Det kommer veldig an på hvor lenge det er siden dødsfallet skjedde, og om det var ventet eller uventet. Og ikke minst, hva du vil med boken. Altså; hva er det egentlig du vil gi dem? Trøst? At sorgen skal bli lettere? At sorgen skal gå fortere over? At de skal finne veiledning? At de skal føle at de ikke er alene? Altså at det er noen der? Det kommer an på hvem de er, og hvilken fase de er i.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja gode spørsmål. Dødsfallet har nylig skjedd. Ønsker vel en bok som støtter dem på den måten at den greier å sette ord på det ufattelig og smerten de står i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du tenker at de skal lese boken mens de ennå er inne i den verste sorgen, tror jeg at jeg ville valgt noe enkelt, helst dikt. Du kan søke på bokelskere under "dikt," "sorg," "død," osv. Jeg ser det ligger inne en bok som heter "Gleden bakom sorgen," men jeg kjenner den ikke. Synes bare det er fint at det blir gitt plass til den rikdom som den avdøde var i livet, og de gode minnene som fortsatt er. Så ikke alt blir helt svart, tomt og uten mening. Det viktigste for dem er nok at du gjør det mest mulig personlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes du svarer godt, Gabriella! Det er ikke sikkert at tiden er inne for å lese noe i det hele tatt, kanskje er det vanskelig for dem å holde på konsentrasjonen. Kanskje det aller, aller viktigste er at du viser at du bryr deg! Tror også det er viktig å åpne opp for de gode minnene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeTonje SivertsenBenedicteHarald KJan Arne NygaardGrete AastorpGladleserCeciliePiippokattakntschjrldAkima MontgomeryStig TKirsten LundTine SundalConnieEgil StangelandHelge-Mikal HartvedtMarit HøvdeMonica  SkybakmoenIngunn SStine SevilhaugPia Lise SelnesCarine OlsrødDolly Duckingar hKarin BergThomas Heie H.IngebjørgV. HulbackMorten BolstadKaren Lovise NordhagenIvar SandsomniferumKarin  JensengretemorTanteMamieAnn ChristinBjørg Marit TinholtKaramasov11Anne Berit Grønbech