Den satt! Puhh. Her er det spenning på høyt nivå så og si gjennom hele boka. Nesten slitsomt.
Troverdig, litt mystisk og skummel. En krim blir ikke stort bedre enn dette, synes jeg. Etter min mening den beste av de jeg har lest av Kepler.
Persongalleriet er mangfoldig og litt annerledes enn hva vi ofte møter i krimbøker. Vi blir kjent med barn (og voksne) som i forskjellig grad trenger hjelp og omsorg, men får også gode glimt inn i deres mørkere sider. Hva skjuler seg der? Blir vi lurt? Kan et barn drepe?
Joona graver møysommelig innover og bakover og kjøper ingen lettvinte løsninger, heldigvis.
Han skreller av fasader og haler ut undertrykte hendelser og traumer. Vi blir vitne til grov omsorg svikt i fosterhjem og hilser litt på "bygde dyret".
Forvaltere av lov og rett gjør ikke saken bedre. De sørger for å degradere Joona til "observatør" og er mer opptatt av paragrafer enn å finne sannheten.

Siste del av boka vies til Joona og hans offer for å beskytte familien sin mot Jurek Walter.
Vet ikke helt hva dette hadde med denne boka å gjøre. Hadde heller håpet å få en avklaring på hvorvidt han tiltales for grov forsømmelse i tjeneste eller ikke.
Men det dukker vel opp i Sandmannen (Som jeg har lest, hmm)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

mgeTheaKaren PatriciaCarine OlsrødTuridmajaSolIvar SandTjommiEileen BørresenIngeborg GritaolineTone SundlandBjørg  FrøysaaKirsten LundEgil StangelandsomniferumBeathe SolbergAmanda AIreneleserMarianne  SkageGrete AastorpHanneTine VictoriaLailaAnniken RøilMonoiskTove Obrestad WøienAneLisbeth Marie UvaagTatiana WesserlingJBRandiAnne-Stine Ruud HusevågNina SolåsRufsetufsaPer Åge SerigstadMarit AamdalNtotheaLilith NagelMorten Jensen