Så var det helg igjen.. Dagene flyr unna og adventstiden kommer i full fart, nå er det ikke lenge til det lyser i både trær og vinduer. Om litt over en uke kan jeg drikke kakao og lese en fin bok mens alle de klissete julesangene høres i bakgrunnen :-)

Det er litt tidlig for julelitteratur ennå, så på Kindlen har jeg noe litt mindre hyggelig. Her fortsetter apokalypsen fra forrige helg med Breakers av Edward W. Robertson. Om jeg fullfører denne så går jeg rett på Implant av Jeffrey Andersson og Michael Wallace, siste boken i samlingen 7 Deadly Thrills. Som vanlig i samlinger er det litt forskjellig kvalitet, men de fleste har vært greie som tidsfordriv.

Siden jeg er hektet på Wordbrain så går det litt for mye lesetid på å løse ord-puslespill. Nå er jeg kommet til nivå Sekretær og må si meg veldig fornøyd med det.

God helg, bokelskere!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Har begynt å lese Trusselen fra IS av Mah-Rukh Ali, og den bør alle lese i disse dager.. Finnes flere av samme type som jeg har lest, og Hege Storhaug sin siste skal jeg også lese. Den heter ISlam - den 11. landeplage

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen er det Jon Fosse - Trilogien - som får oppmerksomheten. Har lest den første av de tre korte romanene. Jeg tror jeg vil lese hele før jeg skriver noe om hva jeg synes. Wordbrain spiller ikke jeg, men jeg er blant de trofaste som aldri har sluttet med Wordfeud. Og nå i helgen er det ny runde i ligaen, så det tar litt tid fra lesingen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan fint stå over denne jula. Jeg har blitt mindre fan av den i de senere årene:) Det aller verste er å finne julegaver til de som har absolutt alt, og jeg synes å gi gavekort er bare kjedelig. Så håper jeg kommer på noe:)

Høstens første snøfall kom her torsdag kveld, men heldigvis er det ikke mye snø som har lagt seg og håper den ikke varer lenge.

I natt leste jeg ferdig Kledd naken av Agnes Lovise Matre, og jeg begynte så vidt på Fjellets skygge av Gregory David Roberts som er oppfølgeren av Shantaram. Og jeg skal lese videre i Den største straffen av Robert Wilson.

Blir det tid til overs skal jeg begynne på Min søsters grav av Robert Dugoni.

God helg:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg lastet også ned Wordbrain for en tid tilbake etter at du nevnte det her i lesetråden. Men jeg ble jo så oppslukt med ordpuslespillet at jeg ikke fikk tid til andre ting, og i tillegg ble jeg irritert når jeg sto fast og ikke kom meg videre. Så den appen måtte jeg bare avinstallere (he-he).

Denne helgen er hovedboka Skyggedød av Anne Holt. Jeg har så vidt begynt, så jeg har ikke gjort meg opp så mange meninger ennå. Jeg har litt blandet forhold til Anne Holt sine bøker, noen har jeg virkelig kost meg med, mens andre har vært dørgende kjedelig. Håper denne boka er en av de bedre.

På lydbok går det fortsatt i Gutten som sluttet å gråte av Ninni Schulman. Denne er virkelig en bok etter min smak, og jeg koser meg med lydbok mens jeg går til og fra jobb. På nettbrettet går det sakte, men sikkert frem over med Orkideens hemmelighet av Lucinda Riley.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det første avsnittet ditt kunne jeg skrevet selv :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk ikke skaffet meg Lars Myttings Svøm med dem som drukner til en rimelig penge da den var på salg, men benyttet meg av bibliotekenes e-bokutlån og har stått på venteliste siden i sommer. På torsdag dukket den opp på iPaden. Jeg har ikke kunnet unngå å legge merke til alle lovprisningene boka har fått, men hadde egentlig ikke altfor høye forventninger da jeg begynte å lese.

I begynnelsen er jeg virkelig over meg av begeistring, gåsehuden dukker opp igjen og igjen, og jeg tenker at dette kommer til å bli årets bok for meg.

Hva som så skjer, forvirrer meg. Etter 30 til 40 sider, så skifter tonen/stemmen/stemningen og magien forsvinner. Jeg har opplevd noe lignende et par ganger før, bla, med "Far Goriot" av Honoré de Balzac. Den gangen skyldte jeg på meg selv, at humøret/formen ble dårligere, at det var årsaken til nedturen. I dag har jeg ikke lyst til å bruke den forklaringen.

Jeg har ikke lest ut boka, så håpet er fortsatt at dette skal bli en stor leseopplevelse.

P.S. Noen dager senere: Resten av boka ble dessverre en eneste lang nedtur.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg fortsetter min lesing av "Letters Home," Sylvia Plath. Det er 696 brev, så det tar tid. Sylvia Plath tok selvmord kort tid etter mannens utroskap. For første gang forstår jeg hvordan verden kan falle i grus når partneren plutselig hengir seg til en annen. Både i litteraturen, og i det virkelige livet har jeg møtt utallige historier i samme gate, og trodd at jeg forstod, men nå innser jeg at min innsikt var nokså begrenset. Gjennom brevene får man et genuint innblikk i hennes enorme kjærlighet til mannen, som hun også arbeidet sammen med. Brevene er som en lang hyllest av takknemlighet over at hun i det hele tatt møtte Ted Hughes,..... og så etter hundrevis av brev med lykke, smeller alt sammen, fullstendig knust. Det hører med til historien at den nye kvinnen (som var gift med en annen) også tok selvmord få år senere, på nøyaktig samme måte som S.P.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Endelig er det helg igjen! Jeg har hatt en del vikartimer i engelsk i det siste, noe som har resultert i mindre tid til lesing. Via jobb ble jeg introdusert til boka The absolutely true diary of a part-time indian, og selv om det er en ungdomsbok så liker jeg den godt så langt. Jeg leser også Så lenge det er stjerner på himmelen, og koser meg med den. Er også i gang med Kallocain.

Tidligere i uka ble jeg ferdig med Uglen, og den likte jeg veldig godt! Spennende og god krimbok! :-)

I dag og morgen er det cupfinaler på TV, og i tillegg har jeg tantebarn på besøk i helga. Derfor blir det nok begrenset med tid til lesing.

Heia Rosenborg! ;-)

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kom heim frå jobbreise for ein times tid sidan ... her har det blitt vinter sidan eg dro. Det blei ein del lesetid på turen, så eg greidde ikkje å halde meg frå å lese ut dystopilesesirkelboka Kallocain, blei ferdig på flyet heimover. Resten av flyturen las eg starten av Ragnhild av Olav Duun. Umisskjenneleg stil. Eg kjem nok til å lese vidare i den resten av helga. I tillegg til Til, då.

Det blei ganske mange timar i bil på turen også, i dag har eg kome eit godt stykke på veg i lydboka Anne of Green Gables, eller Anne fra Bjørkely som den heiter på norsk. Triveleg tidtrøyte på vegen.

Forøvrig blir det nokre økter med gjeterhundtrening i helga. Får berre håpe vi greier å sjå sauene i snøen ...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Brukte de første dagene av denne uka til å lese Sannheten av Anne Oterholm. Ei ganske djup bok - som jeg må innrømme at jeg ikke fikk helt under huden. Og det er bare min egen skyld ettersom jeg gledet meg veldig til å lese om Monika-saken, og boka hadde jeg forlagt i et lite ryddesjau forrige søndag. Det er Sannheten...;-)

I dag reiste jeg for å få utført 2-årsservice på Kia`en, kom en god halvtime for tidlig, servicen tok 2,5 timer. Da rakk jeg å lese nesten 100 sider av nettopp Monika-saken av Robin Schaefer :-)

Blir mer lesing i den i helga samt russerevy i kveld fredag med påfølgende fotballkamp på puben Middlesbrough - Queens Park R. I morra cupfinale damer og natteravning, søndag ny cupfinale og vedstabling.

God helg, lesehester og bokormer!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Å som jeg gleder meg til å få opp lys i vinduer og busker. Det er jo så mørkt og stusselig nå. Leser stort sett statistikk om dagen, skal ha eksamen i desember. Men har selvfølgelig en bok ved siden av... Nå er det Hvit Oleander. Det er en bok jeg hatt stående i bokhylla i flere år uten å lese. Liker den veldig godt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Lesing går trått om dagen. Jeg holder fortsatt på med Jussi Adler-Olsen - Alfabethuset. Jeg liker boka godt, men har vel holdt på med denne i litt over 2 måneder nå, og er bare rundt halvveis, så det går ikke så fort framover. Denne helga er planen å bare slappe av, så forhåpentligvis så får jeg lest litt. Ellers blir det vel tid til film og serier. :)

God helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg pusler meg for tiden gjennom siste boken i Johan Borgens triologi om Lillelord i mitt norske forfattere på B prosjekt. Neste forfatter må bli Oscar Braaten tror jeg, han har jeg fortsatt ikke lest noe av.
På øret surrer Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald, er svært fornøyelig surr. Jeg ble veldig skuffet over filmen, men det er nesten glemt nå. Det er ikke stort igjen, og den neste lydboken blir høyst sannsynlig en svensk krim.
Jeg er også innom Wordbrain nå og da. Er på nivå 28 av 30 (Astronaut). Sekretær finnes ikke hos meg, så det finnes sikkert flere versjoner.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg må si jeg er over middels hektet på wordbrain. Og nå har det kommet en ny versjon også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje du har servitør istedet på Wordbrain? Når jeg nå dobbeltsjekket så er det det nivået jeg er på :-) Gikk litt fort i svinga tydligvis.. Astronaut er nok noen uker, eller heller måneder, fram i tid for meg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Servitør var mer kjent, he-he! Det kan ta sin tid, ja. Husk at de samme ordene kommer igjen og igjen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler på det varmeste Ulvehiet av Oskar Braaten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var nettopp den jeg tenkte på!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denn helgi skal eg feira rund dag, og reknar dermed med at det vert lite lesetid - men før invasjonen kjem, nyt eg ettermiddagen i godt (bok)selskap. Eg har akkurat ferda Bølle på døra av Jennifer Egan, og har plukka opp A Christmas Carol av Charles Dickens. Ja, det er litt tidleg for julelektyre, men eg skal sjå den på DNS allereie på torsdag, og må derfor komma gjennom før den tid. Diverre er utgåva mi av dei praktfulle, og dermed umogleg å ta med seg. Utanfor-huset-lesestoffet i helgi kjem til å bli 84 Charing Cross Road av Helene Hanff, som eg syntes godt om fyste gong eg las ho, og som eg gler meg til å lesa om att.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Er det din runde dag? Gratulerer i tilfellet :-)

A Christmas Carol hører hjemme i julen, men jeg venter litt siden jeg har mulighet til det :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mi feiring, men vel ein månad på etterskot - men takk!
Skulle gjerne ha venta eg og, men har oppdaga at om eg ikkje les det før teateret, so vert det ikkje etter. Lurer berre på kvifor eg ikkje har lese ho før...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har allerede begynt med å lese julebøker med Brev til Julenissen som jeg leste forrige uke, Juleheftenes historie - 100 år som jeg startet på igår, en til av mine egne bøker, Victorian Christmas Book og to jeg lånte på Strömstad bibliotek igår, Vår svenska jul og Julmust - Historia - Hemligheter - Hajp som jeg har i Leser nå hylla.

De jeg leser denne helgen er Juleheftenes historie - 100 år og en annen bok jeg startet på også igår, Dracula dræberen - Portræt af en massemorder. I tillegg skal jeg se hvor langt jeg kommer i serien GN Lucifer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

er ferdig med bipolar superstar og skal lese den nye til Mah-Ruk ALi om IS.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenk at det er helg igjen! Dagene flyr, ingen tvil om det, og du er trofast på plass med helgetråden! Ja,det skal bli fint med førjulstid og alle lysene som gjør vinteren litt mer stemningsfull og mindre mørk og trist.

På Kindlen har jeg Kallocain, som er boken vi leser i den dystopiske lesesirkelen. Men leseperioden går fram til 14. desember, og jeg er nå kommet over halvveis, så tror jeg lar den få hvile i helgen.

Skal i stedet kose meg med den nye romanen til Johan Harstad, Max, Mischa & Tetoffensiven, som jeg foreløpig er helt oppslukt av. Harstad kan virkelig skrive, og historien er utrolig medrivende. Dette med det lille forbeholdet at jeg foreløpig har lest bare ca. 100 av innpå 1100 sider …

Det blir nok også en novelle eller to i A Manual for Cleaning Women av Lucia Berlin, som er fantastisk god. For å stjele en setning fra en anmeldelse i The New York Times, som virkelig treffer spikeren på hodet: «Berlin’s stories are the kind a woman in a Tom Waits song might tell a man she’s just met during a long humid night spent drinking in a parking lot.»

På lydbok går det i America America av Ethan Canin, en forfatter jeg ble oppmerksom på i antologien Selected Shorts For Better and For Worse med novellen «We Are Nighttime Travelers». Så gjenstår det å se om jeg liker romanen like godt som novellen.

Riktig god helg til alle!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ny helg står for døra. Snøen laver ned ute,godt og lunt inne blant pappesker og kasser. Har pakket ned mye nå,men litt er jo igjen til over helgen. Leser,som sist, Noveller av Somerset Maugham. Og da jeg pakket bøker her om dagen fant jeg mye jeg ikke har lest på evigheter,så jeg hat litt å ta igjen etter flyttesjauen.
God helg til alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilKaramasov11Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad Wøien