God helg, ja.

Meir gjeterhund-aktivitet denne helga, det ser ut for at eg kan få ein avtale med ein bonde i nærleiken, som også har Border Collie, om å få trene saman med han. Gjeng det i boks, så blir eg heilt på jordet ein god del av helga. Så bør eg nok også finne fram denne boka igjen i kveld.

Ellers er det ikkje noko nytt sidan førre helg, det gjeng sakte men sikkert framover (3-4 sider om dagen) med Til, og ellers så les eg i lesesirkelboka Mnem.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg fikk bare lyst til å gi deg litt skryt for at du er så flink til å aktivisere hunden din. Border Collien er så intelligent at den trenger det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Visst, gjeterhunden er flink til å aktivisere eieren sin.
Og kommer to av dem sammen på eiertrening, er de fort så smarte
å bytte plass, for å se om eierne merker at de får feil hund
med hjem?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He he, ein kollega av meg hadde eit enno betre forslag. Han meinte at hunden er så smart at han snart kan blåse i fløyta for å dirigere meg medan eg spring og hentar sauene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vurderte å anskaffe e-valp, en sånn simulator utgave.
Kontaktskapende ute i løypa?
Men den hadde ikke noe videre nyttig instruksjonssett.
Er ikke engang online med internett, så den kunne
søkt opp og lært nye kunster iblant..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen skaffer seg enda heftigere e-dyr: Krigens hunder, og hester

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, takk, men eg er på ingen måte spesielt flink i så måte. Men det ser ut for at vi har lukkast i å stimulere han såpass at vi har unngått det meste av problemadferd. Det meste, ikkje alt.

Forøvrig skulle eg for inntil eit drøyt år sidan aldri ha hund. Ikkje interessert i det heile, tvert om heller motviljug. Men kona overtalte meg til å bli med og sjå på denne kvalpen, og det skjedde noko magisk då eg løfta han opp første gongen. Heilomvending. Sidan har eg vært i fyr og flamme. Og det trengs, for det er ein utfordrande rase å ha i hus.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De er krevende, men er det ikke det som ofte gir den største tilfredsstillelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Catrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdKirsten LundHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdal