Likte godt starten, men boken tar jo fullstendig av iforhold til synet på USA og kapitalisme. Dersom man bare leser boken som en eventyrbok, syns jeg den er spennende og velskrevet, og kan minne om "Jeg er pilgrim", så boken er sånn sett god for terningkast fem. Men det politiske budskapet ligger alt for langt til venstre. Forfatteren tar ikke avstand til hovedpersonenes politiske ståsted, og bidrar derfor med demonisering av kapitalismen. Basert på dette fortjener boken terningkast 1. Men for all del setter jo boken søkelys på regnskogen i Sør Amerika, som til syvende og sist er lidende. Jeg syns boken konkluderer med at bedriftsledere er onde, nådeløse, feite, alkoholiserte egoister som fortjener å dø, - riktignok tar hovedpersonen avstand til terrorhandling mot en oljeplattform i Nordsjøen, så budskapet er vel tydelig på at det er i regnskogen ondskapen skal stoppes. At dette skal være "Tidenes beste norske bok" må jo være et hån til ganske mange bedre bøker oppigjennom tidene. Dessverre har jeg gått rundt og anbefalt boken til venner og kjente mens jeg har promotert den som "Tidenes beste bok".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Går du rundt og anbefaler bøker før du har lest dem sjøl? På grunnlag av en avstemning blant Dagblad-lesere og Nitime-lyttere?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

På bakgrunn av smussomslaget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

KrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten Lund