Da har jeg funnet fram Menneskebarnet og begynner så smått på den i dag. Noen av dere som har «tjuvstartet» som har fått et inntrykk av boka så langt?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Har ikkje tjuvstarta, men leste første kapitlet i stad. Strålande anslag. Tid og stad er ganske nøyaktig angitt. Byen Beacon må vel vere omlag der Brighton ligg, og bunkeren ikkje så langt unna Cambridge-traktene? Og hendingane ligg ikkje så frykteleg mange år fram i tid.

Nett no lurer eg mest på kvifor Sersjant omtalar ungane som "abortar".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Under "Abortion" i Webster's Dictionary står det " a monstrous person or thing."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, då gjev det straks meining. Og med mindre det blir klart seinare i boka at "abort" har ei tilleggstyding, så kan det virke som om oversetjaren har bomma litt her.

Der er forøvrig enkelte andre ord og vendingar undervegs, kanskje spesielt vendingar, som får meg til å lure på om det er oversatt litt for direkte frå engelsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste tre kapitler i går før jeg klarte å legge fra meg boka. Og ja, det var en særdeles lovende åpning. Lurer også på dette med «aborter», og hva eller hvem disse ungene er. Dette blir spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare lest to kapitler hittil i dag, men nysgjerrigheten er vekket! Hva har skjedd og hvem er disse barna?!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste de tre første kapitlene i går, og syntes boka var vanskelig å legge fra seg. Og det lover jo godt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

i hvertfall en påminnelse om hvor umenneskelige vi mennesker er i behandling av de individer vi anser som annenrangs i forhold til oss.Kan utvikle seg på mange måter dette. Føler jeg blir "sugd" inn i boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste de tre første kapitlene i går, og skjønner godt hva du mener med at du blir «sugd» inn i boka. Dette tror jeg bli spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne Sjønnesen