Ja, som du ser anbefaler jeg den veldig, og det er jo mange her inne som liker den godt! Men jeg må nesten nevne at jeg traff en kollega i dag som ikke hadde fullført den, - det virket kanskje som om hun syntes den ble i overkant frodig ... Bare så det er sagt at bifallet tydeligvis ikke er enstemmig.
"Soga om vêret" har jeg ikke hørt om, men "Den svarte vikingen" skal være veldig god, - den står på leselisten min (men den er mye lengre og tyngre enn "Svar på brev frå Helga").
Uansett hva du satser på å lese: God ferie! :-)
Viser 4 svar.
Takk skal du ha!
Jeg ser jo at boken har fått litt blandet mottakelse i dette forumet også. Den må gjerne være «i overkant frodig», bare den er fri for klisjeer. Der er jeg allergisk.
Jeg har lest forfatterens landsmann, Jón Kalmar Stefánsson («Himmelrike og helvete»), kjenner du han? Stefánsson var etter min mening snublende nær klisjeene. (Ser jeg har gitt boken en 5-er, under tvil, tror jeg burde justere ned til 4 siden forfatteren ikke frister til nærmere bekjentskap…)
Soga om vêret – husker ikke hvem som anbefalte den.
du, hvor finner vi den helten som er fri for klisjeer?
.. og hvor finner vi forstandig diskusjon av virkemidlet og dets misbruk?
Hvem har forslag til definisjon, eller blir det bare klisj av å definere ting? ;)
en ble litt nysgjerrig, som vanlig.
Allergiske plager må da forskes på...
Ha, ha, takk for omtanken!
Det er store og interessante spørsmål du reiser.
Ingen som befatter seg med skrivekunst, kommer vel utenom klisjeene. Du fikk meg i hvert til å kikke etter i «Skriveboka» av Merete Morken Andersen. Hun har en fin definisjon, synes jeg:
«Klisjeer er ord og uttrykk som en gang var friske og levende, men som ikke lenger gjør jobben sin. De skaper ikke lenger bilder i hodet (obs. bilder i hodet, er ikke det en klisje … ), det oppstår ingen berøring med det ukjent. Broen er klappet sammen.»
Takk skal du ha for lenken, - nå fikk jeg lyst til å lese den også! :-) Men Stefánsson har jeg ikke lest, og like bra er visst det ;-)