En veldig godt skrevet og interessant bok der Tysklands historie gjennom det 20. århundre fortelles gjennom historien til en familie. Dessuten er det mye interessant av en mer generell natur for eksempel om hvor mye tilfeldigheter har å si i et menneskeliv og hvordan forskjellige personlighetstyper tilpasser seg (eller gjør motstand mot) ulike (politiske) systemer.

Det er imponerende hvor åpent Maxim Leo forteller om familien sin. Om den ene bestefaren som måtte flykte fra Tyskland før andre verdenskrig og ble aktiv i den kommunistiske motstandsbevegelsen i Frankrike under krigen. Og om den andre bestefaren som gikk like aktivt inn for nazismen på 30-tallet som for DDR etter krigen.

Boka er også veldig morsom spesielt når Leo beskriver oppveksten i DDR på 1970 og 1980-tallet. Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie