Da er helgen her igjen, den kommer bare fortere og fortere synes jeg.

Denne helgen skal jeg fullføre den ganske så intetsigende Moranthology av Caitlin Moran. En kjedeligere bok er det lenge siden jeg har lest. Neste bok er litt usikker, men jeg snuser på Ludwika A Polish Woman's Struggle To Survive In Nazi Germany av Christoph Fischer. Dette er en bok basert på virkelige hendelser. Det er en sjanse for at jeg trenger litt mer fart etter Moranthology så kanskje jeg heller begynner på The Forgotten Girls av Alexa Steele.

Uansett, jeg ønsker dere alle en god helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 29 svar.

Denne helgen leste jeg videre i den nye John Irving-boka - Mysterieavenyen. Jeg liker den veldig godt! Dette er Irving slik vi kjenner han - et rikt univers av sterke, skrudde mennesker - denne gang er rollene gestaltet av to talentfulle barn som starter livet på en søppelplass i Mexico.
Jeg var også Innom Strand Bookstore i New York. Milde himmel! For et bok-mekka! De har ifølge eget slagord 18 miles med bøker, og det tror jeg på. Jeg klarte nesten ikke å komme meg ut igjen. Første bok derfra ble Counting by 7s - en kjempefin ungdomsbok om en hyperintelligent jente på 12 år som har vanskelig for å passe inn, mister begge foreldrene i en bilulykke, og som opplever at en vietnamesisk familie og veilederen på skolen går sammen om å ta vare på henne. Hvis ikke det er hun som tar vare på dem, da. Om livets alvor og gleder. Morsom og trist.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ble ikke mye lesing denne helga. Disney on ice i stede, og det var jammen en opplevelse! Det lille jeg har lest er Løgner av Yrsa Sigurdardottir.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må du lese bøker du synes er kjedelige eller dårlige? For noen år siden leste jeg alltid ut bøker jeg begynte på, men etterhvert fant jeg ut at det er så utrolig mange gode bøker at kjedelige/dårlige bøker vil jeg ikke kaste bort tid på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er et godt spørsmål. Vanligvis ville jeg ikke gjort det, men siden dette var små tekster så kunne jeg skumlese litt og hoppe over det verste. Må nok innrømme at jeg også har litt problemer med å ikke lese bøker jeg tross alt har brukt penger på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bortkastede penger er selvfølgelig ergerlig, men bortkastet lesetid i tillegg blir på en måte dobbelt ergerlig. Jeg kjøpte bøker gjennom mange år og har tilslutt innsett at jeg ikke har plass til fler (bortsett fra kindle). Låner på biblioteket og kan da droppe bøker som ikke fenger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt poeng, det skal jeg tenke på neste gang jeg lurer på om det er verdt å fullføre en bok :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På vei hjem fra syden kommer jeg til å begynne på boka Frihet eller død av Niko Kazantzakis. Han har også skrevet den gode boka Fortell Zorbas, fortell., så det skal bli spennende med ei ny bok fra samme forfatter.
Ellers har jeg på lur Mens du hviler av Tomas Sjødin.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ah - Kazantzakis! På gravmonumentet hans står et sitat av ham: Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβούμαι τίποτα. Είμαι λεύτερος. Jeg håper ingenting. Jeg frykter ingenting. Jeg er fri.

Zorbas fortelling er mer enn en dansende Anthony Quinn på ei kretisk strand!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg gjorde meg ferdig med Room, så nå har jeg starta på Daughter of Smoke and Bone.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvordan liker du den? Har lenge tenkt på å skaffe meg den boka, men vært usikker. Daughter of Smoke and Bone er bra, men de to siste i trilogien kan ikke måle seg med den første:/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syntes den var bra, veldig spennende å være i hodet til en 5-åring.

Har også hørt at den første i trilogien er best, så vi får se!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser ut som jeg bør skaffe meg den. For jeg har lenge vært nysgjerrig på boka Room i flere år. Så det er vel på tide å lese den. Jeg får skaffe meg den og lese den i februar. Takk for tilbakemelding:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blei jo ferdig med biografien om Hans Børli til slutt. Ei strålende fin bok om hans liv og diktning! Les gjerne Syng Liv I Ditt Liv av Truls Gjefsen, den er vel verdt noen timer av din tid!

Fant her om dagen ei bok i gratishylla på biblioteket vårt som er ei undervisningsbok i hvordan en bygger opp dikt. Utover i boka er det mange flotte dikt, vist som eksempler. Forfatterne heter Per Olav Kaldestad og Hanne Knutsen, boka heter enkelt nok Diktboka.

Denne helga, mens det er is og slaps ute, begynner jeg på Historien Om Fru Berg, ei novellesamling av Ingvild H Rishøi. Spennende forfatter!

Ei god uke til enhver :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ei bok som eg fekk i hende i går, nemlig Sovjetistan av Erika Fatland, har gitt meg leselysta tilbake. Så denne helga blir den prioritert. Heldigvis har lesetilhøva mine også betra seg ein del....
Elles så har eg fremdeles svært skral datatilgang...gler meg stort til andre tider.
Ha ei god helg - og spesielt ei god lesehelg til alle! :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

ferdig med islamboka, og har begynt på en om kontrafaktisk historie. veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sliter fortsatt med tiden så skjønner ikke hva du snakker om:) Her går tiden så sakte at dagene må kveles:) Det er en forbannelse. Jeg tror jeg er den eneste som krangler med tiden og som ikke får den til å gå:)

I hele uka har det snødd og uka før der igjen. I de siste to ukene har det snødd så mye at de har brøytet både dag og natt. Jeg har aldri likt vinteren av en eller annen grunn. Jeg er og blir et høstmenneske, elller et uværmenneske for jeg foretrekker drittvær. Jeg synes bunn i grunn at høsten er mye vakrere enn vinteren:) Men jeg kan for all del bare bli snødd inne for jeg har både mye kaffe og bøker;)

Natt til torsdag ble jeg ferdig med Jeg gir deg sola av Jandy Nelson og samme natt begynte jeg på Irma Dahl (Den dedikerte begravelsesagenten) av Kristine S. Henningsen. Jeg skal også lese videre i Søndager med The Supremes av Edward Kelsey Moore. Og hvis og når jeg blir ferdig med en av disse skal jeg begynne på Stoner av John Williams.

Ellers skal jeg se på sjakk. Tata Steel Chess begynte forrige lørdag og varer til neste lørdag:) Jeg er en nerd og må følge med på det fordi det er den eneste "sporten" jeg liker.

Ps: The Forgotten Girls har jeg hørt om og har vært veldig spent på den. Håper jeg får høre din mening om den:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Misunner deg virkelig ikke den indre klokka di, da beholder jeg heller min egen :-)

Vinteren er nok ikke min tid heller, men nå som jeg er husbunden så har det virkelig ikke noe å si. Så lenge jeg bare titter på vinteren gjennom vinduet så synes jeg den er fin. Våren er nok min favoritt-tid tror jeg, men jeg liker både sommer og høst.

The forgotten girls er neste bok så jeg skal prøve å si litt om den når jeg kommer igang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg kunne godt ha gitt bort den indre klokka mi til hvem som helst, men det er ikke mulig. Da jeg var i arbeidslivet og hadde et liv så gikk klokka sabla fort, men i de siste årene har jeg måttet krangle med den. Uansett hva jeg gjør så går klokka fryktelig sakte, selv når jeg leser. Så krangler med tiden hver dag og prøver å kvele dagene, haha. Grotesk måte å forklare det på, men det er sånn det er :)

Jeg er ikke mye ute jeg heller. Er stort sett inne så trenger egentlig ikke å bry meg om snøen jeg heller. Er kun ute når jeg har time hos fysioterapeuten eller når jeg må gå ut med søpla og hente posten, men ellers holder jeg meg inne. Er stort sett inne uansett årstid egentlig:) Har stort sett alltid vært en innesitter:)

Jeg kommer til å skaffe meg The Forgotten Girls etter å ha fått vite din mening og hvis du synes den er bra;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj, nå føler jeg presset! Neida, jeg kan jo bare gi en tilbakemelding på hvordan jeg opplevde den. Og den er nå ferdiglest. Boka er bra nok, med en spennende historie. Allikevel synes jeg den mangler det helt store for å nå opp til de beste bøkene. Det er jo første bok i en serie og da bruker man nødvendigvis litt ekstra tid på å bli kjent med personer og historier, det lider nok plottet litt under. Alt i alt synes jeg det var en leseverdig bok, men jeg synes ikke den når helt opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, ingen grunn til perstasjonsangst og takk for at du tok deg tid til å gi meg en tilbakemelding. Det setter jeg pris på.

Synd at den ikke nådde helt opp og første bøker i en trilogi/serie bruker ofte mye td på at leserne skal bli godt kjent med personene og da går handlingen gjerne sakte. Skjønner greia. Selv om den ikke nådde opp skal jeg undersøke boka og se om jeg får tak iden:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir lesesirkelbøker i helga. gretemor-lesesirkelboka Syv fantastiske fortellinger av Karen Blixen er i posten, eg reiknar med den er framme i morgon. For dystopi-lesesirkelboka Menneskebarnet så ligg eg litt foran planen, men eg kjem nok til å lese 5-10 kapittel i helga likevel.

Vidare har eg starta på Sofi Oksanen sin Da duene forsvant. Har lest berre to kapittel enno, og slit litt med å kome inn i handlinga. Ein får tru det gjeng betre etter kvart.

Det blir eit par bilturar i helga, for meg er dette synonymt med lydbøker. Då blir eg nok ferdig med Just So Stories av Rudyard Kipling, og tek fatt på The Man Who Was Thursday av G.K. Chesterton (som sikkert er best kjend for Father Brown-historiene)

Det ligg altså an til ei strålande helg. Nemnde eg at eg skal gå litt på ski også? Eller at eg skal dra på gjeterhundtrening ei økt eller to? Eller at eg skal ta med familien på restaurant på søndag? Jau, eg gjorde visst det nett no.

God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Høres ut som du er heldig om du får lest noe i hele tatt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser Room av Emma Donoghue. Den har stått på hylla siden 2011 eller noe, så nå er det jammen på tide siden filmen har kommet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

God helg! Fortsatt kaldt på østlandet, så dette blir nok en rolig innehelg. Jeg leser Jeg er Pilegrim, den er veldig spennende, med nesten 800 sider, så det holder nok med den ☺️

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Veldig kaldt! Tror det har vært -20 hver dag her jeg bor hvertfall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff! Her snudde det i dag, nå er det bare en minus.... Men holder meg inne allikevel jeg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Merkelig hvor fort helgene kommer- og går. Leser fortsatt i Egypteren Sinuhe av Mika Waltari. Det er en av mine favoritter,nå leser jeg sakte og bare nyter. 10 år siden forrige gang jeg leste den. Men har også endel liggende på vent,bl.a fikk jeg ei bok av Levi Henriksen i dag som heter Når plutselig en natt. Det er julefortellinger,men pytt,pytt. Har aldri lest noe av han før,så det skal bli spennende.
En god lesehelg til alle bokelskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

blir ferdig med islamboka ti storhaug

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-Lise