Prøver meg igjen, og denne gangen ønsker jeg meg denne boka Identitetens geografi av Per Thomas Andersen
I denne boken diskuterer Per Thomas Andersen hvordan forfattere bruker steder, territorier og reiser til å skape litterær betydning i tekster, og hvordan litterære personer påvirkes og styres av stedene de lever i eller lengter mot. Han drøfter også hvordan vår plasstilhørighet har endret seg: Fra ?stedsmonogami? på begynnelsen av 1900-tallet til ?plasspolygami? i globaliseringens tidsalder. Hvordan navigerer mennesket mellom det lokale, det nasjonale og det globale når det søker sin identitet
Viser 4 svar.
Hei igjen.
I grunnen skulle heller ikke denne boken være med, fordi den ikke er skjønnlitterær, men faller inn under kategorien sakprosa/faglitteratur.
Men:
Jeg har bestemt meg for å la den få være med på valg, så får vi se hvordan det går. Den tar jo i alle fall opp temaer som har med skjønnlitteraturen å gjøre, så den kan sikkert være interessant for mange her i lesesirkelen.
Vi kan jo ta en diskusjon senere om vi skal ha med slike bøker (inkl. annen sakprosa) også.
Som sagt: Boken blir med på avstemningen dersom det ikke kommer høylytte protester i løpet av den neste timen.
Eg kan ikkje hugse at det har vært spesifisert nokon gong at det kun er skjønnlitteratur som er aktuelt for lesesirkelen. Sjølv så har eg ikkje tenkt i dei baner før, men sidan det no kom opp så ser eg ingen grunn til ikkje å inkludere sakprosa/faglitteratur. Sjølv om ikkje det aktuelle bokforslaget fenga interessa mi, så er det heilt sikkert plenty andre sakprosa-bøker eg kan tenke meg å lese i fellesskap.
Det har nok ikke vært spesifisert, men har vært nevnt i forbifarten, bl.a her.
Jeg kan også tenke meg felleslesing av sakprosa.
Vi får diskutere det senere, og om slike bøker eventuelt skal inngå i de kategoriene vi allerede har.
Sjå der, ja. Der stend det, svart på kvitt. Men ikkje hogd i stein, då ...