Kan det dreie seg om To-kyrs industriarbeidarar i streik, skal tru? Neidå, eg gjeng ikkje rundt og veit slikt, eg søkte på Andreas Hompland på Nasjonalbiblioteket og fann fulltekstversjonen av denne boka der, som ser ut til å stemme nokonlunde med det du spør etter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Til annelingua og Jostein

Jeg prøver å være forsiktig med ordet fantastisk, men nå blei jeg veldig glad! Jeg gjorde en rekke søk uten å finne det dere fant.
Tusen takk. Bokelskere har noen bra kvaliteter!

Jeg er i gang med fullteksversjonen, og Haugenbok hevder de har boka til salgs. Det får vi nå se på.
Allerede i forordet er Hompland inne på problemstillinga jeg var på jakt etter: Hvorfor er streiken glemt? Hvorfor blei den ikke snakka om i ettertid? En streik i ei lita bygd, som varte mer enn et halvt år, på en bedrift med 150 ansatte. En konflikt med streikebrytere, politi og glefsende bikkjer.
(Den opprinnelige problemstillinga mi var hvorfor de drikker så hardt i Finland. Og hypotesen er at det finnes en parallell mellom Kvinesdal og landet til Väinö Linna og Kjell Westø).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

SolveigFindusLilleviTheaIreneleserInger-LiseTine SundalReadninggirl30William BillisonLailaBeathe SolbergsiljehusmorTor-Arne JensenTanteMamieTralteKirsten LundOleKjell F TislevollVannflaskeLars Johann MiljeGrete AastorpOdd HebækCamillaVanja SolemdalMartineEvaRufsetufsaKaren RamsvikHilde VrangsagenJohn LarsenBjørg L.Lisbeth Marie UvaagHeidi LEli HagelundReidun VærnesAnn EkerhovdBente NogvaEivind  VaksvikAvaNina G