Gled dåke, eg leste den i fjor og likte den veldig godt! Litt diskusjon hadde som nevnt lenger ned vore interessant :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Jeg er enig. Vi hadde en relativt lang periode mellom Kallocain og denne, så det bør ikke være noe problem å diskutere etter at perioden er ferdig. Eventuelt kan man opprette en egen diskusjonstråd, selv om det er upraktisk med så mange tråder på én gang, der folk går inn på eget ansvar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da vi startet å lese bøker så jeg for meg at vi diskuterte etter leseperioden, sånn at spenningen ikke ble ødelagt for de som ikke leste like fort. Men det virker litt som at folk er mest interessert i å diskutere (dele inntrykk/meninger) mens de leser boka. Noen som har forslag til hvordan vi kan få en litt mer levende diskusjon? :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er nok eit vidt spekter i forventningar og tilnærmingar til ein slik diskusjonstråd. Det ville jo vere ryddig å vente med diskusjonar til alle er ferdge med å lese, men for min del ligg mykje av moroa nettopp i å dele tankar og observasjonar undervegs. Vidare meiner eg at dersom ein skal avgrense innlegg til å ikkje handle om handlinga, så stend ein att berre med litt mindre interessante meiningsutvekslingar om kor godt eller dårleg ein liker boka, språket, fargen på omslaget o.l.

Dersom alle las i same tempo ville ein sjølvsagt unngå å spoile for einannan. Men det er nok litt utopisk (motsatt av dystopisk, altså) å vente at dette skal passe for alle. Derfor har eg følgende tankar om kva ein kan gjere:

Leseperioden er på 32 dagar, Forteljinga er 390 sider lang, og inndelt i 72 kapittel av litt varierande lengde. Dette tilsvarer 12,2 sider pr dag, alternativt 2,25 kapittel pr dag. Eg vel å kalle lesing i dette tempoet for ein "lineær leseplan". Dersom ein hadde lest i eit jevnt tempo gjennom heile perioden, ville ein i dag ha lest omlag til side 79, alternativt til midtvegs i kapittel 14 som blir side 87. Inntrykket mitt er at alle les noko fortare enn dette.

Forslaget mitt er at ein tillet diskusjonar om handlinga fram til dit ein har kome i den lineære leseplanen, altså at t.d. i dag mandag 18/1 kan ein diskutere handlinga fram til ca side 79, i morgon fram til ca side 81, osv. Dersom eg har rett i antakinga mi om at alle les raskare enn den lineære planen, vil vi kunne ha detaljerte diskusjonar om handlinga undervegs utan at det blir spoiler for nokon av deltakarane.

Eg ventar ikkje at alle skal vere samde i dette. Kanskje er ingen samde? Men sjølv så er eg ganske nøgd med forslaget.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det var fiffig,og jeg liker fiffig, men blir det litt komplisert, tro?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dersom ein legg opp til millimetergrannsemd, slik som eg nytta i eksemplet, blir det nok i overkant komplisert, ja. Då måtte ein i såfall poste ein dag-for-dag leseplan med sidetal. Men det gjeng kanskje an å gjere det litt enklare etter same prinsippet? Eks. vent til første veke er over med å diskutere handlinga i første fjerdedel, vent til andre veke er over med å diskutere handlinga i andre fjerdedel, etc.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig med Ajiniakra og deg, Jostein. Et sånt opplegg tror jeg kan være greit for flere (?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det synes jeg er en veldig god idé! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Høres greit ut :) Men kan vi fremdeles diskutere lenger fram om vi bruker "spoilerknappen" som skjuler innholdet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg spelar det ingen rolle. Men eg tipper mange vil setje pris på om spoileren ikkje kjem i første setninga. Starten av innlegget visest jo på hovudsida uavhengig av om ein trykker på spoilerknapp eller ikkje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg er enig med dei som seier at det er viktig å unngå å diskutere for langt framover i boka, spesielt ei som denne med fleire overraskelsar på lur! Måten dette forumet er satt opp på gjer det kanskje litt uoversiktelig å ha særlige diskusjonar underveis, men etter mitt syn er det det mest spennande med ein lesesirkel. Å merke posten tydelig øverst kva kapittel innlegget gjelder kan nok vera ei løysing!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vet om flere lesesirkeler som deler opp diskusjoner etter kapitler (Kap 1-10, Kap 10-20 osv). Slik gjør i hvertfall på Goodreads. Dette er jo litt mere kronglete å gjøre her, siden vi ikke har tilgang til egne grupper og derfor hadde kommet til å ta litt vel mye plass. Synes det er greit å gjøre som Eli og Monica sier :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig med Eli Hagelund i at det er viktig å unngå spoilere.

En annen mulighet er å gjøre som Jostein har gjort lenger oppe i tråden – å innlede innegget med å skrive hvilket kapittel det omhandler. Så kan de som ikke har kommet like langt velge å droppe eller vente med å lese det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En må i hvertfall være påpasselig med å ikke røpe eller antyde handling. Bare gi generelle inntrykk, som å si at det ikke anbefales å lese på sengen før en skal sove, som jeg var så uheldig å gjøre i går.
Går selvfølgelig an å porsjonere boken, som Jostein sier. Tror jeg skal legge den litt til side en ukes tid igjen for ikke å sluke boken som en annen sultning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.Morten Jensen