg inne med god samvittighet:-) God lesehelg!!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, så var det helg igjen. Denne gangen kan jeg virkelig si endelig helg! Det har vært litt mye styr på jobben denne uken, så nå skal det bli godt med et par dager fri. Jeg hadde egentlig planlagt å lese videre i Paganinikontrakten av Lars Kepler denne helgen. Men det ble litt endring i planene når jeg fikk tilsendt et manus for testlesing. Så i helgen skal jeg lese om et mordmysterium i Hønefossområdet, satser på å sende tilbakemelding til forlaget i løpet av helgen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg i hvert fall Philadelphia-eksperimentet av Charles Berlitz & William Moore og Håkon Jarl i serien Sagakongene, begge bøker inngår i 2016 Reading challenge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fortsetter med John Irving og Mysteriealeen,de er ikke de raskeste å lese,bøkene hans,men du verden for et univers å fordype seg i.
Ellers er det et barnebarn på besøk i helga,så bestemor må nok trå til litt der også.
God helg til alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Forrige helg gikk det i fantasy, denne helgen ligger lesestoffet mitt langt nærmere virkeligheten. Jeg leser litt sakprosa, nærmere bestemt surfememoarene til William Finnegan, Barbarian Days: A Surfing Life. Jeg holder også på med litt hardkokt krim, The Expendable Man av Dorothy B. Hughes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Holder på med Kims lek som omhandler en avhopper fra Sør-Korea som dro til Nord-Korea. og det siste livstegnet fra ham var en bag på en buss i Sørkedalen i 1979..Artig lesning..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Full sving med Midtvinterblod av Mons Kallentoft. Nettopp startet, så vet ikke helt hva jeg mener om den ennå.

God helg, valentin, morsdag og fastelavn. Fikk jeg med alt nå?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jo, men Valentines og morsdag er neste helg ;) Har du lest andre bøker av Mons Kallentoft? Kommer stadig over bøkene hans, men har ikke lest en eneste en ennå. Vet ikke helt hvorfor...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha... ja, der kan du se! Fastelavn da, traff på EN iallefall, haha... første boka jeg leser av han. Første av flere bøker om Malin Fors.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det reklameres tidligere og tidligere for disse merkedagene, sånn at vi skal få tid til å handle mest mulig. Jeg trodde også det var morsdag på søndag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å høre jeg ikke er den eneste som bommet, haha...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eneste grunnen til at jeg vet at det er Valentines og morsdag neste søndag er fordi jeg har bursdag den dagen, da er man nesten forpliktet til å få det med seg ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For tredje helg på rad (har det egentlig vært vekedagar imellom?) så er det lesesirkelbøkene Syv fantastiske fortellinger og Menneskebarnet som stend på menyen, saman med Sofi Oksanen sin Da duene forsvant. Sistnemnde blir eg nok ferdig med i løpet av helga, og då får eg gasse på litt med dei to andre, der eg ligg litt på etterskot.

Utover det blir helga prega av gjeterhundtrening, familievitjing og fotball. Ikkje på TV nei, laget til dattera sparkar i gang sesongen med treningskamp på søndag.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hei, hei, ja, det er spennende å utfordre seg selv. Det er nettopp hva jeg selv også leser om nå. Boken er en forsinket julegave, som jeg fikk denne uken. "Lovet være svakheten" av Alexsandre Jollien. Han ble født med CP, og plassert på en institusjon for gutter i 17 år. Senere begynte han sin skolegang, kom seg inn på universitetet, studerte filosofi, og er i dag en nokså kjent og anerkjent filosof og skribent. Boken er bygget opp som en samtale mellom han selv og Sokrates. Sistnevnte sier ikke så mye, og var vel også en som helst stilte spørsmål. Ved å forholde seg til forestillingen om Sokrates som venn og samtalepartner, åpner A.J. opp for å fortelle sin egen historie, og reflektere rundt det å ha et handikap, være annerledes, være svak, medlidenhet, forakt, hvordan andre former ens identitet, og tenkningens befrielse fra andres blikk.
God lesehelg til deg, og alle bokelskere:) Her tiner snøen nå.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg kjenner at jeg må ha en pause fra Karens Blixens «Syv fantastiske fortellinger», som vi leser i lesesirkelen. Har lest de fire første nå, den femte tidligere.

Har en liten bunke på nattbordet, som jeg har plukket frem som prioritert lesing. Valget står mellom så forskjellige bøker som «Kongens fall» av Johannes v. Jensen, «An der schönen blauen Donau» av Øyvind Hånes, «Dager i stillhetens historie» av Merethe Lindstrøm og «Keiseren av Portugalia» av Selma Lagerlöf. Alle plukket med fra bruktbutikken.

Klarer ikke å bestemme meg. Noen som kan hjelpe!
God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kongen fall hadde eg forøvrig tenkt å foreslå som lesesirkelbok i denne runda, men eg bomma på tidsfristen. Neste gang skal eg passe betre på. Dersom det ikkje hastar med å lese den og du orkar å spare på den 5-6 månadar så kan det jo hende det blir felleslesing av den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den hadde jeg stemt på :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God ide! Boken har jo fått veldig gode omtaler her inne, og jeg har rikelig med lesestoff :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har bare lest Dager i stillhetens historie, men husker at jeg likte den godt. En lavmælt og fin bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk skal du ha, Kristine Louise!
Boken ligger i "skal lese"-bunken :-) Gleder meg til den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, fine bøker alle sammen - av noen av de fremste forfatterne i norden. Keiseren av Portugalia er den vakreste boken jeg vet om. Kort, men så konsentrert og sterk at man aldri glemmer den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boken slukte jeg i en jafs. Eller boken tok meg.

Har sett en fjernsynsversjon for lenge siden, men det er ingenting mot å lese boken. Den vil ikke bli glemt. Jeg deler ditt og Josteins syn – dette er blant det beste jeg har lest.
Tusen takk til dere begge for at dere ga Keiseren av Portugalia et puff frem i min lesekø.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er jeg glad for å høre! Ja, det er noe med de korte, konsentrerte romanene som kan være så overveldende. Har hatt samme opplevelse med Friedrich Dürrenmats 'Uhellet', Kerstin Ekmans 'Hunden' og Hanne Ørstaviks 'Kjærlighet'.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bestilte Hunden frå mammut-salet. No gleder eg meg ekstra til å take fatt på denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg! Det er en av de bøkene som får en til å se på omgivelsene - og ikke minst naturen - med nye øyne. Etter Hunden leste jeg flere av Ekmans bøker fra skogen, som Røverne i Skuleskogen og Urminnes tegn. Fine de også, men denne er uendelig vakker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk, Knut!
En vakker, konsentrert og sterk bok høres ut som det jeg trenger etter Blixens nokså kronglete og sammensatte fortellinger. At den er kort, gjør heller ingenting, siden jeg har tenkt meg tilbake til lesesirkelens timeplan.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har ikkje lest dei tre andre, men stiller meg bak Knut sin anbefaling. Keiseren av Portugalien er ei lita perle av ei bok. Håper den fell i smak hjå deg også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, enda en lesehelg. Denne helgen holder jeg på med Kristin Harmel - så lenge det er stjerner på himmelen. Jeg her helt oppslukt og problemer med å legge den fra meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandKirsten LundSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorBertybreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine Sundal