Slutten av Kapittel 7
Er det nokon av dykk som har kjennskap til prepareing av biologiske prøver for undersøking i lys- og elektronmikroskop? Dr. Caldwell akkar seg over at ho ikkje har utstyr for å kutte prøver i tynnare skiver enn 0,1mm Er dette tynt nok til å gjere brukbare lysmikroskop-undersøkingar? Det er i alle fall alt for tjukt for transmisjons elektronmikroskop (TEM). Eg kan ikkje hugse at det var nevnt noko om kva for mikroskoperingsutstyr ho hadde til å studere prøvene sine.

Grunnen til at eg fatta spesielt interesse for dette er at eg har styrt ein del med mikroskopering av metallprøver. Og eg trudde først at ultramikrotomen som kan kutte 30 000 prøver pr millimeter, altså ca 33 nanometer tjukke, var ei overdriving. Men det stemmer visst. Informativ video om teknikken her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Dette er jo satt i framtida, så teknologien er trolig ment å være bedre enn på tidspunktet da boka ble skrevet. Likevel kan det godt hende forfatteren ikke har hundre prosent oversikt her, og bare definerte 0,1 mm som grensa. Jeg tenkte ikke så mye over det, for å være ærlig :P MEN kan si såpass som at de kommer til en annen lab senere i boka, som har mer fancy utstyr. Da får du også en forklaring på hvorfor Caldwell ikke har hatt tilgang til det beste av det beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

CecilieIngeborgCathrine PedersenPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.siljehusmorMorten JensenSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaTanteMamie