Dette var storveis! Denne lille boken anbefales alle med sans for Island og deres gamle fortellerkunst! Her får vi en sauebondes liv i tilbakeblikk, med stor kjærlighet og dampende erotikk, natur- og hverdagsskildringer og med humor og livsfilosofi, alt på bare 108 sider, - men det er sider som fester seg! Så var den da også nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2012.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Da er boken lest, og jeg er fornøyd. Enig med deg - dette var storveis! Synes Rose-Marie treffer godt i sin omtale. Leser gjerne mer av denne forfatteren. Tusen takk for tipset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje denne skal bli min ferielektyre i høst!

Har du lest flere bøker av samme forfatter? Jeg ser at jeg tidligere har ført «Soga om vêret» på ønskelisten og synes fortsatt den ser interessant ut. Noen som kjenner til den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, som du ser anbefaler jeg den veldig, og det er jo mange her inne som liker den godt! Men jeg må nesten nevne at jeg traff en kollega i dag som ikke hadde fullført den, - det virket kanskje som om hun syntes den ble i overkant frodig ... Bare så det er sagt at bifallet tydeligvis ikke er enstemmig.

"Soga om vêret" har jeg ikke hørt om, men "Den svarte vikingen" skal være veldig god, - den står på leselisten min (men den er mye lengre og tyngre enn "Svar på brev frå Helga").

Uansett hva du satser på å lese: God ferie! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha!

Jeg ser jo at boken har fått litt blandet mottakelse i dette forumet også. Den må gjerne være «i overkant frodig», bare den er fri for klisjeer. Der er jeg allergisk.

Jeg har lest forfatterens landsmann, Jón Kalmar Stefánsson («Himmelrike og helvete»), kjenner du han? Stefánsson var etter min mening snublende nær klisjeene. (Ser jeg har gitt boken en 5-er, under tvil, tror jeg burde justere ned til 4 siden forfatteren ikke frister til nærmere bekjentskap…)

Soga om vêret – husker ikke hvem som anbefalte den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

du, hvor finner vi den helten som er fri for klisjeer?

.. og hvor finner vi forstandig diskusjon av virkemidlet og dets misbruk?

Hvem har forslag til definisjon, eller blir det bare klisj av å definere ting? ;)
en ble litt nysgjerrig, som vanlig.
Allergiske plager må da forskes på...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ha, ha, takk for omtanken!

Det er store og interessante spørsmål du reiser.
Ingen som befatter seg med skrivekunst, kommer vel utenom klisjeene. Du fikk meg i hvert til å kikke etter i «Skriveboka» av Merete Morken Andersen. Hun har en fin definisjon, synes jeg:

«Klisjeer er ord og uttrykk som en gang var friske og levende, men som ikke lenger gjør jobben sin. De skaper ikke lenger bilder i hodet (obs. bilder i hodet, er ikke det en klisje … ), det oppstår ingen berøring med det ukjent. Broen er klappet sammen.»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk skal du ha for lenken, - nå fikk jeg lyst til å lese den også! :-) Men Stefánsson har jeg ikke lest, og like bra er visst det ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken